Necati Çetiner

Necati Çetiner

Tüm Yazıları

PAKIZE GENÇAY: Her ne kadar 1980 yılında başlayan SSK’lı çalışmanız var ise de günleriniz çok az. Bu durumda doğum borçlanması ve SSK’lı olarak çalışmalarınıza devam ederek toplam sigortalılık sürenizi 3 bin 600 güne tamamlamanız halinde SSK’dan yaşlılık aylığından yararlanabileceksiniz.
KAMİLE MUTLU: 23.05.1984 tarihinde ilk defa sigortalı olarak çalışmaya başlamış olmanız sizin için avantaj. Bu tarihten sonra yapmış olduğunuz iki çocuk için 1440 gün doğum borçlanması yapabileceksiniz. Toplam sigortalılık sürenizi borçlanma dahil 5 bin güne tamamlamanız halinde SSK’dan emekli olabileceksiniz.
KADİR KANAT: Emekli olduktan sonra ticari faaliyetinize devam etmeniz halinde emekli aylıklarınızın yüzde 15 oranında Sosyal Güvenlik Destek Pirimi ödeme zorunluluğunuz bulunmakta. İleride ticari faaliyetinize son vermeniz durumunda kesilen Sosyal Güvenlik Destek pirimleri emekli maaşınıza yansımamaktadır.
KAMİLE AYDOĞDU: 24.05.1999/08.09.1999 tarihleri arasında SSK’lı olarak ilk defa çalışmaya başlayan kadın sigortalılar toplam sigortalılık süresini 5975 güne tamamlamaları ve 56 yaşını da doldurmaları halinde SSK’dan emekli olabileceklerdir.

Haberin Devamı

Bize yazın

Emekliliğinizle ilgili merak ettiklerinizi öğrenmek için, sorularınızı faks, internet veya mektup yoluyla ulaştırabilirsiniz. Doğru cevap alabilmeniz için şu bilgileri mutlaka yazın.

1- Adınız, soyadınız ve cinsiyetiniz.
2- Prim ödediğiniz kurumlar, sicil numaralarınız ve gün sayılarınız.
3- Doğum ve ilk sigortalı olduğunuz tarih.
4- Askerlik tarihi ve süresi.
5- Askerlik borçlanması müracatınız oldu mu? Ödeme yaptınız mı?
6- Telefonunuz.

Adres ve telefonlarımız
Faks: 0232 464 14 02
e-mail adresi: ege@milliyet.com.tr
Mektup adresi: Necati Çetiner,
Milliyet Gazetesi EMEKLİLİK REHBERİ,
Kazım Dirik Mah. Sanayi Cad. No:12/B Bornova-İZMİR