GalatasarayMehmet Özdilek'ten Gabriel Sara çıkışı! 'Ciddi bir ciğer gerektiriyor'

Mehmet Özdilek'ten Gabriel Sara çıkışı! 'Ciddi bir ciğer gerektiriyor'

17.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Süper Lig'in 2'nci haftasında Konyaspor deplasmanından 2-1 galip ayrıldı. Maçın ardından Mehmet Özdilek ve İlker Yağcıoğlu değerlendirmelerde bulundu.

Mehmet Özdilekten Gabriel Sara çıkışı Ciddi bir ciğer gerektiriyor

Süper Lig'in 2'nci haftasında Konyaspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Müsabaka sarı-kırmızılı takımın 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın ardından spor yorumcuları değerlendirmelerde bulundu. Mehmet Özdilek'in Gabriel Sara ile ilgili sözleri dikkat çekti.

Galatasaray'ın kazanarak devam etmesinin değerli olduğunu belirten Mehmet Özdilek, "Sezonun başında geçiş haftalarında kaybetmeden gitmek çok değerli. Galatasaray bunu yapıyor. Geçen hafta ilk yarı hariç ikinci yarı iyi bir geri dönüşü vardı. Bugün itibariyle Konyaspor'u geçen seneden daha iyi gördüm. Galatasaray, iki maç 6 puan. Birçok sorun var. Belirsizlikler, ayrılacaklar, gelenler tutacak mı tutmayacak mı gibi soru işaretleri var. Bunun olduğu yerde kazanarak devam etmek takım ve oyuncu morali açısından çok değerlidir" dedi.

Sarı-kırmızılıların aynı oyuncu profilleri ile devam ettiğini vurgulayan Mehmet Özdilek, "Oyuncu kadrosu son iki senede oynayan oyuncu profilleri. Sara adapte olmaya çalışıyor. Onun haricinde son iki senede şampiyon olan kadro. Geçen sene sansasyonel transferlerden sonra kadro değişimi olacaktı ama çok net bir şekilde sağlıklı değişim olmadı. Hoca da bir önceki kadroyu bir araya getirerek tekrar bu başarıyı yakaladı. Aynı oyuncu profilleri ile devam ediyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Galatasaraylı oyunculara zaman verilmesi gerektiğini belirten Mehmet Özdilek, "Genel yapı itibariyle dengeli bir maç oldu. Galatasaray'ı bu kadar dağınık görmeyiz ama ligin başı olması nedeniyle biraz daha oyunculara o zamanı vermemiz gerekiyor. Galatasaray'daki oyuncuların gene sene ortalama maç sayısı 60'ın üzerinde. Kolay değil. Tekrar çok dinlenmeden yeni bir sezona başlıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Lucas Torreira'nın performansına parantez açan Mehmet Özdilek, "Burada bir oyuncu farklı şekilde öne çıkıyor. Torreira, başka bir adam. Onun yanında Icardi'nin de fiziksel olarak çok fit başladığını söyleyebiliriz. Maç içerisinde Torreira ile birlikte en hareketli oyuncusu" şeklinde konuştu.

Galatasaray savunmasının dağınık bir görüntü verdiğini ifade eden Mehmet Özdilek, "Galatasaray savunması bugün biraz dağınıktı. İki bekin ideal bek olmaması ve Abdülkerim ile Nelsson'un dağınık olması savunma bloğundaki o eski sağlamlığı arattı" yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

Gabriel Sara'nın performansının şu anda Kerem Demirbay'ın gerisinde olduğunu belirten Mehmet Özdilek, "Sara ilk defa takımla 11'e çıkıyor. Sara bugün itibariyle Kerem Demirbay'ın gerisinde bir görüntüsü var. Ama yarın ne olur bilemem. Orta sahada Torreira'nın çok yalnız kalması hem savunma hem hücum tarafında ciddi bir ciğer gerektiriyor. Maçın 70. dakikasında da aynı performans, 90. dakikada da aynı performans... Durmayan bir Torreira var" dedi.

