Düşünenlerin Düşüncesi

Düşünenlerin Düşüncesi

dusunce@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Mustafa Kemal Ulusu - kulusu@hotmail.com

Yukatel Kayserispor’un çok değerli Başkanı Berna Gözbaşı’nın bir röportajından kısa bir alıntıyla başlıyorum. Başkan diyor ki; “Erkeklerin ne kadar anladığı düşünülürse, kulüplerin hali işte ortada. Yöneticinin kadını, erkeği cinsiyeti olmaz. Cinsiyetten öte iyi yöneten veya kötü yöneten vardır.”

Ne kadar doğru konuşmuş değil mi? Yıllardır eski bir Beşiktaş öz kaynak düzeni ve alt yapı sorumlusu, sonra da eski TFF Başkanı olarak hep yazar, konuşurum ama bunlar maalesef yetkililer tarafından dikkate hiç alınmamıştır.

Haberin Devamı

Neden mi? Kulüp başkanlarımız görev sürelerince tek bir şey düşünüyorlar: Ben görevdeyken takımım nasıl şampiyon olur? Tek amaçları budur. Tamam da bunun için ileriye dönük bir araştırma- eğitim ve planlaman var mı? Yok.

Bütçen ne durumda? İflas.

Yabancı transferler

Şimdi gelelim bu ön açıklama ve kulüplerimizin son durumlarından sonra bu yıl sezona girerken yaptıkları veya yapacakları yabancı transferlere.

Önce şampiyon Beşiktaş ve Sergen Hoca’nın konuşması. “Şampiyonlar Ligi’nde ilk hedefimiz gruptan çıkmak. Süper Lig’de ve Ziraat Türkiye Kupası’nda da yine şampiyonluğu hedefliyoruz. Ghezzal, Teixeria, Diego Costa, L.Jong’un alınması halinde ortaya bambaşka bir takım çıkacak ve bu takım ligi en azından 4-5 sene domine edecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

Sergen Hoca bunların dışında İngiltere’de transfer ayının son günü olan 8 Eylül’ü bekliyormuş! Ve o tarihten sonra da orada boşta kalanlara talip olacakmış!

Evet gelelim şimdi kulüplerimizin transfer listelerine, aldıkları ve talip oldukları isimlere:

Okereke, Jong, Umtiti, Godin, Diego Costa, Fajkal Fajr, Alex Teixeria, Rondon, Dieng, Tanganga, Gedson, Morutan, Cicaldau, Boey, Sörloth, Caulker, Manesh, Wind, Willian Jose, Batshuayi, Benattia, Balotelli, Akintola, Stambouli, Perez, Diabete, Baku, Lucas, Pereira, Rodriguez, Runarsson, Bamba, Pedro... Liste uzayıp gidiyor.

Bu milyon dolarlarımızın ülkemizin yaşadığı bu büyük sıkıntıların içinde, ülke futboluna yıllardır zerre kadar faydası olmayan (Taffarel- Popescu- Hagi- Alex vb bir kaçı hariç) bu yaşlı ve yetersiz yabancılara gitmesi hiç mi içinizi acıtmıyor?

Haberin Devamı

Bu arada Türk futbolunun yüz akı Altınordu kulübümüzün Yiğit’inin, Hollanda’nın Fortuna Sittard kulübüne transferi az da olsa yüzümüzü güldürdü, gururlandık, sağ ol Mehmet Özkan başkan.

21 fersah geriledi

Bir başka değerli köşe yazarımız Melih Aşık bakın ne yazmış: “Galatasaray 2000 yılında UEFA şampiyonu olmuştu. Alman, İngiliz, İtalyan takımlarını eledi. Finalde Arsenal’i mağlup etti. O yaz şampiyon kulüpler şampiyonu Real Madrid ile Monako’da süper kupa finaline çıktı, o maçı da kazandı ve Süper Kupa’yı müzesine götürdü. Aradan 21 yıl geçti Galatasaray artık eleme turlarını bile geçemiyor. 21 yılda 21 fersah geriledi futbolumuz. Bir yandan da her gün transfer haberleri veriliyor, taraftarın bu haberlerden mutlu olması bekleniyor. Neden transfer için tonla para veriyorsunuz? Şampiyon olmak için. Pekiyi şampiyon olunca ne olacak? Avrupa’da Şampiyon Kulüpler Kupası’na katılacağız ama sonra ilk turda eleneceğiz. Aracıları zengin etmekten başka ne işe yarıyor bu transferler?”

Haberin Devamı

Tüm bunlardan sonra sen kalk TFF’ye Kulüpler Birliği Vakfı olarak kafa tut. Sahi bu vakıf kurulduğundan beri ülke kulüpleri, futbolcuları, hocaları için neler yapmış? Hiç merak edeniniz var mı? Ben çok merak ediyorum. Sayın Vakıf Başkanı çıkıp kurulduğundan bugüne dek ne faaliyetler yaptıklarını bir açıklasa da hepimiz ya alkışlasak veya “Kapatın gitsin” desek. Haksız mıyım?

Birlik beraberlik vakti

Ülkemizdeki yangın felaketine uğrayan tüm insanlarımıza geçmiş olsun diyor, vefat edenlerin yakınlarına da başsağlığı diliyorum, ayrıca yanan binlerce hayvanı geri getirmek mümkün mü?

Futbol başta olmak üzere tabiatımızı da mı yok ediyoruz?

Tüm yurtta, ortak akla, eğitim seferberliğine ve de birlik beraberliğe öyle çok ihtiyacımız var ki. Ulu önderimiz Atatürk’ümüz, bundan daha zor şartlarda yeni bir ülkeyi Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmadı mı? Damarlarımızda o asil kan dolaşmıyor mu?

Haydi Türkiyem, haydi Türk gençliği, haydi tüm siyasetçilerimiz, medyamız haydi.. Ele Ele yürek yüreğe haydi...

Futbolumuzda son durum

Yukatel Kayserispor Başkanı’nın beyanatına yazımda yer vermiş ve de kutlamıştım. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar misali 150 gün ceza vermişler, ama ona da öyle harika cevap vermiş ki! Bravo başkan, şahsen ben arkandayım bu kulüpler birliğine inşallah bir gün son verilecek, mimarı da ikimiz olacağız.