06.08.2018 - 13:19 | Son Güncellenme:
Onur Binay/milliyet.com.tr
İlk önce cihazın tasarımında başlayalım. Evet, G7 ThinQ'nun da çentiği var. iPhone X ve Huawei P20 Pro dahil olmak üzere çentikli birkaç telefon kullandiktan sonra, G7'de de bunu görmek beni pek şaşırtmadı. Çentikten gerçekten nefret ediyorsanız, Ayarlar’dan bunu gizleyebilirsiniz.
Peki ThinQ ne anlama geliyor? Bu LG’nin bir dizi ürününü birbirine bağlayan akıllı bir platform. Eğer ThinQ markalı LG cihazları kullanıyorsanız - çamaşır makinesi gibi - bunları telefonunuzla eşleyebilir ve bu cihazları kontrol edebilirsiniz. Dönelim tasarıma…
G7’nin güç düğmesi sağ kenarına konumlandırılmış. Firma daha önce bunu, arka taraftaki parmak izi sensörüne yerleştiriyordu. Eski stil güç düğmesini de beğeniyordum ama ayrı olan kesinlikle daha iyi.
Sol tarafta ses ve onun hemen altında özel yapay zeka düğmesi var. Samsung'un Bixby düğmesi gibi olan bu tuş, Google Assistant ile etkileşimde bulunmanıza izin veriyor. “Hey Google” diyerek, telefon ekranınız kapalıyken Assistant’a erişebilirsiniz.
AI düğme i Bixby’den daha iyive hızlı. Düğmeye basarsanız ve telefonunuz kilitliyse, Assistant’ı kullanmak için önce kilidi açmanız gerekiyor.
Alt kenarda USB Type-C şarj bağlantı noktası, kulaklık jakı ve mono hoparlör yer alıyor. Arka kısma baktığımızda LG'nin Samsung'un S9 Plus tasarımını takip ederek, kameraları dikey olarak yerleştirdiğini görüyorsunuz. Çift kamera kurulumunun hemen altında ise kolay erişilebilen parmak izi sensörü var.
Telefonun arkası Gorilla Glass 5 (ön taraf da aynı) ile korunuyor. Cam kullanımı aynı zamanda G7'nin kablosuz olarak Qi standardı ile şarj edilmesini sağlıyor.
6.1 inçlik ekranı göz önünde bulundurulduğunda telefonun kullanımı oldukça rahat. Cİhaz aynı zamanda oldukça hafif. G7 ThinQ, suya ve toza dayanıklılık konusunda IP68 sertifikasına sahip.
Genel olarak, G7’nin tasarımı onu rakiplerinden ayırmak için yeterli değil. Sunulan renkler ve çentikliekran, onun diğer birçok telefona benzemesinde büyük rol oynuyor.
G7 ThinQ’nun en dikkat çeken özelliği, “Boombox” hoparlörü. Bir Bluetooth hoparlör kadar güçlü değil. Ancak G7'nin Boombox hoparlörünü iPhone X, Galaxy S9 Plus ve Huawei P20 Pro'nun stereo hoparlörleriyle karşılaştırdığımda G7, daha yüksek ve zengin ses sunuyor.
Gördüğümüz tek sorun G7’nin hoparlörü alt kısımda olduğundan telefonu yatay tutarken hoparlör ızgarasını kolayca kapatabilmeniz.
Şimdi de performans konusuna geçelim
LG G7 ThinQ, Snapdragon 845 işlemcitarafından destekleniyor. Buna 4GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. LG'nin LG G6'da olduğu gibi geçen yılki işlemciyi tercih etmediğini görmekten mutluyum.
Test döneminde, G7’yi kullanırken gecikme ya da yavaşlama yaşamadım. Snapdragon 845 güçlü bir işlemci ve her işlemi kolaylıkla işleyebiliyor. PUBG: Mobileya da Asphalt 9 gibi oyunları oynarken aksama olmadı. Telefon oyun oynarken ısınabilir, ama bu sorun yaratmıyor.,
Android 8.0 işletim sistemiyle gelen telefon saf Android deneyimi sunmasa da işlemleri akıcı ve pürüzsüz şekilde yerine getiriyor.
