Lavanta, melisa, adaçayı... Aromatik otlar sadece yemeklere değil hayatımızın her yerine dokunuyor. Şifa kaynağı bu bitkiler şimdi de yeni nesil otelcilikte farklı deneyimler yaşatıyor
İstediğiniz kadar hayat düzeninizi koruyun bazen tek bir seyahat her şeyi alt üst etmeye yetiyor. Uykusuzluk, hava değişimi, yemekler… Hele bir de iş gereği sürekli seyahatteyseniz...
Oteller son yıllarda mecburi gezginlerin dertlerine derman olma yönünde keyifli çalışmalar yapıyor. Swissotel, bunlardan biri. Yaklaşık altı yıldır “Vitality” (zindelik) konseptini otele entegre ediyorlar. 1.5 yıl önce Accor Hotel Group tarafından satın alınan marka zindelik çalışmalarına yeniliklerle birlikte globalde hız verdi. Zindelik
Mutfakta zindelik: Oda servisinden restoran menülerine, yemek servis edilen her noktada sağlıklı yemek seçeneği yaratılıp, besin değeri menülere yazılıyor. Aromatik otlar ve bunların doğal yağlarına menülerde daha çok yer veriliyor.
Zihinsel zindelik: İster toplantı arasında ister uykuya dalmadan önce bir takım özel kartları boyarken bir nevi hipnotize olup rahatlıyorsunuz.
Zindelik veren odalar: Projenin en yeni ve heyecanlı ayağı. Şu an Swissotel Zürih ve Singapur’da var. Chicago, Dubai ve Osaka’da da açılacak. Peki bir oda size nasıl zindelik verir? 1- Işık sistemi beyindeki melatonin salgısını yönetecek teknolojik bir sistemle hazırlanmış. Böylece jet-lag derdi ortadan kalkıyor. 2- Hava temizleyiciler, ortama ilave oksijen verebiliyor. 3- Dolap gibi duran kocaman bir duvarı açtığınızda karşınıza adeta mini bir spor salonu çıkıyor. Ekrandaki hocayla odanızda profesyonel olarak spor yapabiliyorsunuz. 4- Bakım ürünlerinden ışıklandırma sistemine banyo apayrı bir olay. 5- Mobilyalar doğal, kumaşlar organik.
Doğaya teslim: SPA’da ve otelde kullanılan Pürovel markası da gruba ait. Tamamen doğal aromatik özlerle hazırlanıyor.
ZİNDELİK VEREN ÖZEL TARİFLER
Sabah enerjisi
Yarım avokado, yarım mango, yarım muz, bir avuç ıspanak yaprağı, bir avuç taze nane yaprağı, yarım lime suyu ve 160 ml taze portakal suyunu blender’da çekip sabah hafif bir kahvaltı öncesi veya kahvaltı yerine için.
180 ml balı (aromatik olmayan hafif bir çeşit) bir tavada biraz ısıtıp içine 10-15 adet taze veya kurutulmuş lavanta çiçeği atın. Bu şekilde bir gece bekletin. Ertesi gün balı tekrar ısıtıp akışkan hale getirin ve lavanta tanelerini ayırmak için süzün ve balınızı bu şekilde saklayın.
Aromatik tereyağı
Tereyağınız oda sıcaklığında olsun. Çiğ olarak yemesi keyif veren dilediğiniz aromatik otu incecik kıyın. Biraz deniz tuzu ve limon kabuğu rendesi ile birlikte tereyağına ekleyip karıştırın. Yağınızı streç filme rulo olarak sarıp buzdolabında dondurun. Özellikle ızgara etlerin üzerinde çok lezzet veriyor.