Teknoloji Apple Watch Nasıl Geliştiriliyor?

Apple Watch Nasıl Geliştiriliyor?

11.05.2016 - 15:47 | Son Güncellenme:

Apple Watch ve Health kurulmuş spor ve sağlık araştırması laboratuvarı var. Burada spor yapan şirket çalışanları medikal cihazlar tarafından gözleniyor.

Apple Watch Nasıl Geliştiriliyor

Time dergisi yazarı Tim Bajarin kendisi hem şirket yöneticileri ile görüşmüş hem de bu laboratuvara girmeyi başarmış.

Haberin Devamı
Health Care Çalışmaları

Bu araştırmaların yapıldığı laboratuvar haftanın 6 günü 12 saat boyunca açık. Şirket burada çalışanların bütün fitness seviyesini ölçüyor ve onlara değişik egzersizler yaptırıyor. Tüm bu uğraşların yapım amacı ise teknoloji devinin akıllı saatini geliştirmek istemesi. Apple Watch‘un yeni bir modeli henüz çıkmadı fakat geliştirmeler devam ediyor. Sağlık ve fitness ilişkili sensörlerin üzerinde çalışılıyor yeni saatte optik kalp ritmi monitörü gibi yenilikler mevcut olabilir. Laboratuvarın kendi içerisinde hava sıcaklıklarının ve hava durumunun değiştirildiği odalar bile bulunuyor. Bu odalarda sensörlerin farklı hava koşulları altında verdikleri tepkiler test ediliyor.

İlginizi Çekebilir: Apple Watch 2 İçin Şaşırtan İddia Hala Saatlerin Ne İşe Yaradığı Belli Değil

Görünen o ki Cupertino‘nun saat ile amacı moda ya da teknolojik bağlılık değil. Şirketin asıl amacı kurucusu ve CEO’su Steve Jobs‘ın pankreas kanserine karşı verdiği savaştan ilham alarak sağlık tarafında bazı geliştirmeler yapmak. Apple’ın saat ile ilişkili olan yöneticileri 2004 yılında pankreas kanserine yakalanan Steve Jobs’ın 2011 yılındaki ölümüne kadar doktorlar ve sağlık politikaları ile yakından ilgilendiğini ve şirketin Jobs’ın mirasını sürdüreceğini söylüyor.

Haberin Devamı

Teknoloji ve yeni çıkan ürünler ile ilgili merak ettiğiniz sorunların cevaplarını Silikon Vadisi’nin Youtube kanalında bulabilirsiniz.

Apple Emotient ile Neyin Peşinde?