Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yeni bir yıla doğru adım adım ilerlerken işte karşınızda İstanbul yeme-içme ve eğlence dünyasında bu yıl müzikleriyle, mezeleriyle, brunch’larıyla, kapısının önündeki kuyrukla öne çıkan mekanlar...

Nerede yemek yendi?

-Cecconi’s:Meğer İstanbul bu İtalyan restoranını bekliyormuş. Tepebaşı’nda Soho House’un bahçesinde açılır açılmaz dolup taştı, bekleme listeleri oluştu, yer bulmak imkansızlaştı. Hayır, burada yemek yemek için Soho House üyeliği gerekmiyor. Şimdi ise aynı çılgın popülarite devam etmiyor, artık daha rahat yer bulunuyor. Canlı müzikli pazar brunch’ları ise kesinlikle denemeye değer.

Haberin Devamı

-Spago:İstanbul’da otel restoranları iş yapmaz tezini çürüttü. Ödüllü şef Wolfgang Puck’ın sık sık İstanbul’a gelmesiyle ve tabii Demet Sabancı Çetindoğan etkisiyle İstanbul’un popüler restoranlarından biri oldu. Maçka St. Regis otelinin manzaralı terasıyla da, yemekleriyle de, sık sık davetlere ev sahipliği yapmasıyla da ses getirdi.

-Alancha:İzmir’den İstanbul’a transfer oldu. Şef Kemal Demirasal’ın fine dining restoranı tadım menüleri ve kokteylleriyle ilgi çekti. Maçka Residences’taki pek de merkezi olmayan konumu ve fine dining’e ilginin azalması nedeniyle hak ettiğinden daha az ilgi gördü.

-Nicole:Gurmeler tarafından İstanbul’un en iyi fine dining restoranlarından ilan edildi. Tom Tom Mahallesi’ndeki yeri, şefler Aylin Yazıcıoğlu ve Kaan Sakarya’nın yaratıcılığıyla sevildi.

-Neolokal:Karaköy Bankalar Caddesi’ndeki Salt Galata’da İstanbul Doors Group’un eski Cad’oro’sunun yerinde. Şef Maksut Aşkar’ın yeri. Yemekleriyle olduğu kadar manzarasıyla da etkileyici.

-Mükellef:Arda Türkmen’in The Haze otelin terasında açtığı ve açar açmaz girişteki restoranı Forneria’nın pabucunu dama atan meyhanesi. İki farklı manzara, açık ve kapalı teras, fonda Zeki Müren, masada çeşit çeşit mezeler derken yer bulmak kolay olmuyor burada. Levrek simit gibi deneysel spesiyaliteleri de var.

-Serafina:New York’tan transfer İtalyan restoranı, Akmerkez’de taze kan etkisi yarattı. Hemen yanındaki Brasserie Cognac ile uzun zamandır Akmerkez’den uzak kalanların bile buraya gelmesine neden oldu.

Haberin Devamı

Nerede eğlenildi?

-Gizli Kalsın:Emirgan Pizza’da buzdolabı görünümlü kapıdan içeri girer girmez herkese başka bir enerji geliyor sanki. Sabah 6.00’dan önce çıkmak mümkün olmuyor. Bu kadar küçük bir mekanda, bu kadar tıkış tıkış olmaktan hoşlanmayacak her gece hayatı insanı burada itiş kakış yaşıyor ama hiç de şikayetçi olmuyor. Çünkü Gizli Kalsın enerji ve sabır veriyor, herkesi deşarj edebilen ortamı ve müziğiyle. Bu yıl bir de kardeş mekan sürprizi oldu, Levent’te Set Kebap’ın hemen yanında La Boucherie adlı et restoranı.

-Lucca:10’uncu yılını kutladı. Yaratıcısı Cem Mirap bu yıl Marka Konferansı’nda bile anlattı Lucca’nın hikayesini. Turgay Yıldız’ın ayrılıp Mitte’yi açmasına, Bahadır Gürceer’in Soho House’a transfer olup sonra yeniden Lucca’ya dönmesine ve şehirde her gün yeni bir mekan açılmasına rağmen kan kaybetmedi Lucca, yerini korumayı başardı.

-Soho House:2015 martında açıldı, daha açılmadan şehrin en çok konuşulan mekanı oldu. Üye olmalı mı, olmamalı mı, ya davet gelmezse, ya başvurup da kabul edilmezsem sorularına cevaplar arandı. Sonunda üye olmayanlar da üyelerin +3 kontenjanından yararlandı. Yazın Miami’den transfer Türk-Yunan restoranı Mandolin’le, kışın ise Downstairs adlı caz kulübüyle ses getirdi. Şimdi ise 2016’da yeni bir soruyla daha gündemde, üyeliklere devam etmeli mi, etmemeli mi? Cevabı hep birlikte göreceğiz.

Haberin Devamı

-Back Bar:Bebeköy’deki Backyard, bu yaz yenilenen bahçesi ve barı Back Bar’la popülerdi. Özellikle Mehmet Garan’ın çaldığı geceler eski Nupera kalabalığı buradaydı. Back Bar’ın kışlık hali de sevildi.

-Goya:Lucca’dan tanıdığımız DJ Murat Tokuz’un ortağı olduğu mekan. Perşembe, cuma, cumartesi geceleri DJ performansı var; Murat Tokuz, Diceymono ve Doğuş Çabakçor kabindeler. Açıldığı günden beri en çok konuşulan ise Murat Tokuz’un Etiler-Bebek kalabalığını Karaköy’e getirmesi.

- Babylon Bomonti:Açılışı yılan hikayesine döndü, ertelendikçe ertelendi, açıldıktan sonra da sorunlar çözülmedi, bazı konserler iptal edilmek zorunda kaldı. Ama tüm kan, ter ve gözyaşına rağmen tamamlandığında harika olacak bir proje Bomontiada. Eski Bomonti Bira Fabrikası’nın yeri ancak bu kadar güzel değerlendirilebilir.

Yıl sonuna doğru gelenler

-Mitte:Lucca’nın demirbaşlarından Turgay Yıldız’ın Lucca’dan sonraki ilk mekanı. Karaköy’deki Mitte, dekoruyla da müziğiyle de kalabalığıyla da daha açılır açılmaz tam not aldı. Yemek konusunda daha iyi olması bekleniyor. Yeni yılda ayrı girişli kulübüyle de bir Gizli Kalsın etkisi yaratabilir.

- Klein:İstanbul’da açılır açılmaz izdiham yaratan yerler tehlikelidir. Birkaç hafta önünde kuyruk oldu mu, kapıdan bir kere geri dönüldü mü, bir daha kimse uğramaz. Klein da bu tehlikeyi yaşayan yeni mekanlardan. Özlediğimiz kulüp havası ve Harbiye’de hiç beklenmedik eski bir sinema salonunda karşımıza çıkmasıyla şimdiden fazla popüler oldu bile.

2015’in yükselenleri


2015’in yükselenleri


2015’in yükselenleri


2015’in yükselenleri


2015’in yükselenleri