Levent Köprülü

Levent Köprülü

-

Tüm Yazıları

Nissan Genel Müdürü Charbel Abi Ghanem, Türkiye’de şarj altyapısının hızla artacağını, Avrupa’da 12 yılda gerçekleşen bu gelişimin ülkemizde 2-3 yılda olacağını öngörüyor.

Elektrikli otomobiller, gün geçtikçe Türkiye’de daha çok konuşulan konu ve daha fazla sayıda müşteriye ulaşmaya başlayan bir gerçeklik haline gelmeye başladı. Henüz rakamlar küçük olsa da, birkaç ay içinde TOGG’un da devreye girmesiyle artacağı muhtemel. Bununla birlikte firmalar, şarj nedeniyle elektriklilere uzak duran Türk tüketicisine ara çözümler sunuyor. Tıpkı dışarıdan şarj gerektirmeyen elektrikli “e-Power” teknolojili Nissan modelleri gibi... Türkiye’de e-POWER teknolojili Qashqai ve X-Trail’i geçen yıl tanıtan Nissan Türkiye Genel Müdürü Charbel Abi Ghanem, bu teknolojinin büyük ilgi gördüğünü vurgulayarak, “e-POWER teknolojili aracın direksiyona kim geçerse geçsin, çok beğeniyor. Mercedes, BMW gibi markaların kullanıcılarından X-Trail e-POWER’a geçiş var” dedi. Abi Ghanem, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Meraklı bir kitle

“Daha önce başka ülkelerde de çalıştım, ama Türkiye’deki kadar bu ürüne çok hızlı reaksiyon gösteren ve bu kadar meraklı bir müşteri kitlesi görmedim. Türkiye’de tüketiciler, e-POWER ile ilgili inanılmaz istekli, heyecanlı. Çünkü Türkler yeniliklere daha istekli, yenilik istiyor, muhafazakar davranmıyor. O yüzden Türkiye’de elektrikli otomobile ilgi, Avrupa’dakinden daha yüksek olabilir.”

Türkiye daha hızlı

Pazara yeni giren elektrikli markaların yanı sıra TOGG’un da pazar ve altyapının gelişimine büyük katkı yapacağını kaydeden Abi Ghanem, “Türkiye’de bu pazarı en çok hangi marka hızlandırır diye düşünürsek, bunun TOGG olacağını söyleyebilirim. TOGG satışıyla beraber şahsen ben bu sektörde çok muazzam değişimler göreceğimizi düşünüyorum… Avrupa’da 13 yılda olanın 2-3 yılda tamamlanması çok büyük sıçrama” dedi.

Yardıma indirim var!

Öte yandan Nissan Türkiye, AFAD, AHBAP, AKUT veya Kızılay’a 20 bin TL bağış yapacak müşterilerine bağış makbuzlarını yetkili satıcılarına ibraz etmeleri halinde, bu tutarı satın alacakları aracın fiyatından düşecek.

Haberin Devamı

Türkiye daha hızlı

BYD de gelmeye hazırlanıyor

Dünyanın önde gelen elektrikli araç ve batarya üreticisi BYD, Toyota ile Lexus markalarının distribütörlüğünü yapan ALJ Türkiye ile distribütörlük için niyet mektubu imzaladı. ALJ Türkiye, bu anlaşmayla birlikte BYD markasının yenilikçi elektrikli araçlarının satış ve satış sonrası hizmetlerini gerçekleştirecek. BYD, kendi aktarma organları sistemlerini, bataryalarını, otomotiv yarı iletkenlerini, elektrik motorlarını ve motor kontrol sistemlerini geliştiren dünyadaki tek elektrikli araç üreticisi olarak da öne çıkıyor. İlk araçların Nisan ayında Türkiye’de satışa sunulması bekleniyor.