OyunPES dedirten oyun

PES dedirten oyun

21.10.2008 - 09:43 | Son Güncellenme:

Futbol simulasyonu PES serisinin son oyunu 2009’un Türkiye galası 15 gün önce İstanbul Tenis Kulübü’nde yapıldı.

PES dedirten oyun

Yıllardır fanatiği olduğum futbol simulasyonu PES serisinin son oyunu 2009’un Türkiye galası 15 gün önce İstanbul Tenis Kulübü’nde yapıldı; ben de oradaydım. Oyun ve teknoloji medyasından çok sayıda ismin büyük ilgi gösterdiği gecede bir de PS3 ödüllü PES turnuvası yapıldı.

Haberin Devamı

PES dedirten oyun

Galayı takip eden birkaç gün boyunca PES 2009, benim PS3’ümden hiç çıkmadı. Ancak şunu söylemeliyim ki artık oyuncular PES serisinden devrim niteliğinde bir evrim bekliyor. Her neyse, bir Fenerbahçeli olarak en çok Güiza’nın gol attıktan sonra yaptığı okçu hareketini sevdim. Oyuncu tipleri, hatta oyun stilleri gerçeğe oldukça yakın. Yapımcılar Galatasaraylı Servet’in, şu burnuyla olan nevi şahsına münasır ilişkisini de oyuna taşısaymış, PES 2009 daha da güzel olabilirmiş.

PES serisi her zaman için derin ama kullanımı kolay kontrol sistemiyle anılmıştır, yeni oyun ise çıtayı bir basamak daha yükseltiyor. PES 2009 gelişine vuruşları, top kontrolünü ve pasları, şutları ve yapay zekânın tepkilerini geliştirerek şık bir futbol deneyimi sunuyor. Oyuncular artık özel hareketleri kullanmadan da çeşitli numaralar yapabiliyorlar, ayrıca oyuncuların topu kontrol etme yöntemleri de değiştirilmiş durumda. PES 2009’daki hava ve yer sürtünmelerine bağlı olarak yapılan hesaplamalar oyuna yepyeni bir gerçekçilik seviyesi kazandırıyor.