Necati Çetiner

Necati Çetiner

Tüm Yazıları

MÜJDAT KARAKOÇ:
Babanız askerlikte geçen sürelerini borçlansın. Ayrıca SSK’lılık süresi en az üç buçuk yıl olmak kaydıyla, daha önceki çalışmış olduğu BAĞKUR ve Tarım Sigortalılığı ve askerlik süresi de dahil toplam 3600 güne tamamlamanız halinde SSK dan emekli olabilecektir.
ENGİN GÖKTEPE:
1980 yılında ve sonra sigortalılığı başlayan erkek sigortalılar kısmi yaşlılık aylığından 3600 günden emekli olabilmeleri için doğum tarihine göre 58 yaşını doldurması gerekir. Yaşınızı doldurduğunuz gün emeklilik talebinde bulunabileceksiniz.
MAHİR ÇALIŞKAN:
Emekli olmanıza 9 ay kalmakta. Askerlikte geçen sürelerinizden bir kısmını boçlanarak emekli olabilirsiniz. Bu durum size daha çok avantaj sağlayacaktır.
AYSEL TÜRKOĞLU:
5510 sayılı kanun gereği 01.05.2008 tarih ve sonrası işe girmiş ve girecek bayan sigortalılar SSK’dan kısmi yaşlılık aylığından yararlanabilmeleri için en az 5400 gün prim ödeme şartına tabidirler. Ancak 5400 günü 31.12.2035 tarine kadar tamamlayan bayan sigortalılar 5400 gün ve 61 yaş kriterine göre emekli olabilecekleri gibi diğerleri ise 5400 günü doldurduklarındaki yaş kriterine tabi bulunmaktadırlar.

Haberin Devamı

Bize yazın

EMEKLİLİĞİNİZLE ilgili merak ettiklerinizi öğrenmek için, sorularınızı faks, internet veya mektup yoluyla ulaştırabilirsiniz. Doğru cevap alabilmeniz için şu bilgileri mutlaka yazın.
1- Adınız, soyadınız ve cinsiyetiniz.
2- TC kimlik numaranız ile nufüs cüzdan seri numaranız.
3- Prim ödediğiniz kurumlar ve gün sayılarınız.
4- Doğum ve ilk sigortalı olduğunuz tarih.
5- Askerlik tarihi ve süresi.
6- Askerlik borçlanması müracatınız oldu mu? Ödeme yaptınız mı?
7- Telefonunuz.
Adres ve telefonlarımız
* Faks: 0232 464 16 01
* e-mail adresi:
* Mektup adresi: Necati Çetiner,
Milliyet Gazetesi EMEKLiLiK REHBERi,
Kazım Dirik Mah. Sanayi Cad. No:12/B Bornova-İZMİR