Türkiye’de trafik probleminin en çok hissedildiği kentlerden biri olan Adana’da EDS’ler devreye konuldu. Ancak tabelalarda ortalama hız tespiti belirlenirken, hangi mesafelerde geçerli olduğuna yönelik herhangi bir bilgi yok.
Adana’da yaşamakta olan bir okurlarımız, “Yeni yıldan sonra Adana’daki özellikle ana arterlerdeki ışıklarda EDS’lerin varlığı sebebiyle sürücüler ceza almamak için dikkatli davranıyor. EDS’ler kuruldu, kazalar mutlaka azalmıştır ancak EDS yüzünden çok kişi mağdur oluyor. Şehirde birçok noktaya koyulan tabelalarda hız limitleri yazılı ve hız koridoru vardır diye yazıyor. Ancak bu koridorun hangi mesafede başlayıp bittiğine dair en ufak bir bilgi yok. Türkiye’nin birçok iline gittiğimde aynı tabelaları gördüm. Ama oralarda gördüğüm tabelalarda koridorun mesafesi yazılıydı.
İşleyiş doğru mu?
“Adana’daki işleyiş doğru mu bilmiyorum. Bu tabelaları Büyükşehir Belediyesi mi, emniyet müdürlüğü mü koyuyor? Ancak bu tabelaların üzerine koridorun mesafesinin yazılması gerekiyor diye düşünüyorum. Bu durumu gazetenizde dile getirebilirseniz size gelecek yanıtla bizde bilgi sahibi oluruz” dedi.
Okurlarımızın bu şikâyetini Adana Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri, Adana Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve EDS il komisyonuna iletmiş olalım. Bakalım ne yanıt alacağız?
YÜREĞİR BELEDİYESİ’NDEN ‘SIFIR ATIK’ PROJESİNE TAM DESTEK
Yüreğir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ne tam destek veriyor. ‘Biyobozunur Atık Projesi’ ile organik atıkların geri dönüşümünü sağlayarak hem çevreyi koruyan hem de sürdürülebilir tarımı destekleyen Yüreğir Belediyesi, hizmete sunduğu ‘Kuru Mama Üretim Tesisi’ ile de toplanan gıdaların atık olmasının önüne geçiyor; sokak hayvanları için kaliteli mama üretimi yapıyor. Yüreğir Belediyesi doğa dostu ‘sıfır atık’ çalışmalarıyla Adana’da öncü oluyor. Yüreğir’de hayata geçirilen ‘Biyobozunur Atık Projesi’ kapsamında pazarlardan toplanan atıklar ayrıştırılarak organik gübreye dönüştürülüyor. Çevreye duyarlı belediyecilik anlayışıyla hizmet ürettiklerini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Biyobozunur atık projesi ile doğayı koruyor, israfın önüne geçiyor, geleceğe nefes oluyoruz. Adana ve bölgede bir ilk olan Kuru Mama Üretim Tesisimiz ile de can dostlarımıza kaliteli mama üretimi yapıyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, ‘Biyobozunur Atık Projesi’ni hayata geçiren Yüreğir Belediyesi’ni tebrik etti. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Erdoğan şu ifadelere yer verdi; “En değerli hazinemiz toprağımızı korumak için ‘Biyobozunur Atık Projesi’ni hayata geçiren Adana Yüreğir Belediyesi’ni tebrik ediyorum. Pazar yerlerinden toplanan meyve, sebze atıkları Sıfır Atık yaklaşımıyla geleceğimiz için bir kazanca, toprağımız içinse doğal gübreye dönüştürülüyor. Biyobozunur Atık Tesisi’nde, 1 yılda yaklaşık 4 bin ton kompost üretilmesi örnek bir başarı. Sürdürebilir ve geri dönüşüm odaklı belediyecilik anlayışını tüm illerimizde görmeyi umuyorum. #DünyaOrtakEvimiz”
Emine Erdoğan’ın mesajını paylaşan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Biyobozunur Atık Yönetim Sistemi ile geleceğe attığımız bir adımla ‘artık’ geri dönüşüyor, sürdürülebilir ve ekolojik yaklaşımlarla yeni bir başlangıç yapıyoruz. #SıfırAtık konusunda bizlere öncülük eden Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’ye teşekkür diyorum” ifadelerine yer verdi.
ŞiKAYET VAR!
