TeknolojiReact Native Nedir, Ne İşe Yarar? React Native Avantajları Nelerdir?

React Native Nedir, Ne İşe Yarar? React Native Avantajları Nelerdir?

05.04.2021 - 16:30 | Son Güncellenme:

Gelişen teknoloji, beraberinde birçok yeniliği ve uygulamaları da getirmiştir. Her geçen gün mobil uygulamalar artarak devam etmektedir. Kullanıcıların beğenisine sunulan bu mobil uygulamalar öncesinde uzun bir tasarım sürecinden geçmektedir. Bu süreçte kullanılan farklı uygulamalar da bulunmaktadır. React Native tam da uygulama geliştirme sürecinde karşımıza çıkan başka bir uygulama başka bir terimdir. Ne demek olduğunu ve ne işe yaradığını sizler için derledik.

React Native Nedir, Ne İşe Yarar React Native Avantajları Nelerdir

React Native İngilizce bir terimdir. Mobil uygulamaları yakından ilgilendirir. Kendisi de bir uygulama olup yine uygulama geliştirmede kullanılır. Web tasarım ve teknoloji ile yakından ilgilenen kişilerin aşina olması gereken bir sistemdir.

Haberin Devamı

React Native Nedir? Ne İşe Yarar?

React Native esasen bir uygulama çerçevesidir. Geliştiricisi Facebook'dur. Tüm işletim sistemlerinde kullanılabilecek şekilde tasarlanmıştır. Kullanıldığı sistemler; web, Android, İOS, AndroidTV, macOS, Windows, tvOS ve UWP'dir. React Native tüm bu işletim sistemlerinde var olan uygulamaları geliştirmek ve kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunmak için kullanılır.

İlk olarak 26 Mart 2015 yılında piyasaya sunulmuştur. Bu sistem MIT Lisansına sahiptir. Ayrıca yazıldığı diller; Java Script, C++, Python, Java ve Objective-C. Kısaca açıklayacak olursak React Native, Facebook tarafından tasarlanan mobil uygulama geliştiricisidir. Yazılım ve tasarım geliştirme olarak da adlandırılabilir. Uygulama Facebook tarafından geliştirilse de şu an Android ve İOS tarafından geliştirilmektedir.

Haberin Devamı

React Native Avantajları Nelerdir? 

React Native, oldukça avantajlı bir sistemdir. Çünkü bir ok uygulamanın aksine bütün işletim sistemlerinde kullanılabilme özelliğine sahiptir. Bir diğer avantajı ise var olan uygulamayı geliştiricidir. Avantajlarından bir başka örnek verecek olursak React Native, yerel uygulama geliştirmek için olanak sağlamaktadır. Ayrıca mevcut yerel uygulamaların daha hızlı çalışmasını da sağlamaktadır. React Native, HTML ve CSS kullanmamaktadır. Bunun yerine JavaScript kullanır.