Merkezİnegöl Uluslararası Kültür Sanat Festivali coşkuyla başladı

İnegöl Uluslararası Kültür Sanat Festivali coşkuyla başladı

17.07.2022 - 13:10 | Son Güncellenme:

İnegöl Uluslararası Kültür Sanat Festivali coşkuyla başladı

İnegöl Uluslararası Kültür Sanat Festivali coşkuyla başladı

Yavuz YILMAZ/İNEGÖL, (Bursa), (DHA) - BURSA'da, İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen 35'inci Uluslararası Kültür Sanat Festivali büyük coşkuyla başladı.      

Bursa'nın İnegöl ilçesinde her yıl düzenlenen, pandemi sebebiyle 2 yıldır ara verilen Uluslararası Kültür Sanat Festivali'nin 35'incisi yoğun bir katılımla başladı. Meksika, Endenozya, Bulgaristan, Bosna Hersek ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi 10 ülkenin katılımıyla başlatan festivalde, kültür elçilerinin dansları büyük beğeni aldı. Festival kortejine katılan ülke dans toplulukları, Mehtaran eşliğinde çalınan marşlar, İnegöl sokaklarını karnaval atmosferine dönüştürdü.

İlçe sokaklarında başlayıp Kültür Park içinde biten korteje İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Kaymakam Eren Arslan'ın yanı sıra binlerce vatandaş katıldı. Kültür Park içinde son bulan kortej yürüyüşünün ardından Açık Hava Gösteri Merkezinde gerçekleştirilen Halk Dansları açılış galasında, yabancı ekipler hünerlerini sergiledi. İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları bünyesinde üretilen el emeği ürünler, festival alanında bulunan çadırlar bölgesinde 'Nakış Nakış Mutluluk İNESMEK Genel Sergisinde' izlenime sunuldu. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, beraberindeki heyetle serginin açılışını gerçekleştirdi.

"İNEGÖL'E YAKIŞAN BİR FESTİVAL OLACAK"

 Etkinliğin, kente yakışan bir festival olduğunu dile getiren İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, "İnegöl, 81 vilayetten insanların yaşadığı bir şehir. Balkanlar’dan Türkiye Cumhuriyetlerine binlerce vatandaşımız yaşıyor. Bir ve beraber olmak, toplumların kaynaşması, aynı zamanda şehrin tanıtımını yapabilmek adına bu festivali düzenledik. İki yıl önce pandemiden etkilendik ve ara verdik. Şimdi ise festivalimizi iki hafta süreyle başlattık. Festivalimizde meslek kurslarından çıkan ürünleri, gastronomisini, tarımın ön plana çıkarılması ve derneklerinin performansları yer alacak. İnegöl’e yakışan bir festival olacak” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI