20.04.2021 - 09:00 | Son Güncellenme:
TFF 1. Lig’de Play Off hattında yer alan Altay, evinde ağırladığı Adanaspor’u 4-1 mağlup etti. Bu sonuçla 2 maçlık galibiyet özlemini sonlandıran siyah beyazlılar, 57 puanla 4. sıraya yükseldi ve taraftarlarının gönlünü aldı
Bir yanda ligin üst perdesinde Süper Lig yarışının tam ortasında bulunan Altay, karşısında da düşme hattının sıralama olarak yakınında puan olarak uzağında olan Adanaspor.
Biri zirve yarışında, biri de gelecek sezon da bu ligde olmak için oynayan iki iyi takımın maçından afili bir müsabaka bekliyorsunuz. Ki öyle de oldu benim adıma.
Osman Özköylü, alışılmışın dışında Poko ve Deniz Kadah ile maça başladı. Tolga ve Marco yedek soyundu.
Erhan’ın oynuyor oluşu da Altay adına büyük şans. Çünkü onun yokluğunda hücum opsiyonları elverişsizdi.
Siyah beyazlıların son Bolu ve Ankaraspor randevularında fiziksel gerileme söz konusuydu. Puan almak için merkezde daha kalabalık olmak bence bu işin altın kuralı.
Altay zengin orta saha repertuvarı ile doğru oynarsa büyük işler başarır. Bir de ligin boyu kısaldıkça, özellikle hedef takımları ilk golün değerini çok iyi anlıyor. Çünkü 31 haftanın yorgunluğu var üzerlerinde. Dolayısıyla ilk gol belki de maçın kilidini açacak bir hamle. Bu listeye bir de öz güven eklemeliyiz. Kendilerine güvenerek potansiyel enerjiyi sahada uygulamalı, teoriyi pratiğe dökmeli. Puan açısından sıkıntı yaşamayan Adanaspor, bölüm bölüm önde baskıyla Altay’ı zor duruma düşürmeye çalıştı. Maçın ilk ciddi tehdidinde 5. dakikada Erhan’ın şutu Karacic’te kaldı. Dönen topta sanıyorum ki Kappel ofsayt diye düşündü ve topa gelişigüzel vurdu. Tam istedikleri gibi maça önde başlamak, bunu da maçın ilk dakikalarında gerçekleştirmek adına müthiş bir şanstı. Bu pozisyon onları düşürmedi.
Maç boyunca istikametleri hep Adana kalesiydi. 20’deki penaltıda Kappel penaltı nasıl alınırı bizlere birkez daha gösterdi.
Kendi kulvarında topu saklaması, hücuma kattığı genişlik ile siyah beyazlılara hareket kazandırıyor. Orta alan ile bağlantıyı kurup risksiz ve olabildiğince en az hata ile rakiplerini çözdüler. Bir de buna Cebrail’in rakibin hızlı atak girişimlerine çektiği set eklenince rakiplerini kalelerine fazla yaklaştırmak niyetinde değillerdi.
31’deki Celil’in muazzam frikiğinden önceki pozisyona kadar bunu da başardıklarını söyleyelim. O pozisyon öncesi İbrahim’in müdahalesi penaltı kokuyordu. Müdahale içeride gibi geldi bana. Celil de penaltı atar gibi müthiş bir frikik kullandı. Bu frikik Altay’ın silkelenmesi adına önemliydi.
Altay’a özgü bir kontrada Cihan topu Erhan’la buluşturdu. Erhan da akıllıca topu ağlara yollayarak ilk yarı bitmeden siyah beyazlılar yeniden öne geçti. Erhan’ı şut denemeleri açısından Altay için bulunmaz hint kumaşı olarak adlandırıyorum. Onun gibi ısıran, gol bulmak için çabalayan yok denecek kadar az. Momentumu eline alan Altay ikinci yarıda da güçlü yanlarıyla dimdik durdu Adana karşısında. Thiam haftalardır süren güzel oyununu nihayetinde dün golle taçlandırdı. Fark daha da açılır mı derken, bir süredir suskun kalan golcü Marco ile Altay iki haftalık dramdan kurtuldu. Uzun lafın kısası Altay kaldığı yerden devam ederken Altay’ın kralı Marco da siyah beyazlı formayla çıktığı 100. maçında 73. golüne imza attı. Mustafa Denizli’den sonra Altay’ın en çok gol atan ikinci futbolcusu unvanını elde etti.
Siyah beyazlılarda kulüp ve futbolcu hedefleri aynı doğrultuda olursa ve yaşanan maddi manevi sorunlar en azından sezon sonuna bırakılırsa Süper Lig’e çıkmaları için engel kalmayacaktır. Haydi Büyük Altay, zafer inananlarındır.
Teknik direktör Fatih Terim ile Fulya Terim'in küçük kızları Buse Terim bir süredir sosyal medyada sessizliği ile dikkat çekmişti. Sevenleri tarafından merak edilen isim, bir operasyon geçirdiğini duyurdu.