TeknolojiOrg Uzantısı Nedir, Ne Anlama Gelir? .org Uzatısını Kimler Alabilir?

Org Uzantısı Nedir, Ne Anlama Gelir? .org Uzatısını Kimler Alabilir?

31.03.2021 - 14:06 | Son Güncellenme:

Bilindiği üzere internet sitelerinin bazı uzantıları bulunuyor. İnternet sitelerine giriş yaparken sitenin en sonunda bazı uzantılar bulunuyor. Bu uzantılardan birisi de org uzantısıdır. org uzantısının ne anlama geldiği pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Org uzantısı nedir, ne anlama gelir? .org uzantısını kimler alabilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Org Uzantısı Nedir, Ne Anlama Gelir .org Uzatısını Kimler Alabilir

Org uzantısı, vakıflar tarafından kullanılan bir uzantı türüdür. Herkese açık olan ve herkesin kullanabileceği bir site uzantısı değildir.

Haberin Devamı

Org Uzantısı Nedir? Ne Anlama Gelir?

İnternet sitelerinin farklı olarak kullandığı bazı uzantılar bulunuyor. Org uzantısı da bu uzantılardan sadece bir tanesidir. Org uzantısının açılımı, organization olarak bilinir. Org uzantısı herkes kolay bir şekilde kullanamıyor. Org uzantısını sadece kar amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşları, vakıflar ve dernekler kullanabiliyor.

Ülkemizde birçok vakıfın site uzantısı org olarak biliniyor. Web sitesi kurmak isteyen bu kurumlar, domain uzantılarını alırken org kullanıyor. Org, herkese verilen bir uzantı türü değildir. Hizmet alabilmek için bu tür hizmetler sunan özel internet sitelerinden yararlanmak gerekiyor. Org uzantısını alabilmek için, bazı belgelerin aracı sitelere verilmesi gerekiyor. Aksi taktirde belgesiz hiç bir şekilde org uzantısı almak mümkün değildir. 

Haberin Devamı

Org Uzantısını Kimler Alabilir?

Org uzantısıyla site açmak isteyen kişilerin bazı şartları yerine getirmesi gerekiyor. Org herkese açık bir uzantı çeşidi değildir. Dernek ve vakıflar bu uzantıyı alabilmek için aracı firmalara evraklarını göstermek zorundadır. Eğer belgeleri bulunmuyorsa, org uzantılı bir siteye sahip olunması mümkün değildir. Bu belgeler elektronik ortamda aracı sitelere sunularak, kayıt yaptırılır.

Evrakların kontrol edilmesiyle birlikte, gerekli olan hazırlıklar yapılır. Dernek, vakıf veya kar amacı gütmeyen kuruluşlar org uzantısını alabilir. Tabi ki alabilmesi için, belgelerle bu kurumların olduğunu ispat etmesi gerekiyor. Aksi taktirde herhangi bir org uzantılı site sahibi olmak mümkün olmuyor.