Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Mim Kemal Öke Caddesi’nde eski La Brise’in yerine açılan Central, Arda Türkmen etkisiyle, Nişantaşı ahalisinin alışkanlıklarını değiştirmeye hazırlanıyor

Milliyetİstanbul, mekanları da çok hızlı tüketiyor, aynı insanları olduğu gibi. Bazen aylarca bir mekanın açılışını konuşuyoruz, aylardır dört gözle bekliyor gibi açılır açılmaz hücum ediyoruz. Sonrasında ise mekan daha ilk ayını tamamlayamadan sıkıldığımız bile oluyor. Şehrin dinamiği, farklı ülkelerin eğlence hayatına yön verenleri bile şaşırtıyor. Oysa biz artık alıştık.

Haberin Devamı

Herkes yenilik peşinde

Aylardır bu açılış bekleniyor. Mim Kemal Öke Caddesi’nde, La Brise’in eski yerinde Önder Öztarhan, Kaan Boyner ve Arda Türkmen’in ortak bir yer açacağı söylentisi çıktığından beri... Bu üçlüye sonradan GQ dergisinin yayın yönetmeni Okan Can Yantır da katıldı. Hiç süphesiz bu dört ismin arasında yeme-içme sektörüne en hakim olan Arda Türkmen. Onu “Arda’nın Mutfağı” programıyla da tanıyanlar var, “Issız Adam” filminin mekanı olarak ünlenen Leblon’la da, bir süre önce sattığı catering şirketi Roka Catering’le de, Karaköy’deki Forneria ve daha sonrasında Haze otelin terasına kurulan popüler meyhane Mükellef’le de...

Türkmen Mükellef’in kışın hava koşulları nedeniyle açık hava alanını kullanamaması nedeniyle küçülen mekanından ve kolay yer bulunamaması nedeniyle gelen şikayetlerden biraz bunalmış. Central’da aynı sorunu yaşamamayı umuyor çünkü burada şimdilik rezervasyon yok. Büyük gruplar halinde gelip şefin masasını kapatmak istemediğiniz sürece en azından.

Central, “Nişantaşı’nın Lucca’sı olur mu?” konuşmaları şimdiden yapılıyor. Malum, her semte bir Lucca yakıştırmayı seviyoruz. Oysa Lucca tek, başka yerde olmaz. Ama Central pekala Nişantaşı’nın buluşma noktası olabilir. Nedeni basit, iki adım ilerisindeki çok sevdiğim Delicatessen’in müdavimleri bile artık Delicatessen’de aynı füme hindili tabuleli salatayı tırtıklamaktan ya da levrekli pilavı yemekten bitap düşmüş durumda. Herkes yenilik peşinde. Yeni mekanlar, yeni tatlar, yeni insanlar kovalıyor.

Haberin Devamı

Central sade ve rahat bir yer olmuş. Açık havada oturacak geniş bir alanı var. İçerisi dışarıdan bakınca fazla aydınlık kalıyor ama girince ışık rahatsız etmiyor. Girişteki kanepede saatlerce yayılmak mümkün. Soldaki locaları andıran iki yuvarlak masa kalabalık yemekler için iyi. Arkada bir müşterek masa ve Chefs Talk’a ayrılan şefin masası var. Şefin masasında yemek workshop’ları düzenlenecek, workshop olmadığı zamanlarda da müşteriler ekmek ve tatlı yapan şeflere sorular sorabilecek. Detaylar güzel ama bütününe bakınca dekor henüz oturmamış, çok yeni duruyor.

Kahvaltıda saat sınırı yok

Yemekler ve servis konusunda biraz zamana ihtiyaçları var çünkü yediklerinden memnun olanlar kadar olmayanlar da var. Menüde çok zorlama şeyler yok. Basit bir menü olmasını özellikle istemiş Arda Türkmen. Pizzalar, salatalar, makarnalar var. Ama asıl ilgi çeken kahvaltı menüsü oluyor. Serpme kahvaltıdan yumurta, peynir ve şarküteri çeşitlerine seçenek çok. Kahvaltının saat sınırı yok. İstediğiniz saatte kahvaltı servisi alabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

MilliyetMenüde bir kokteyl bölümü var; Mr. Hot, Mr. Green, Mr. Brown diye uzayıp giden. Açıklamaları yazmadığı için garsona soruyorum, bilmiyor ama içeriden elle yazılı bir liste getiriyor, kokteyl malzemelerinin yazıldığı. Daha 1 Ocak’ta açıldığı düşünülürse bu kadar kusur kabul edilebilir.

Central yemek sonrası da devam edecek mi? Şimdilik müziğin perşembe, cuma, cumartesi geceleri 1.00’e kadar devam etmesi planlanıyor. Umarım Central, gerekli düzeltmeleri yapıp Nişantaşı’nın beklediği ve mumla aradığı buluşma noktası olur.

Yılın ilk kokteyl barı: Külhanbeyi

Nişantaşı’ndaki Nopa’dan tanıyoruz Türkçeyi sular seller gibi konuşan Amerikalı barmen Kevin Patnode’yi. World Class 2015 Türkiye birincisi ve dünya yedincisi oldu Kevin. Şimdi Tünel’deki The House Cafe’nin alt katında 25 kişilik bir kokteyl barı açtı: Külhanbeyi. Amaç şehrin gürültüsünden, kalabalığından kaçıp güzel bir şeyler içmek isteyenlere hitap etmek. Burada profesyonel barmen eğitimleri ve amatör kokteyl workshop’ları da düzenlenecek.

Birkaç hafta içinde iki sokak ötesine, eski Lokal’in yerine yeni bir kokteyl barı daha geliyor. Tektekçi’nin yeni projesi. Adı After Hours ya da After Five olacak.