Vale görünümlü değnekçi!
Adana’da yaşamakta olan okurlarımızdan bir şikâyet de şöyle: “Adana’nın hemen hemen her sokak ve caddesinde değnekçiler kol geziyor. Özellikle yeme içme mekânlarının olduğu cadde ve sokaklarda Gazipaşa, Toros, Ziyapaşa caddelerinde manzara bu maalesef. Bütün hepsinin de boynunda vale yazan kişiler cadde ve sokakları dubalarla kapatıyor. Eviniz orada olsa bile en az 30-35 TL para vermek zorundasınız, aksi halde arabanızı park edemezsiniz. Hiçbir denetim yok. Bir an önce emniyet müdürlüğü ve belediyelerin koordinasyonlu bir şekilde bu duruma et atmasını istiyoruz.”
Okurlarımızın bu şikâyetiyle ilgili değnekçilerin toplanması için Adana Valisi, Adana Emniyet Müdürü’ne okurlarımızın bu şikâyetini iletmiş olalım. Bakalım değnekçilere yönelik bir operasyon olacak mı? Aynı zamanda değnekçilerin sokak ve caddelere koyduğu dubalarla ilgili de Adana Büyükşehir Belediyesi ve Seyhan Belediyesi zabıtaları dubaları toplayacak mı, bekleyip göreceğiz.
Neden müdahale edilmiyor?
İstanbul’un Bağcılar ilçesinde yaşamakta olan okurlarımız, “Yıldıztepe Mahallesi, 521 Sokak’ta yaşıyoruz. Kaldırımı demir merdivenle kapatan işletmeyi defalarca şikâyet etmemize rağmen müdahale edilmiyor. Bu duruma belediyenin sessiz kalması ertesi gün başkasının 1. kattaki evine merdivenle ticarethane açmasına sebep olur. Şikâyetimizi dile getirebilirseniz seviniriz” dedi. Okurlarımızın bu şikâyetini Bağcılar Belediyesi ekiplerine iletmiş olalım.
‘Yol yetersiz kalıyor’
Bursa’nın Orhangazi ilçesinde yaşamakta olan yürüme engelli bir okurumuz, “Bursa Orhangazi’de yaşıyorum, geçenlere gazetenizde halktan gelen rica ve şikâyetleri yayınlandığınızı gördüm, benim de Orhangazi Belediyesi’nden hem bir ricam hem de bir sitemim olacak. Hem Orhangazi-İznik’ten hem de Gemlik’ten gelirken Orhangazi’nin güneyindeki köylerin oradaki yol artık yetersiz kalıyor, bu devirde Bursa gibi mega bir kente tek şeritli yol yakışmıyor, her yıl hem tarlada çalışan işçileri taşıyan ticari araçlar hem de normal araçlar sürekli kaza yapıyor ve ne yazık ki bazı kazalar ölümlü oluyor. Lütfen Orhangazi Belediyesi artık İznik yolunu ve gölün batı ile güney yollarını genişletsin. Belediyecilik sadece parke taşı ve asfaltlama değildir.” dedi. Okurumuzun bu şikâyetini Orhangazi Belediyesi ekiplerine iletmiş olalım.
Fevzipaşa Mahallesi semt pazarı istiyor!
Adana’nın Seyhan ilçesinde yaşamakta olan okurlarımız, “Seyhan Belediyesi sınırları içerisinde yer alan Fevzipaşa Mahallesi sakinleriyiz. Hemen hemen her mahalleye yapılan semt pazarlarından bizim mahallemize de yapılmasını istiyoruz” dedi. Okurlarımızın bu şikâyetini Seyhan Belediyesi yetkililerine iletmiş olalım.
‘Aynı performansı bekliyoruz’
İstanbul’un Kadıköy ilçesinde yaşamakta olan okurlarımız, “Başkanımız kaldırımları işgal eden scooter’lar için güzel bir hamle yaptı. Başkanımızdan aynı özveri ve performansı kaldırımları işgal eden işletmeler için de bekliyoruz.” dedi. Okurlarımızın bu şikâyetini Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’na iletmiş olalım. Bakalım Başkan bu konuda nasıl bir adım atacak?
Siz sorun yetkililer yanıtlasın
Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları, trafikte karşılaştığınız sorunları, kurum, kuruluş ve markalarla yaşadığınız problemleri sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikâyetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...