TeknolojiSamsung 3 ekranlı katlanabilir akıllı telefon için patent aldı

Samsung 3 ekranlı katlanabilir akıllı telefon için patent aldı

23.04.2021 - 09:39 | Son Güncellenme:

Samsung katlanabilir ekranlı telefonlar noktasında dikkat çeken adımlar atıyor. Şirket yeni ortaya çıktığı kadarıyla 3 ekranlı, hızlı şarj olabilen, manyetik S Pen desteği ve katlanabilir telefonu için patent aldı.

Samsung 3 ekranlı katlanabilir akıllı telefon için patent aldı

Katlanabilir ekranlı telefonlar hakkında pek çok fikir ortaya konuyor. Bunlar arasında çok pratik olması ve kullanılan ekranın genişleyebilir yapıda olması oldukça seviliyor. Ancak bir diğer yandan çok yüksek fiyatlara satılıyorlar ve yıllar içinde kullanıma göre ekranda katlanma izleri oluyor. Her şeyden öte teknoloji devlerinin çoğu da artık katlanabilir ekranlı telefon modellerini piyasaya sürdü. 

Haberin Devamı

SAMSUNG YENİ PATENT İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Samsung bu furyaya katılan ilk şirketlerden ve 'sorunlar' yaşayan bir marka. Z Flip ile oldukça başarılı bir sonuç elde eden şirket ilerleyen dönemde de katlanabilir akıllı telefonlar geliştirmek istiyor. Yeni aldığı patent ile ortaya çıkan Samsung'un yeni telefonu, üç'e katlanabilen bir yapıda olacak. 

Samsung 3 ekranlı katlanabilir akıllı telefon için patent aldı

Patentleri görsel tasarımlara dönüştüren LetsGoDigital, Samsung'un ortaya çıkan yeni patentini hemen görselleştirdi. "Elektronik kalem içeren katlanabilir elektronik cihaz" olarak adlandırılan patentte vurgulanan birden çok katlanabilir ekranı dikkat çekiyor. 

LetsGoDigital tarafından telefonun katlanabilir yapısının iç kısmında ise S Pen için bir yuva eklenmiş. Manyetik bir S Pen desteği, sunacağı belirtlen telefonun kalemi de arka kısma ekleniyor. Kalem kablosuz şarj olmak için yuvaya yerleştirilebiliyor ve bu sayede şarj oluyor.