Gabriel Sara'nın rakip ceza sahasına yakın oynaması gerektiğini ifade eden Mehmet Özdilek, "Sara, forvet arkası mı 6-8 mi görmek lazım. Ancak 6 oynayacak gibi görünmüyor. Biraz daha rakip ceza sahasına yakın oynaması gerekiyor. Torreira ile birlikte hem savunma yapıp ofansif anlamda destek vermesi biraz zor gözüküyor" diye konuştu.

Galatasaray'ın kazanmasının özgüven olarak artıda bulunduğunu belirten Mehmet Özdilek, "Kaybetmeden gitmek özgüven açısından çok değerli. Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynayacaklar. Onun açısından da oraya moralli gitmek çok önemli. Galatasaray belki istediği performansı yansıtmasa da kaliteli ayaklarla maçın kazanılacağını bugün gösterdi" yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

"İKİNCİ HAFTA İKİNCİ GALİBİYET"

Galatasaray'ın Konyaspor deplasmanındaki galibiyetini değerlendiren bir diğer isim İlker Yağcıoğlu oldu.

Sarı-kırmızılı takımın kadrosunun değişmediğini belirten İlker Yağcıoğlu, "Şampiyonluğun geldiği senedeki Kerem, Mertens, Barış ve önlerinde Icardi ile oynayan bir Galatasaray. İkinci hafta ikinci galibiyet. İlk hafta oyun biraz eleştirilmişti ama özellikle oyun anlamında rakiplerinin önünde olduğundan bahsetmiştik" dedi.

Oyuncuların ritim bulması için tolerans gösterilmesi gerektiğini vurgulayan İlker Yağcıoğlu, "Sezon başındayız. Sezon başı olduğu için takımların ritim bulması, oyuncuların yeterince dinlenememesi... Dolayısıyla daha vakit var. Tüm takımlar için bu toleransı göstermek zorundayız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Oyundan ziyade skorun önemli olduğu haftalarda olduğunu ifade eden İlker Yağcıoğlu, "Oyundan ziyade skorun önemli olduğu haftalar. Galatasaray'da 2'de 2 yaptı. Enteresan bir maç oldu. Uzun süre hiç gol olmayacak gibi bir maç giderken Konyaspor bir pozisyona girip kaçırdı, dönüşünde Galatasaray gol attı; işte kalite" yorumunda bulundu.

Mauro Icardi'ye parantez açan İlker Yağcıoğlu, "Icardi'nin rakibinden kurtulması, asisti, Kerem'in de boş kaleye göndermesi. Hakikaten kaliteli iş. İkinci yarıda Konyaspor yine bir pozisyona girdi, akabinde döndü yine gol oldu. Atamayana atarlar sözünün gerçekleştiği bir akşama şahitlik ettik" ifadelerini kullandı.

Lucas Torreira'nın performansına dikkat çeken İlker Yağcıoğlu, "Sezon başı da olsa, yorgunluk da olsa sahada yorulmayan bir adam var o da Torreira... Adam yorulmuyor arkadaş. Ne yiyor, ne içiyor, nasıl dinleniyor bilmiyorum ama hakikaten yorulmuyor" dedi.

Sara'nın defansa yardım etmediğini belirten İlker Yağcıoğlu, "Sara, defansif anlamda hemen hemen hiç katkı sağlamadı. İstatistiklere bakılınca top kapma 0, uzaklaştırma 0, şut engelleme 0, pas arası 0... Bütün bu işleri Torreira'nın yaptığına şahitlik ediyoruz. Dolayısıyla onu ayrı yere koymak lazım" şeklinde konuştu.

İlker Yağcıoğlu son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Sezon başı bu tarz oyunlar olacak. Önemli olan kazanmaktı, Galatasaray da kazandı ve yoluna devam ediyor."