TeknolojiGboard klavyeye yeni sürümle çıkartma desteği geldi

Gboard klavyeye yeni sürümle çıkartma desteği geldi

18.08.2017 - 17:50 | Son Güncellenme:

Google'ın klavyesi Gboard, yeni 6.5 beta sürümüyle bir dizi yeni özellik kullanıma sunuluyor. Sürümle Bitmoji gibi uygulamalarla etiket entegrasyonu eklenirken, tema ayarları sayfasının yanınıda birkaç tuş da yeniden tasarlandı.

Gboard klavyeye yeni sürümle çıkartma desteği geldi

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Google'ın Gboard 6.5 Beta sürümüyle klavyeye sticker entegrasyonu başta olmak üzere bir kaç yeni özellik eklendi. Yeni güncellemeyle birlikte görsel olarak ilk göze çarpan şey büyük G butonunda dokunduktan sonra karşınıza çıkan çıkartmalar seçeneği. Çıkartmalar Google düğmesine dokunulduktan sonra öneri şeridinde görünen ikinci simge. Ayrıca, emoji, GIF ve ifadelerin yanında yeni bir sekme olarak görünüyor. Gboard'da Sticker entegrasyonu, özellikle Snapchat'a ait Bitmoji ile çalışıyor. Ancak Google Allo ve diğer uygulamalarla indirilen çıkartmalara da erişebilir. Yalnız şu anda, Allo entegrasyonu henüz etkin görünmüyor.

Gboard klavyeye yeni sürümle çıkartma desteği geldi

Gboard’a eklenen yeni çıkartmalar sekmesi üst düğme çubuğu veya overflow menüde yer alacak. Metin giriş kısmından görsel girişini destekleyen tüm uygulamalarda çalışacak olan sticker sistemi, GIF arayüzüyle birebir aynı navigasyon elementlerine sahip olacak. Bir kez kurulum yaptıktan sonra sık kullanılanlar şeklinde bölümlere ayrılacak stickerların kullanımı kolaylaşacak.

Haberin Devamı

Gboard klavyeye yeni sürümle çıkartma desteği geldi

Gboard'un 6.5 sürümü aynı zamanda büyük harf kullanımı ve geri tuşu için geçiş düğmesini değiştiriyor. Shift tuşu büyük harflerle yazılırken içi renkle dolu olacak. Bu arada, Ayarlar'daki Temalar bölümü de yenilendi.