BursaARINÇ: “DİNLEYENLERDEN HESAP SORACAĞIZ, BU CASUSLUK SUÇUDUR”

ARINÇ: “DİNLEYENLERDEN HESAP SORACAĞIZ, BU CASUSLUK SUÇUDUR”

15.03.2014 - 22:30 | Son Güncellenme:

.

ARINÇ: “DİNLEYENLERDEN HESAP SORACAĞIZ, BU CASUSLUK SUÇUDUR”

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, telefon dinlemeleriyle alakalı bunu yapanlardan hesap soracaklarını ifade ederek, “Dünyanın her yerinde bir başbakanın, bir bakanın konuşmasını dinlemek sadece telefon dinlemek değildir. Aynı zamanda casusluk suçudur” dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde muhtar ve STK temsilcileri ile düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda konuşan Arınç, Osman Gazi’nin hocası Şeyh Edebali’nin evindeyken gördüğü ve Osmanlı devletini temsil eden rüyasını anlattı. Osmanlı devletini çınar ağacı olarak temsilinin bu rüyayla alakalı olduğunu kaydeden Arınç, “Osmanlı Devleti, böyle kutlu rüyaların sonrasında kurulmuş. İlim, ahlak, inanç var. Osman Gaziler, Orhan Gaziler, Ertuğrul Bey Gaziler, bir de onların dedesi Süleyman Şah var. Şimdi o Suriye toprakları içinde Halep’e çok yakın. Orası bir yerde Türkiye toprağıdır. Ve orasını uluslararası anlaşmalar gereği bizim askerlerimiz koruyor. Şimdi Suriye’de çapulcular oraya kadar gelmişler. Süleyman Şah Türbesi’ne zarar vereceklermiş. Hamdolsun ki bizim Genelkurmayımız, kahraman askerlerimiz, ‘Biz orayı canımız pahasına koruruz, bu eşkıyaya da gereken dersi veririz’ demiş” dedi.
“AK PARTİ OSMANLI DEVLETİ GİBİ”
AK Parti’yi Osmanlı devleti gibi güçlü temeller üzerine kurulmuş bir partiye benzettiğini belirten Arınç, “Belki abartılı bulacaksınız ama 100 yıllık siyasi tarihimizde benim de çok yakından takip ettiğim 1950 yılından bu yana Türkiye siyasi hayatında böylesine başarılarla dolu bir dönem geçmemiştir. Biz 11 yıllık iktidarı hiçbir dönemde görmedik. Her seçimde oylarını artıran bir iktidarı hiçbir dönemde görmedik. Birbirini Allah için seven, birbirini kucaklayan, kendi nefsinden önce kardeşini tercih eden bir anlayışı hiçbir siyasi partide görmedik” diye konuştu.
“BUNU YAPANLARDAN HESAP SORACAĞIZ”
AK Parti’yi çökertmek için, siyaset sahnesinden silmek için birçok şey yapıldığını anlatan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şimdi en kötüsüne başvuruyorlar. Anadolu tabiriyle belden aşağı vurmaya çalışıyorlar. Ayıptır günahtır. Sadece birilerinin yaptığı bir ses kayıtları var. Herkesin herkesi dinlediği bir Türkiye haline gelmişiz. Bunu yapanlardan hesap soracağız o ayrı. Bir insanın eşiyle, dostuyla olan konuşmasını, hatta kriptolu telefonlardan başka devlet başkanlarıyla olan konuşmalarını dinlemek neyin nesi? Dünyanın her yerinde bir başbakanın, bir bakanın konuşmasını dinlemek sadece telefon dinlemek değildir. Aynı zamanda casusluk suçudur. Montaj yaptığı çok açık olsa herkes bile buna başkan beri dudak bükse bile iddia ediyorlar ki yolsuzluk ve hırsızlık yapılmış. Birilerinin menfaat sağladığını söylüyorlar. Peki bunu neye dayanarak söylüyorsunuz? Hangi delil, hangi iddianame var? Hangi dava var, hangi mahkeme karar verdi? ‘Hayır’ hiçbirisi. Peki hakkında bir iddianame bile yoksa ve bu tape kayıtlarının montaj olduğu raporlarla ortaya koyulmuşsa, sen neye dayanarak bu iftiraları yapıyorsun? Kılıçdaroğlu, 10 gün önce Bursa’ya geldi. Bir saat konuştu. 55 dakikası sadece üç kelime; hakaret, hakaret, hakaret. Bir ana muhalefet liderine bir ülkenin Başbakanına hiçbir delil olmadığı halde hakaret etmesi doğrumudur? Sen yarın iktidar olacaksan bu ağızla mı olacaksın? Senin heybende hiçbir icraat proje yok mu?”
“ASIL DİZİLERİMİZİ 30 MART’TAN SONRA KOYACAĞIZ”
AK Parti için yüzde 50 ve üzerinin ‘kızıl elma’ gibi bir hedef olduğunu ifade eden Arınç, “Kızıl Elma dizisini bugünlerde seyredin. TRT1’de başladı. Bizim dizilerimiz güzeldir. TRT kamu yayıncısı. Milletin mayası neyse ona göre dizi yapıyoruz biz. Bizde reyting kaygısı yok. Edepsizlik yok. Ahlaksızlık yok. Bizde vatanseverlik var. Biz de kahramanlık, aile değerleri var. Benim yaşımda olanlar 80’leri izlesin. Gençlerle birlikte hep beraber Kızıl Elma’yı izleyelim. Birazda içinde şu da olsun bu da olsun diyenler, Zengin Kız Fakir Oğlan’ı izlesin. Hapsi var bizde. Esas dizilerimizi de 30 Mart’tan sonra koyacağız. ‘Mutsuz Ev Kadınları’ dizisi. Sözün gelişi söyledim. Öyle bir dizi var da, ‘Mutsuz Aile Erkekleri’ dizisini yapabiliriz. Onun içine de muhalefetin genel başkanlarını da koyabiliriz. İsteyen oynasın” diyerek espri yaptı.
Konuşmaların ardından Arınç, meclis üyeleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Toplantıya, AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun da katıldı.

Yazarlar