6.1 inç IPS LCD ekran, parlak ve HDR10'u destekliyor. Ekranda renkler canlı görünüyor. Telefonun 19.5: 9 en boy oranı, size daha uzun bir ekran sağlıyor.
Ekranın parlaklığını 1.000 nite kadar arttırabilirsiniz. Ancak sadece üç dakikaya kadar ki bu pilin çabuk ölmesini engellemek için.Dışarıda olduğunuzda veya ekranı görmede sorun yaşadığınızda bu işinize yarayabilir.
LG G7’de 3000mAh batarya yer alıyor. Telefonu tek şarjla bir gün kullanabilirsiniz. Quick Charge 3.0 sayesinde de cihaz hızlı şarj olabiliyor.15 dakikada% 12, 30 dakikada% 37, yaklaşık 1.30 saatte de % 100 şarj olabiliyor. Kablosuz şarjı da destekliyor ama fark edilir derecede yavaş.
Geniş açılı kamera
LG G7 ThinQ’nun arkasında iki adet 16 MP kamera yer alıyor. Bunlardan biri f/1.6 diyafram ile optik görüntü sabitleme özelliğine sahip standart diğeri ise f / 1,9 değerinde geniş açılı lensler.
Kamera iyi ışıklı ortamlarda güzel sonuçlar veriyor ama düşük ışıkta hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. G7’nin düşük ışık performansı rakipleriyle eşit değil. Ayrıca, kamera uygulamasında çok az miktarda deklanşör gecikmesi var.
Geniş açı modu, kamerayı çok yönlü hale getirerek 107 derecelik fotoğraflar çekmenizi sağlıyor. Bununla birlikte, geniş açı, standart kamera kadar ayrıntı yakalayamıyor. Fotoğraflara yakınlaştırdığınızda, ayrıntıların ve renklerin doğru olmadığını fark edeceksiniz. Bu mod yine de, doğru konu ya da yerde, etkileyici fotoğraflar çekmenize yardımcı oluyor.
Standart kamera, yüksek detay ve iyi renkler sunuyor. LG de Portre modunu telefona eklemiş. Ancak kamera nesneyi her zaman doğru kırpamadığı gibi, uzaklıkla ilgili problemler de yaşıyorsunuz. 8 megapiksel selfie kamerasında bu mod daha iyi çalışıyor.
Sonra AI Cam var. Bu, kamerada, telefonu işaretlediğiniz sahneyi otomatik olarak tanımlayan ayrı bir mod. Telefonu gün batımına doğru yönlendirirseniz, kamera gün batımını anlıyor. G7, AI Cam ile bebek yüzleri, hayvanlar, içecekler, meyveler gibi birçok sahneyi belirleyebiliyor. Bir sahneyi tanımladıktan sonra, doygunluk gibi ayarları kendi değiştiriyor. Bu arada AI Cam kesinlikle doygunluğu artırıyor, ancak Huawei'nin teknolojisi kadar yoğun değil.
Video konusunda cihaz, HDR ve 4K kayıt yapabiliyor. LG'nin sinematik araçlarını da kullanabilirsiniz. LG V30’da da olan bir nesneye odaklanmanıza ve düzgün şekilde ona yakınlaştırma yapabilmenize olanak sağlayan özellik burada da var.
Sonuca bağlıyorum
LG G7 ThinQ iyi bir telefon ama rakipleri karşısında dikkate değer herhangi bir özellik sunmuyor. En basitinden pazarda öne çıkmak için kameranın düşük ışıkperformansına ve tasarıma daha çok önem verilebilirdi.
Samsung Galaxy S9 Plus, LG’den daha iyi yazılım deneyimi ve kameraya sahip. Huawei P20 Pro’nun da düşük ışık performansı hem G7’den hem de S9 Plus’tan daha iyi.
Şu andaLG G7 ThinQ’nun fiyatı 3900-4 bin TL civarında. Bu fiyata benzer performans, daha iyi yazılım ve daha güçlü kameralara sahip akıllı telefonlar satın alabilirsiniz. Eğer G7'nin fiyatı daha da düşerse o zaman satın alınmaya değer olabilir.