Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yazın gelişiyle Boğaz’a inme isteğimiz de arttı ama ne yazık ki gideceğimiz yerler fazlasıyla sınırlı. Ya artık turistlerin tercih ettiği mekanlar var ya da manzarası iyi, yemeği vasatın altında seçenekler... En çok da bu yüzden Boğaz’da denizin üstünde açılan yeni bir mekan bu kadar heyecanlandırıyor beni.

Bu yazın sürprizi

Frankie ve Jamie’s Italian’dan sonra Kaya Demirer’in yeni yeri Bijou. Les Ottomans otelinin rıhtımında, havuz tarafından ayrı
bir girişi var.

“Neşeli bir yer”

Bijou bir gece kulübü değil, bir fine dining restoran da değil. Kaya Demirer’in tabiriyle tamamen fun-dining üzerine kurulu. Her şeyi eğlenceli ve rahat hale getirmek istemişler. “Aslında mekan açılacak ve arkasına yaslanıp işini yapacak, kimseyi eğlenceye, yemeye, içmeye zorlamayacak” diye başlıyor anlatmaya Kaya Demirer. “Burası neşeli bir yer, mottomuz her açıdan ulaşılabilirlik” diye özetliyor. “Yemek, şarap ve şampanya fiyatlarını son derece makul tuttuk. Kapımız her yaştan her kesime açık” diyor. Ne de olsa, tüm gün açık bir brasserie Bijou.

Haberin Devamı
Bu yazın sürprizi

Sürekli değişen, mevsiminde yerel ürün kovalayan bir menüsü var. Ana yemeklerde dana, kuzu ve balık seçeneklerinin yanında “Garsondan bilgi alınız” yazıyor. Nedenini Kaya Demirer anlatıyor: “Şef ve kasap ya da balıkçı en iyi ne malzeme varsa, ona göre tespit yapıp menüyü oluşturuyorlar. Bir gün dana bonfile, diğer gün dana pirzola ya da antrikot gibi. Ya da bir gün kuzu incik ya da bir gün gerdan gibi. Balık da o gün en taze ne varsa o.”

Bunun dışında günün makarnası, başlangıç sürprizi, dondurma çeşitleri de her gün değişiyor. Aynı şekilde günün alkollü-alkolsüz kokteylleri için de hep mevsimin meyvelerini, sebzelerini ve baharatını kullanmayı planlıyorlar. Odun ateşli fırından pide, pizza, dürüm ve diplerle servis edilen hayta minik ekmekler de menünün öne çıkanlarından.

Denizden de ulaşılıyor

Bir de hatırlatma yapıyor Kaya Demirer: “Navette deniz taksiyle özel bir anlaşma yaptık. Bijou ya da komşumuz Park Şamdan’a rezervasyon yaptırmak için hem rezervasyon önceliği hem de özel tarife var. Bu özel uygulama mekandan ayrılırken de geçerli.” Deniz ulaşımını kullanabilmek de önemli artısı Bijou’nun.

Haberin Devamı

Aynı zamanda Turizm Restoran Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) başkanı olan Kaya Demirer, ısrarla “Turizmde aranan kan gastronomi turizmidir” dedi. Bakalım Kuruçeşme’deki yeni yeriyle bu konuda bir adım atılmış olacak mı? Hep birlikte göreceğiz.

Parti günü: Pazar

BIjou kendi halinde rahat bir brasserie. Ama pazar günleri bir anda bir parti mekanına dönüşüyor. #Sundayisafunday dedikleri günler öğlen zengin bir yemek büfesiyle başlıyor. Saat 15.00 sularında müzik hareketleniyor, canlı bir vokal DJ’e eşlik ediyor. Sürpriz isimlerin de pazar günleri burada sahneye çıkması planlanıyor. Parti akşam hava kararana kadar rıhtımda ve havuz kenarında devam ediyor.