“Kovboylar ve Uzaylılar / Cowboys & Aliens”
Yön.: Jon Favreau Oyn: Daniel Craig (Jake Lonergan), Harrison Ford (Woodrow Dolarhyde), Buck Taylor (Wes Claiborne), Olivia Wilde (Ella Swenson), Sam Rockwell
(Doc) Sen.: Roberto Orci,
Alex Kurtzman, Damon Lindelof, Mark Fergus, Hawk Ostby
Gör.: Matthew Libatique
“Karadedeler Olayı”
Yerli ‘Blair Cadısı’
Erdoğan Bağbakan ve Erkan Bağbakan’ın imzasını taşıyan “Karadedeler Olayı”, yurtdışında başarılı olmuş korku örnekleri “Paranormal Activity” ve “The Blair Witch Project” gibi bir sözde belgesel.
Bir gazeteci, 1989’da bir köyde yaşanan garip olayları araştırmaya karar verir. Bu köyde bir süre köylülerle konuşan gazeteci, sonunda kamerasını küçük bir çocuğa emanet eder. Çocuğun çektiği görüntüler arasında yedi kişinin öldüğü bir katliam da vardır.
“Çılgın Çocuklar”
Dördüncü boyut: Koku
Robert Rodriguez’in yönetmenliğinde sürüp giden “Çılgın Çocuklar / Spy Kids” serisinin dördüncü filmi “Çılgın Çocuklar 4D / Spy Kids: All The Time In The World”ün en önemli özelliği, dağıtılan koku kartlarıyla birlikte sunulan ‘dördüncü boyut’. Ailelere hitap eden filmde, emekli bir ajan bir tehdit dolayısıyla mesleğine mecburi dönüş yapıyor. Ancak işin içine çocukları da karışıyor.
Rowan Blanchard, Mason Cook, Jessica
Alba ve Joel McHale’ın
rol aldığı film, serinin diğer filmleri gibi eleştirmenlerden
düşük not aldı.
“Goethe’nin İlk Aşkı”
Genç Goethe’nin zibidilikleri
Goethe’nin İlk Aşkı / Goethe!”, Johann Wolfgang von Goethe’nin ünlü eseri “Genç Werther’in Acıları”nı yazma sürecini konu alıyor. Filmde, 23 yaşındaki Goethe (Alexander Fehling), avukat olabilmek için babasının isteğiyle taşrada bir kasabaya gelir. Burada küçük kardeşlerine bakan, Lotte (Miriam Stein) adlı bir genç kıza
âşık olur. Ancak Goethe’nin nüfuzlu amiri Kestner (Moritz Bleibtreu), Lotte’yle evlenmek istemektedir
ve onun için daha iyi bir kısmettir.
2008 yapımı sevilen tarihi film “Nordwand”ın yönetmeni Philipp Stölzl’ün “Goethe!”de ortaya iyi bir iş çıkardığını söylemek güç. Olaylara ve karakterlerine pembe dizi hafifliğinde yaklaşan Stölzl, Goethe’nin gençliğine, tecrübesizliğine veya acılarına değil zibidiliklerine odaklanıyor. Almanya yapımı film, ne bir yazarın hayatından bir dönem hikayesi ne de aşk filmi olarak başarılı. Hollywood klişelerinin düzgün uygulanmamış halini andırıyor.