TatilGökpınar Gölü Sivas İlinde Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

Gökpınar Gölü Sivas İlinde Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

24.09.2020 - 14:27 | Son Güncellenme:

Türkiye irili ufaklı binlerce göle sahip olan bir ülkedir. Ülkemizin her bölgesinde doğal güzelliklerinin başında gelen göller ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Bu göllerden bir tanesi de Gökpınar Gölü'dür. Mutlaka gezilip görülmesi gereken yerler arasında yer alan Gökpınar Gölü ile ilgili detayları derledik.

Gökpınar Gölü Sivas İlinde Nerede Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

Her yıl Sivas ve çevresinde ziyaretlerde bulunan birçok kişi Gökpınar Gölü'nü de ziyaret eder. Türkiye'nin en önemli ve en güzel gölleri arasında yer alan Gökpınar Gölü özellikle bölgede ki insanların sık sık ziyaret ettiği, dışarıdan gelen birçok kişinin de bu gölü ziyarette bulunduğu bilinmektedir. Pek çok güzelliği yer alan Gökpınar Gölü görenleri kendine hayran bırakacak özelliklere sahiptir.

Gökpınar Gölü Sivas İlinde Nerede Yer Alır?

Gökpınar Gölü Türkiye'nin en önemli gölleri arasında yer almaktadır. Tarihi ve doğal güzellikleri ile ilgili ünlü olan Sivas şehrinde yer alan Gökpınar Gölü, Gürün ilçesi sınırları içerisinde yer alır. Sivas merkeze Gürün ilçesi 135 kilometre kadar uzaklıktadır.

Gökpınar Gölü Özellikleri

Gökpınar Gölü ne ait en önemli özellik suyunun Berrak ve temiz olmasıdır. Suyun berraklığı Göle atılan taşın zemine ulaşmasından da belli olmaktadır. Su o kadar berraktır ki derin olan suyun dibine ulaşan taş görülebilir. Gökpınar Gölü çevresinde aktivite gerçekleştirilebilen en önemli göllerin arasında yer alır. Çevresi doğal park olarak kullanılmaktadır. Yüksekte bulunan göl kış aylarında oldukça soğuktur. Bu sebeple gölün ziyarete en uygun zamanları bahar ve yaz aylarıdır. Göl çevresi doğal yaşamı oldukça güzel yansıtır. Bu durumda gölün ekstra ziyaret edilme oranını artıran bir özelliktir.

Gökpınar Gölü Oluşumu

Gökpınar Gölü alüvyal biriktirme ile oluşan bir göldür. Bölgeyi Gölü birçok farklı dere ve çay beslemektedir. Gölün Berrak oluşu en önemli özellikleri arasında yer almaktadır. Gökpınar Gölü deniz seviyesinden yüksekliği; 1500 rakımda bulunur. Böylece çok yüksekte yer alan göllerden biridir.

Gökpınar Gölü Efsanesi

Gökpınar Gölü efsanesi olan göllerden bir tanesidir. Efsaneye göre koyunları olan Çoban bir gün gölün bulunduğu bölgede dinlenir. Tam bu sırada çok şiddetli bir ses uyar ve bu ses çobanın hemen bu civardan uzaklaşması gerektiğini söyler. Çoban sürüsüyle birlikte bölgeden uzaklaştığı zaman bölgenin hızla sular altında kalmaya başladığını görür. Gökpınar Gölü'nün oluştuğunu görür. Bu durum da gölle ilgili efsanelerin olduğunu gösterir. Böylece göl efsaneleri de olduğu için birçok kişi tarafından oldukça fazla merak edilen bir göldür. Böylece ziyaretçilerini ayrıca ağırlar.