Düşünenlerin Düşüncesi

Düşünenlerin Düşüncesi

dusunce@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Oktay Pirim / opirim@milliyet.com.tr

CHP’nin gönlündeki aday

Sürpriz biçimde erkene alınmazsa önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı’nın adayı kim olacak sorusu henüz karşılık bulmuş değil.

İttifakı oluşturan altı partinin liderleri önümüzdeki süreçte bu konuyu ayrıntılarıyla konuşup bir karar oluşturacaklar ancak CHP kadrolarının gönlündeki adayın Kemal Kılıçdaroğlu olduğu artık daha yüksek tonda seslendirilmeye başlandı.

Nitekim, dün Antalya’da tarihinin en kalabalık örgüt buluşmasını gerçekleştirilen CHP’de, toplantıyı organize edenlerden Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in “Bizim gönlümüzdeki aday sizsiniz” demesi üzere salonu dolduran bini aşkın CHP’li ayağa kaktı ve bu sözlere uzun süre alkışla destek verdi. Böcek, “Gerçi” dedi, “Millet İttifakı’nın ortaklaşa alacağı her kararın da arkasındayız.”

Haberin Devamı

'Mücadelenin önderi'

81il Başkanı, 973 ilçe Başkanı, Kadın ve Gençlik Kolları başkanlarıyla partinin üst düzey yöneticilerinin katıldığı Belek’te bir otelde yapılan “Büyük Örgüt Buluşması” olarak tanımlanan geniş katılımlı toplantıda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da “Hak ve hukuk mücadelesinin önderi” şeklinde tanımlanarak kürsüye davet edildi.

Kılıçdaroğlu, CHP örgütünde büyük bir heyecan ve enerji olduğunu ancak bu enerjinin doğru biçimde kullanılması gerektiğine işaret etti. Bu konuda özellikle kadınların daha çok ikna edilmesi çabasının gösterilmesini isteyen Kılıçdaroğlu, gençler ne diyorsa onların hayallerinin peşinden gideceklerini de vurguladı.

Çiftçilerle buluştu

Bu toplantı öncesinde Kılıçdaroğlu, Antalya’nın önemli tarım merkezlerinden biri olan Kumluca’ya gidip Expo Domates İhtisas Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdi, çiftçilerle buluştu.

Kumluca Belediyesi, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası, Kumluca Ticaret Borsası ve Ziraat Odası’ınn ortaklaşa düzenlediği fuar açılışında Kılıçdaroğlu, “Kovid-19’a yenilmedik, Mazot 22’ye yenildik”, “Üretici perişan boz bu oyunu Kemal başkan”, “Elektriğe zam geldi söndürün ampulleri” şeklinde yazılı dövizlerle karşılandı.
Fuarı gezip domates ve biberleri inceleyen Kılıçdaroğlu, üreticilerin ihracatta yaşadıkları sorunları gündeme getirirken, Rusya ve Ukrayna’dan 80 milyon dolar alacak olduğunu, iktidarın bir an önce bu konuda devreye girmesi gerektiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Antalya’daki toplantının yapıldığı otel salonunda öne çıkan yazılı sloganlarda ise “İktidara Hazırız” olanı dikkat içekti. Ayrıca toplantıya katılan her CHP üyesine, iktidar olmaları durumunda yapılacakların ayrıntılarını içeren bir kitapçık da dağıtıldı. Uzun konuşması sık sık alkışlarla kesilen Kılıcdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda partililerin geniş desteğini aldığı söylenebilir. Kurultayını erteleyen ve mevcut kadrolarla seçimlere gidecek olan CHP’de ittifakı olumsuz etkileyebilecek farklı görüşlerin ortaya çıkması ihtimalinin de son derece düşük olduğu ifade edilebilir.