Bir melez bar - restoran keşfettik: Rio Bravo. Yarı Meksikalı, yarı Amerikalı. Kendimizi içeri attık. Bayağı bir insan daha aynı şeyi yapmış. Hele canlı müzik olduğu günler insanlar kapılardan taşarmış...
      Hola amigo!" diyerek Rio Bravo’dan içeri dalıyoruz ama, restoranın girişi Chicago barı tarzında. Biraz daha yürüyünce anlıyoruz ki, bütün amigolar gerilere ve restoranın üst katına saklanmış. Barın bitiminden itibaren “Meksika başlıyor." Fakat kesin olan şu ki, Rio Bravo ziyadesiyle Latin. Latinlerin en Latin’i ise, grubuyla birlikte program yapan Rafael. Rafael iki sene TRT’de, “Evet - Hayır" oyununda Erkan Yolaç’a müziğiyle eşlik etmiş. Dört senedir Türkiye’de. Girer girmez eşi Şermin Hanım ve Rafael’le başlıyoruz muhabbete. Rafael diyor ki; “Ben Galatasaray’ı tutuyor, bir de Real Madrid. Ben âşık Galatasaray’a. Ama ikisi benzer..." Muhabbet sonrası düşünüyoruz; Rio Bravo’ya gitme sebebi bir Rafael, bir de Meksika yemekleri olmalı...
      Rio Bravo’nun sahibi Lütfi Cihan, Danimarka’da 25 sene geçirdikten sonra Türkiye’ye kesin dönüş yapmış. Damak tadına düşkün olanlar Yeniköy’deki Vagabondo’s ve Tünel’deki Gino Margarino’yu bilirler. İşte bu iki restoran da Lütfi Cihan’a ait. Biz kendimizi ortamın bordo yeşil gizemine çoktan kaptırmışken, Salih Güney giriyor içeri. Yani ünlüler tarafından da sık ziyaret edilen bir mekân Rio Bravo. Zaten duvarlara baktığınızda Beyaz’dan Göksel Arsoy’a kadar birçok ünlü fotoğraflarda Rafael’le kol kola. Biz nefis Meksika yemekleriyle coşarken, sahnenin önündeki pistte insanlar bir nevi İspanyol dansı yaparak coşuyor. Tercih meselesi tabii! Saat sekiz gibi, Rafael’in
yemek müziği eşliğinde hapur hupur Meksika yemekleri yiyebilirsiniz. Mönü ağırlıklı olarak Meksika ve İtalyan yemeklerinden oluşuyor. Çarşamba, cumartesi ve cuma günleri canlı müzik var. Rio Bravo hafta sonları gece ikiye kadar açık. Müzik 00:30’a kadar devam ediyor. Canlı müzik yapılmasına rağmen, girişte para ödemenize gerek yok; bu günlerde fiyatlara
yüzde 15 müzik parası ekleniyor. Rio Bravo, sadece gecelerin mekânı değil. Öğlenleri de kahvenizi yudumlayacağınız huzurlu bir mekân. Bir de, her gün 12:00 ile 18:00 arası özel öğle mönüsü var.
     Â
Yüzde yüz Meksikalı      Rio Bravo’nun en ünlü ve tadılası yemeği, yüzde yüz Meksikalı “fajitas". Tavuklu, bonfileli ve karidesli alternatifleri bulunan fajitas’ı, özel hamura özel salatası ile sarıp yediğinizi hayal eder etmez, eminiz kendinizi Rio Bravo’da bulursunuz.
      Fajitas’ın fiyatlarına gelince: “Chimichanga", yani etli karışımla doldurulup kızartılmış tortilla rulosu, 5 milyon 200 bin lira. Özel Meksika sosu içine marine edilmiş tavuk bonfile ve karidesten oluşan “Rio Bravo Cormo", 7 milyon 200 bin, “Chicken Fajita" ise 6 milyon 200 bin lira.
     Â
Adres: Ä°stiklal Caddesi No: 303, Galatasaray - BeyoÄŸlu Tel: 0212 292 92 69
Başlangıç
     Â
Meksika Sosunda Kanat: 3 milyon 600 bin TL
     Â
Qesadilla Chicken: (Yeşillik, ızgara tavuk, kaşar) 3 milyon 400 bin TL
     Â
Kuşkonmaz Çorbası: 1 milyon 800 bin TL
Salata
     Â
Rio Special Salata: 3 milyon 800 bin TL (Salatalar’ın en ucuzu 3 milyon 800 bin, en pahalısı 5 milyon 800 bin TL)
Et ve Izgara
     Â
Pepper Steak: 6 milyon 400 bin TL
Pizza
     Â
Genelde pizzalar 4 milyon 800 bin TL.
En pahalısı Cancun: Fiyatı 5 milyon 200 bin TL
Tatlı
     Â
Apple Pie: 2 milyon 800 bin TL
Aperitif
Tekila: 3 milyon 500 bin TL