Gastronomi, ülkelerin en iyi tanıtımlarından ve tabii yumuşak güçlerinden biri.
Bugün Haliç Kongre Merkezi’nde Gastromasa Gastronomi Konferansı’nın beşincisi gerçekleşecek.
Uluslararası gastronomi dünyasının yıldız şefleri Gastromasa için İstanbul’da.
Peki ama kimler?
2 yeni restoran
Emma: Tarabya’daki Kun’un yatırımcılarının Etiler’de Da Mario’ya komşu yeni restoranı.
Önceki akşam bir ‘soft opening’ yemeğiyle açıldı, Akdeniz mutfağı ağırlıklı mönüsüyle merak uyandırıyor.
Turk: Bangkok’ta The House On Sathorn adlı restoranın şefiydi Fatih Tutak.
Şimdi İstanbul’da Bomonti’de iddialı bir restoranla karşımıza çıkıyor.
“TURK’un bundan 50 yıl sonra da yeni Türk mutfağı için referans noktası olmasını arzuluyorum. İçeride Türk gastronomisinin hak ettiği yere gelmesi hayaliyle çalışan bir ekip olacak” diyor şef Fatih Tutak.
3 gün kaldı
Dünyanın önde gelen lokantalarının şefleri bir geceliğine bir diğerinin restoranına gidip yemek pişiriyor, Gelinaz projesi kapsamında.
Aralarında Alain Ducasse da var, Rene Rezeppi de var, Alex Attala da.
Kimin nereye gideceğine kurayla karar veriliyor.
Gelinaz, 3 Aralık’ta 148 şef, 2200 yemek tarifiyle 700 saatte dünyanın farklı şehirlerinde gerçekleşecek.
Türkiye’den bu yıl katılan bir tek dünyanın En İyi 110. restoranı seçilen ve birkaç hafta önce beşinci yılını kutlayan Neolokal’in şefi Maksut Aşkar var.