Skorer Minderin yeni Karelin'i

Minderin yeni Karelin'i

13.05.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Minderin yeni Karelin'i

Minderin yeni Karelini

       Avrupa Serbest Güreş Şampiyonası'nda rakiplerini eze eze deviren, tek bir puan bile vermeden altın madalyaya ulaşan Aydın Polatçı, Ruslar'ın 10 yıldır yenilmeyen efsanevi ismi Alexandr Karelin'in tahtının mirasçısı olarak gösteriliyor. Federasyon Başkanı Ahmet Ayık da Polatçı'ya güveniyor, "O'nu Dünya ve Olimpiyat şampiyonlukları bekliyor" diyor
       AVRUPA Serbest Güreş Şampiyonası'nda otoritelere parmak ısırtan, tuttuğunu devirip, hiç puan vermeden 130 kiloda şampiyon olan 21 yaşındaki Aydın Polatçı'ya, "minderin yeni Karelin'i" gözüyle bakılıyor.
       Gençlerde kazandığı Avrupa ve Dünya şampiyonluklarından sonra büyüklerde katıldığı ilk ciddi sınavından da yüzünün akıyla çıkan Polatçı, tekniği ve çevikliğiyle, Ruslar'ın 10 yıldır yenilmeyen Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu efsanevi ağır sıkleti Alexandr Karelin'in tahtının mirasçısı olarak görülüyor.
       Güreş Federasyonu Başkanı Ahmet Ayık da, kendisi gibi Sivas'ın Hafik ilçesinde doğan Polatçı için emin konuşuyor: "Kuvvete, enerjiye, kondisyona dayalı bir güreşi var. Kendisini iyi kontrol eder ve korursa on yıl süreyle Aydın'ı Karelin gibi minderde kimse yenemez, sırtı yere gelmez. Ama tabi ki kendisini biraz daha geliştirmesi gerekli. O'nu Dünya ve Olimpiyat şampiyonlukları bekliyor".
       Söylenecek tek söz var: "Minderin gözü Aydın".