MerkezDağcılar, 15 Temmuz'da Aladağlar'da 5 zirveye tırmandı

Dağcılar, 15 Temmuz'da Aladağlar'da 5 zirveye tırmandı

15.07.2024 - 09:14 | Son Güncellenme:

Dağcılar, 15 Temmuz'da Aladağlar'da 5 zirveye tırmandı

Dağcılar, 15 Temmuzda Aladağlarda 5 zirveye tırmandı

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)-NİĞDE'de çeşitli illerden gelen dağcı grupları, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Aladağlar'da 5 zirveye tırmandı.

Haberin Devamı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden ve 17 ilden Sokullupınar Kamp Alanı'nda gelen dağcılar, üzerinde 15 Temmuz şehitlerinin isimlerinin yazılı olduğu tişörtleri giyerek saat 04.00'te gruplara ayrılıp, Aladağlar'daki Karasay, Eznevit, Emler, Demirkazık ve Alaca zirvelerine tırmanışa geçti.

Vali Cahit Çelik ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve eşlerinin de yer aldığı grup, öğle vakti Karasay zirvesine ulaşarak, Türk bayrağı açtı, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.

Zirve faaliyetine katılanlara teşekkür eden Vali Cahit Çelik, "Sadece Niğdeli dağcılar değil, uzaktan, yakından buraya gelen dağcı arkadaşımız var. 15 Temmuz’da şehit olan 253 vatandaşımızın isimlerinin yazılı olduğu tişörtleri giydik ve onların ruhlarını burada andık. Ben bu vesileyle bu memleket için, bu toprak için, bu bayrak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Devlet olarak, millet olarak, birlik, beraberlik içerisinde olduğumuz zaman bizleri hiç kimse yenemez" dedi.

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise zirvede yaptığı konuşmada birliğin daim olmasını diledi. Özdemir, "15 Temmuz’un 8'inci yıl dönümünde Aladağlar zirvesindeyiz. Valimizin öncülüğünde bugün 253 şehidimizin anısına üstümüzde şehitlerimizin yazılı olduğu tişörtlerimizle onları ilelebet yaşatmak adına zirve yaptık, İstiklal Marşı’mızı okuduk, dualarımızı okuduk. Şehitlerimizi rahmetle andık. Gazilerimize de Allah’tan şifalar diliyoruz. Allah bir daha bizlere böyle kara gece yaşatmasın. O kara geceden sonra demokrasi anlamında bir bayram oldu, bundan sonra da bu birliğimiz daim olsun, Cumhuriyetimiz ilelebet var olsun" diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI