Adana"Zaman Gazetesi'ne Abone Olmayanı Hain Gibi Görüyorlardı"

"Zaman Gazetesi'ne Abone Olmayanı Hain Gibi Görüyorlardı"

09.11.2017 - 13:40 | Son Güncellenme:

Adana'daki FETÖ/PDY davasında tutuksuz yargılanan kapatılan Bank Asya'nın şube müdürü Ö.Ş, ifadesinde örgüte ait bilgiler verdiÖ.Ş:"Bank Asya'da çalışırken zorunlu olarak Zaman Gazetesi'ne abone yaptılar. Zaman Gazetesi'ne abone olmayanı hain gibi görüyorlardı"

ADANA (AA) - Adana'daki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik davada tutuksuz yargılanan eski Bank Asya Şube Müdürü Ö.Ş, ifadesinde, "Zaman Gazetesi'ne abone olmayanı hain gibi görüyorlardı." dedi.

Haberin Devamı

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Ö.Ş. ile avukatı katıldı.

Kimlik tespitinin ardından savunmasını yapan sanık, daha önce farklı bankalarda müdür olarak çalıştığını söyledi.

Ö.Ş, Bank Asya'nın 2012 yılı eylül ayında Adana'da yeni bir şube açacağını duyunca başvuruda bulunduğunu aktararak, "Bu bankada 15 ay kadar şube müdürü olarak çalıştım. Bu banka sadece kendi zümre ve cemaatine hitap ediyordu. Ben geçmişten gelen portföyüme hitap edemiyordum." diye konuştu.

Sanık, 2014 yılında bankadan istifa ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bu yapıya ait dershane ve okullara gitmedim. Çocuklarımı bu yapının okullarına gönderdim ama Bank Asya'dan ayrılırken çocuklarımı okuldan dönem ortasında aldım. Bank Asya'da çalışırken zorunlu olarak Zaman Gazetesi'ne abone yaptılar. Zaman Gazetesi'ne abone olmayanı hain gibi görüyorlardı. Zaten bu bankadan ayrılınca aboneliği iptal ettirdim. Bu yapıya ait programlara katılmadım. Ben suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum."

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti de sanık Ö.Ş'nin yurt dışına çıkış yasağının devamına, 15 gün arayla imza atma adli kontrol yükümlülüğünün ise kaldırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

KEŞFETYENİ
Bayhan'ın baba acısı! 'Ateş düştüğü yeri yakar'
Bayhan'ın baba acısı! 'Ateş düştüğü yeri yakar'

Cadde | 29.04.2025 - 07:27

Şarkıcı Bayhan Gürhan trafik kazasında hayatını kaybeden babası Sabahattin Gürhan ile ilgili konuştu. Ünlü şarkıcı, 'Ateş düştüğü yeri yakar' dedi.

Yazarlar