TeknolojiDünyada en çok hangi sanal asistan kullanılıyor?

Dünyada en çok hangi sanal asistan kullanılıyor?

12.07.2017 - 17:05 | Son Güncellenme:

Sanal asistanlar son dönemde oldukça popüler bir hale geldi. Yapılan bir araştırmaya göre Apple'ın Siri’sinin en popüler sanal asistan olduğu ortaya çıktı.

Dünyada en çok hangi sanal asistan kullanılıyor

Verto Analytics adlı analiz firması tarafından yapılan araştırmaya göre ABD'de en çok kullanılan sanal asistanlar arasında Siri ilk sırada yer alıyor. ABD'deki 71 milyon sanal asistan kullanıcısının 41,4 milyonu tercihini Siri’den yana kullanmış. Bu da kullanıcıların yarısından fazlasının Siri’yi kullandığını gösteriyor.

Haberin Devamı

Ancak Siri’nin tahtı da tehlikeye girebilir.Mayıs 2016 ve Mayıs 2017 tarihleri arasında tekrarlanan çalışmada Siri’nin tam 7,3 milyon kullanıcısını kaybettiği belirtiliyor. Siri’nin yeterince gelişmemesi ve diğer asistanların bazı alanlarda Siri’yi geride bırakmasının bunda önemli bir etkisi olduğu düşünülüyor. Aynı dönemde Samsung’un S Voice hizmeti de kullanıcı kaybetti. Bixby’ye odaklanan Samsung onu da tam olarak hazır hale getirebilmiş değil. Bixby’nin gerçek anlamda çıkış yapmasıyla rekabetin daha da artması bekleniyor.