TatilGarda Gölü Nerede, Hangi Ülkede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

Garda Gölü Nerede, Hangi Ülkede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

24.09.2020 - 17:04 | Son Güncellenme:

 Garda gölü dünyanın en ünlü göllerinden birisidir. Dünya'da pek çok doğal göl bulunmaktadır. Garda gölü de bulunduğu bölgenin turizmine katkı sağlayan oldukça fazla kişi tarafından ziyaret edilen bir göldür. Durum böyle olunca Garda gölü sürekli olarak ziyaret edilmektedir. Garda gölünün hangi ülkede olduğu garda gölüne nasıl gidildiği merak edilmektedir. Ziyaretçilerin garda ölü ile ilgili yapmış olduğu araştırmalardan birisi de giriş ücretidir. Giriş ücreti mevsimsel olarak değişmemekte ve sürekli olarak sabit kalmaktadır. Garda gölü doğal güzelliği ile dikkat çekmektedir. Ülkemizden de direkt olarak bu gölü ziyaret etmek isteyenlerin sayısı bir hayli fazladır. Garda gölüne dair geçtiğimiz aylarda internette yoğun bir araştırma yapılmıştır. Peki, Garda gölü nerededir? Garda ülke hangi ülkeye bağlıdır? Garda gölüne nasıl ulaşılır? Garda gölünün özellikleri nelerdir? Garda gölü nasıl oluşmuştur? İşte Garda gölüne dair tüm detaylar.

Garda Gölü Nerede, Hangi Ülkede Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

 

 

 Garda gölü bulunduğu ülkenin en ünlü ve en büyük gölüdür. Sürekli olarak ziyaretçi akımına uğrayan göllerden bir tanesidir.

Haberin Devamı

 

 Garda Gölü Nerede?

 

 Garda gölü İtalya'da bulunmaktadır. İtalya'nın Venedik ve Milano şehirlerinin arasında kalmaktadır. Coğrafi konum itibari ile İtalya'nın kuzey bölgesinde yer alır.

 

 Garda Gölüne Nasıl Gidilir?

 

 Garda gölüne ülkemizden direkt olarak ulaşmak için sadece hava yolu ile ulaşım sağlanmaktadır. Garda gölü İtalya'da bulunduğundan ötürü öncelikle bir vizeye ihtiyacınız olacak. Vize aldıktan sonra İtalya'nın Venedik ve Milano şehirlerine direkt olarak ulaşım sağlanamadığından dolayı aktarmalı bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Türkiye'den İtalya'nın başkenti olan Roma'ya uçuş gerçekleştirdikten sonra aktarma ile Venedik veya Milano şehirlerine kara veya hava yolu ile ulaşım sağlamanız gerekmektedir. Kara yolu ile ulaşım sağlandıktan sonra Garda gölü yazan tabelalar sizleri karşılayacaktır. Buradan direkt olarak ulaşım sağlanabilir.

Haberin Devamı

 

 Garda Gölü Giriş Ücreti

 

 Garda gölüne giriş ücreti kişi başı 35 Euro olarak belirlenmiştir. Eğer ailecek gidiyorsanız ve aileniz 5 kişiden oluşuyorsa 85 ila 140 Euro arasında değişen fiyatlar ile garda gölüne ulaşım sağlayabilirsiniz.

 

 Garda Gölü Özellikleri

 

 - Garda gölünün yüz ölçümü 2.350 kilometre karedir.

 - Buzul türünde olan bir göldür.

 - Gölün en derin noktası 346 metre olarak ölçülmüştür.

 - Göl üzerinde 5 tane ada bulunmaktadır.

 - Gölün ortalama derinliği 136 metredir.

 

 Garda Gölü Hakkında Bilgi

 

 Garda gölü sadece İtalya'nın değil aynı zamanda Avrupa'nın en ünlü göllerinden birisidir. Göl çevresinde pek çok otel imkanları bulunmaktadır. Bu bölge turistik bir bölge olarak bilinir.