TeknolojiWinrar Nedir, Ne İşe Yarar? Winrar Nasıl Kullanılır?

Winrar Nedir, Ne İşe Yarar? Winrar Nasıl Kullanılır?

22.03.2021 - 21:38 | Son Güncellenme:

Bilgisayarlarımızda zaman zaman çok ağır dosyalar üzerinden çalışmak durumunda kalıyoruz. Ağır dosyaları daha hafif şekilde depoyabilmek bizim için büyük önem taşıyor. Bu konuda karşımıza çıkan programlardan biri de Winrar. Winrar nedir? Winrar nasıl kullanılır? Sizler için Winrar’ı detayları ile derledik.

Winrar Nedir, Ne İşe Yarar Winrar Nasıl Kullanılır


Bilgisayarlarda en yoğun olarak kullandığınız programlardan biri Winrar. Winrar sayesinde dosyalarımızı çok daha hafif bir hale getirebiliyor ve taşınmasını çok daha kolay şekilde gerçekleştirebiliyoruz. Winrar uygulaması bizim bilgisayar işlemlerimizi çok daha hızlı hale getiriyor.

Winrar Nedir?

Winrar, bir sıkıştırma programıdır. Sıkıştırma işlemi sayesinde dosyalar disk içerisinde çok daha az yer kaplayacak hale getirilebilmektedir. Bu sayede, dosyaların diskten diske taşınabilme hızı ciddi anlamda artmaktadır. Özellikle internetten dosya indirme gibi işlemlerde Winrar aracılığıyla dosyaları sıkıştırmak hem daha az internet kullanılmasını sağlamakta, hem de işlemi çok daha hızlı şekilde gerçekleştirmektedir.

Winrar Nasıl Kullanılır?

Winrar kullanabilmek için öncelikle bu programı bilgisayarınıza indirmemiz gerekir. İnternetten bu programı rahatlıkla indirebilirsiniz. Programı kurduktan sonra sıkıştırmak istediğiniz dosyaya sağ tıklayarak Winrar üzerinden sıkıştır seçeneğini seçmelisiniz. Böylelikle dosyanız Winrar dosyasına dönüşecektir. Eğer Winrar dosyasını açmak istiyorsanız dosya üzerine sağ tıklayarak buraya çıkart seçeneğini seçebilir ve dosyanıza normal bir klasör haline getirebilirsiniz.