TatilAkdağ Tabiat Parkı Afyonkarahisar İlinde Nerede, Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Ve Adres Bilgileri

Akdağ Tabiat Parkı Afyonkarahisar İlinde Nerede, Nasıl Gidilir? Giriş Ücreti Ve Adres Bilgileri

25.09.2020 - 02:19 | Son Güncellenme:

Akdağ Tabiat Parkı muhteşem manzarası ile doğaseverleri kendine hayran bırakmaktadır. Burada özellikle yaz aylarında yeşil ile mavinin muhteşem uyumunu görebilirsiniz. Akdağ Tabiat Parkı nerede, nasıl gidilir, giriş ücreti ve ziyaret saatleri gibi bilgileri merak ediyorsanız yazımızda bulabilirsiniz.

Akdağ Tabiat Parkı Afyonkarahisar İlinde Nerede, Nasıl Gidilir Giriş Ücreti Ve Adres Bilgileri

Akdağ Tabiat Parkına özellikle yaz mevsiminde pek çok ziyaretçi gelmektedir. Görenleri kendine bırakan bu tabiat parkına herkesin hayatında en az bir kere gelip görmesi gerekir.

Akdağ Tabiat Parkı Nerededir?

Akdağ Tabiat Parkı Türkiye'nin Afyonkarahisar ilinin Sandıklı isimli ilçesinde bulunur. İlçenin Çamoğlu isimli köyünden Tabiat Parkına kolay bir şekilde gidebilirsiniz.

Akdağ Tabiat Parkına Nasıl Gidilir?

Akdağ Tabiat Parkına gidebilmek için öncelikle Afyonkarahisar'dan Sandıklı ilçesine gelmeniz gerekmektedir. Buradan da tabelaları takip ederek Akdağ Tabiat Parkına kolay bir şekilde gidebilirsiniz. Sandıklı ilçesi ile Akdağ Tabiat Parkı arası yaklaşık 35 km civarındadır. Özel araç ile yaklaşık 1 buçuk saat gibi bir sürede tabiat parkına varabilirsiniz.

Akdağ Tabiat Parkı Hakkında Bilgi

Akdağ Tabiat Parkı içerisinde pek çok yabani hayvan yaşamaktadır. Bu nedenle de alan koruma altına alınmıştır. Bitki örtüsü de oldukça gelişmiştir ve pek çok çeşit bitki bulunmaktadır. Burası Kızıl Geyiklerin çokça bulunduğu yerlerden biridir. Bunlar haricinde burada yılkı atları da yaşamaktadır.

Akdağ Tabiat Parkında pek çok kuş türü de görmek mümkündür. Küçük kartal, sakallı akbaba, kızıl akbaba gibi yırtıcı hayvanlar da burada yaşamaktadır. Akdağ Tabiat Parkının tamamen orman niteliğinde olduğunu söylemek mümkündür. Burada yerleşim yerleri bulunmamaktadır.

Akdağ Tabiat Parkında piknik, kamp ya da konaklama gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle yerli halk piknik yapmak amacı ile bu tabiat parkına sıklıkla gelmektedir. Akdağ Tabiat Parkına geldiğiniz zaman yılkı atları ile kızıl geyikleri doğal yaşamlarında da ziyaret etmiş olursunuz. Bunun yanında yırtıcı kuşları görme ihtimaliniz de oldukça yüksektir. Doğa fotoğrafçılığı yapmayı seven kişiler için de burası oldukça muhteşem bir yerdir. Doğal hayatında yabani hayvanların mükemmel fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Akdağ Tabiat Parkı içerisinde çocuk parkı da bulunmaktadır. Çocuklu aileler burada çocuklarının eğlendirerek güzel vakit geçirmelerini sağlayabilirler. Ayrıca burada Kurtini isimli mağara da vardır. Buraya gelmişken bu mağarayı da ziyaret etmeden gitmeyin.

Akdağ Tabiat Parkı Giriş Ücreti

Akdağ Tabiat Parkı girişlerinde kişi başı 3,5 Tl alınmaktadır. İndirimli ücret ise 1,5 TL olarak belirlenmiştir. Bununla birlikte bisiklet ile girişler 3,5 TL, araba ile girişler 10 TL, otobüs ile girişler ise 94 TL'dir.

Akdağ Tabiat Parkı Ziyaret Saatleri

Akdağ Tabiat Parkına 08:00-22:00 saatleri arasında ziyaretçi kabul edilmektedir.