Kızgınım... Türkiye’deki 4 milyon gecekondunun yapımına izin veren, göz yuman, teşvik eden, affeden kim varsa; hepsine kızgınım.
* * *
Kızgınım... 2011 yılının ilk 9 ayında tüketim malları ithalatının yüzde 31.8 artışla 22 milyar 488 milyon dolara ulaşmasına kızgınım.
Petrol ve petrol ürünleri, doğalgaz ve mamul gaz, elektrik enerjisi, taş kömürü, kok kömürü, briket kömürü ithalatından oluşan enerji faturasının; geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 45 artarak 27 milyar 81 milyon dolardan 39 milyar 266,5 milyon dolara yükselmesine kızgınım.
* * *
Kızgınım... Yine 2011 yılının 9 ayında hububat ve hububat ürünleri ithalatının yüzde 100,7 artışla 1 milyar 664 milyon dolara ulaşmasına kızgınım.
Canlı hayvan, et ve et ürünleri ithalatının ise 97 milyon dolardan 685,4 milyon dolarlık yükselmesine kızgınım.
* * *
Kızgınım... İstihdam edilen 24 milyon 953 bin kişiden 10 milyon 829 bininin kayıt dışı olmasına kızgınım.
* * *
Kızgınım... Dolaylı vergilerin toplam vergi gelirleri içindeki payının yüzde 67,5 düzeyinde gerçekleşerek, halka “sağmal inek” muamelesi yapılmasına kızgınım.
* * *
Kızgınım... Dünya GSM Birliği’nin raporuna göre Türkiye’de cep telefonu abonelerinin harcadığı 100 liranın 48 lirası vergiye gitmesinden ve bu yüzden bizi açık ara “dünya şampiyonu” yapanlara kızgınım.
* * *
Kızgınım... Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın, 81 ilden 76’sının Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürleri’ni değiştirerek; Cumhuriyet tarihindeki en büyük kıyımı yapmasına kızgınım.
* * *
Kızgınım...
Herkese kızgınım.
Her şeye kızgınım.
Bütün bunların yaşanmasında, “70 küsur milyonda bir” pay sahibi olduğum için, elbet kendime de kızgınım!
Tek karelik Dolmabahçe
Bir başka 10 Kasım
10 Kasım 1936 günü, Dışişleri Bakanlığı’ndan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği’ne bir yazı gönderilir:
“İngiltere Maslahatgüzarı Mösyö Morgan, Bakanlığımıza müracaat ederek Cumhurbaşkanımızın doğum günü münasebetiyle İngiltere Kralı VIII. Edward tarafından hususÓ ve samimÓ bir tebrik telgrafı çekileceğini söylemiş ve Atatürk’ün doğum tarihinin bildirilmesini rica etmiştir. Durumu arz eder ve İngiltere Büyükelçiliği’nce istenilen bilgi uygun görüldüğü takdirde bildirilmesine müsaadelerinizi rica ederim.”
Bir gün sonra Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği cevap verir:
“Cumhurbaşkanı Atatürk’ün 19 Mayıs 1881 tarihinde doğmuş olduklarını arz ederim.”
Böylece...
Bir ulusun kurtuluşu yolunda atılan ilk adım, o ulusu esaretten kurtaran insanın doğum günü olarak tescil edilir tarihe.
Bir bakıma...
Her 10 Kasım, her 19 Mayıs’ta daha çok sevinmemizin sebebidir aslında.