Sadece sanatçılığıyla değil, aynı zamanda örnek bir Cumhuriyet kadını olmasıyla da hepimize gerçek bir rol modeliydi.
‘Gülriz gibi yaşlanmak’ başlığıyla paylaştığı bilgiler de, 90 yaşında elinde iPad’iyle aynadan kendi çektiği bikinili fotoğrafıyla da hepimize önemli dersler verdi.
Hem her yaşta çağa ayak uydurmak gerektiği konusunda hem de her yaşta bedenimize, sağlığımıza dikkat etmemiz, özen göstermemiz konusunda.
Her zaman zarif, bakımlı ve mükemmeliyetçiydi.
Sadece hayatı değil, vedası da kendisine yakışır şekilde oldu.
Birikimini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nden Ali Nesin Matematik Köyü’ne, İKSV ile birlikte oluşturduğu tiyatro ödülüne ayırdı.
Kalabalık bir cenaze, şaşaalı bir tören de istemedi.
Daha önceki röportajlarında da söylemişti, “Cenaze töreni istemiyorum. Çünkü ben cami avlusu kokteyl partisi istemiyorum.”
“Bizim insanımızın tören kültürü yok. Ne yapıyorlar? ‘Ay, saçın güzel olmuş’. Yok efendim, ‘Üstündekini nereden aldın?’ Böyle şeyler olacağına tören yapılmasın” diye son noktayı koymuştu.
Çok haklıydı, bizim kalabalık cenazelerimizde yaşananlar hakkında.
Oysa kendi cenazesinde öyle olmazdı.
Çünkü o yaşsızdı, ölümsüzdü çoğumuz için.
Kendisini de, kendisinden öğrendiklerimizi de hiç unutmayacağız!
En popüler yeni yıl kararları
Kabul etmek lazım, yılın ilk haftası itibarıyla ister istemez yeni yıl kararları gözden geçiriliyor.
Yeni yılda kararlarınızı boşuna sıralamayın, nasılsa gerçekleştiremeyeceksiniz diyenlere aldanmayın, gerçekten isterseniz gerçekleştirebilirsiniz.
İşte en popüler yeni yıl kararları...
1. Kilo vermek
2. Sigarayı bırakmak
3. Spor yapmak
4. Alkolü bırakmak
5. Borçlardan kurtulmak
6. Para biriktirmek
7. Yeni bir hobi edinmek
8. Aile ve arkadaşlarla daha fazla zaman geçirmek
9. Hayatı daha iyi organize edip, stresi azaltmak
10. Her ay 1 kitap okumak
11. Yeni yerlere seyahat etmek
12. İş değiştirmek
13. Ruh sağlığını iyileştirmek, korkularla yüzleşmek, kaygıları azaltmak
14. Beden sağlığına özen göstermek
15. Ruh ikizini bulmak, âşık olmak
16. Evi, ofisi kullanılmayan eşyalar ve giysilerden temizlemek
17. Bir yardım kuruluşunda gönüllü çalışmak
1 Ocak itibarıyla marketlerde ücretli poşet uygulaması başladı.
Artık bez çantalarla alışverişe gidenleri de sokaklarda görüyoruz, aldığı birkaç parça için poşet istemeyenlere de kasada şahit oluyoruz.
Henüz çok yeni olmasına rağmen, şimdiden etrafınıza baktığınızda ciddi bir bilinçlenme başladığını görmek mümkün.
Dileyelim bu bilinçlenme başka alanlara da yansısın!