Teknolojiİnsanların en güvendiği teknoloji şirketi belli oldu! Sonuç şaşırtıcı

İnsanların en güvendiği teknoloji şirketi belli oldu! Sonuç şaşırtıcı

10.10.2021 - 11:44 | Son Güncellenme:

Teknoloji şirketlerinin sunduğu hizmetler sayesinde insanlar tarafından oldukça seviliyorlar. Öte yandan sunulan hizmette kesinti ya da sorun ortaya çıktığında, hacklenme gibi, güven sarsılıyor. Milyonlarca aktif kullanıcısı bulunan Facebook geçen günlerde yaklaşık 6/7 saatlik bir kesinti yaşadı. Bu kesintinin bedelini çok ağır ödeyen Facebook, yapılan bir güven anketinde en alt sıralarda yer alıyor. İşte en insanların en çok güvendiği teknoloji şirketleri:

İnsanların en güvendiği teknoloji şirketi belli oldu Sonuç şaşırtıcı

Vox Media, The Verge ve Tech Trust Survey tarafından gerçekleştirilen bir ankette, insanlara en güvendikleri şirketler ve hizmetler soruldu. İlginç bir şekilde en güvenilir şirket, Google çıktı. 2020 ve 2021 yılını ayrı ayrı değerlendiren araştırmacıların yayımladığı rakamlarda Google, her iki yıl da yüzde 90 oranında güvenilir bulunuyor, yüzde 10 oranında güvenilmez bulunuyor.

Haberin Devamı

TiKTOK EN GÜVENİLİR OLMAYAN ŞİRKET OLDU

Öte yandan onu geçen yıla oranla güvenirlik oranları düşse de yine de güvenilir olan Amazon, Apple, Microsoft, YouTube ve Netflix takip ediyor. Yüzde 89/90’ın üzerinde güvenilir bulunan bu şirketler ve hizmetleri geçen yıla oranla daha az güvenilir bulundu.

İnsanların en güvendiği teknoloji şirketi belli oldu Sonuç şaşırtıcı

Akabinde Slack, yüzde 78 oranında güvenilir görülüyor, Twitter ise bu yıl yüzde 57 oranında güvenilir iken, 2020 yılı değerlendirildiğinde yüzde 61 oranında güvenilir oldu. Zira geçen dönemlerde yaşanan hacklenme krizi Twitter’a olan güveni büyük ölçüde düşürdü.

Facebook da dahil olmak üzere ona bağlı uygulamalara da güven oldukça düşük. Zira Instagram yüzde 72 oranında güvenilir görülüyor. İşt Facebook’a geldiğinde ise geçen yıldan bu yana oldukça güven kaybı yaşadı. Rakamlara bakıldığında 2020 yılında yüzde 71 olan güven, 2021 yılına gelindiğinde yüzde 66 oranına gerilemiş.