SivrihisarSivrihisar’ın Kurtuluşu Coşkuyla Kutlandı

Sivrihisar’ın Kurtuluşu Coşkuyla Kutlandı

20.09.2024 - 14:40 | Son Güncellenme:

Sivrihisar’ın Kurtuluşu Coşkuyla Kutlandı

Sivrihisar’ın Kurtuluşu Coşkuyla Kutlandı

ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR’de Sivrihisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümü coşkuluyla kutlandı. Kortej yürüyüşü ile başlayan gösterilerde, mehteran, zeybek, folklor ekipleri gösteri yaptı.

Haberin Devamı

Sivrihisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümü, ilçe de büyük bir coşkuyla kutlandı. Kurtuluş Savaşı’nın temellerinin atıldığı Zaimağa Konağı’ndan başlayan kortej yürüyüşü hükümet meydanında ki kutlamalarla devam etti. Kutlamalara Sivrihisar Kaymakamı Hüseyin Sayın, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Binbaşı Çağrı Karabörk, Sivrihisar Belediye Baikanı Habil Dökmeci, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Talat Yalaz, ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci, Sivrihisar’ın 12 Ağustos 1921 tarihinde Yunan Ordusu tarafından işgal edildiğini belirterek, “Sivrihisar halkı ve Türk Ordusu ile birlikte işgali bundan 103 yıl önce 20 Eylül 1921 tarihinde bitirdi. Bugün burada, tarihimizin en anlamlı anlarından birini kutlamak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Sivrihisar'ın kurtuluşu, yalnızca geçmişimizin bir parçası değil, aynı zamanda bugün bizlere ilham veren bir destandır. Kurtuluş Savaşı yıllarında, vatanımızın dört bir yanı düşman işgali altındayken, Sivrihisar’ımız da bu zor dönemde büyük bir mücadele verdi. Bakanlar Kurulu, Anadolu’da ilk kez, Sivrihisar’da Zaimağa Konağı’ın da Atatürk’ün önderliğinde toplandı. Kurtuluş Savaşının temelleri de bu toplantıda alındı. Sivrihisar halkı, da tüm mal varlığını bir araya getirerek, Türk Ordusu`na, yeni bir uçak alınması için 4 bin lira bağışladı ve Sivrihisar Tayyaresi adı verilen uçağı aldı. Kıymetli hemşehrilerim, şunu da unutmayalım 98 yıl önce aziz Sivrihisarlılar aralarında 36 bin lira toplayarak ikinci bir uçak almış ve Türk Hava Kurumuna hediye etmişlerdir. Bu uçağın kuyruğunda da Sivrihisar-2 yazmaktadır. Aziz milletimizin bağımsızlık tutkusu, birlik ve beraberlik içinde hayata geçirilen fedakarlıklarla dolu bir hikaye yazdı. İşte bu hikayenin kahramanları, bugün bizlerin burada gururla andığı, geçmişin ışığını geleceğe taşıyan atalarımızdır. Bu özel gün, sadece bir zaferin kutlaması değil; aynı zamanda milli bilincimizi, birlikteliğimizi ve vatan sevgimizi tazeleme fırsatıdır. Bugün bizlere düşen görev, geçmişten aldığımız güçle, Sivrihisar’ımızı daha aydınlık yarınlara taşımaktır” dedi. Konuşmaların ardından mehteran, zeybek, folklor ekipleri gösteri yaptı. (DHA)

Yazarlar