GalatasarayGalatasaray'dan gol iptali kararına büyük tepki! 'Anlayamadığımız'

Galatasaray'dan gol iptali kararına büyük tepki! 'Anlayamadığımız'

16.08.2024 - 22:57 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Süper Lig'in 2'nci haftasında Konyaspor'a konuk oldu. Maçın son anlarında VAR'da yapılan inceleme sonrası verilen gol iptali kararı sarı-kırmızılıların tepkisini çekti.

Galatasaraydan gol iptali kararına büyük tepki Anlayamadığımız

Süper Lig'in 2'nci haftasında Konyaspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Müsabakanın son anlarında Galatasaray'da Mauro Icardi'nin ağlara gönderdiği top sonrası VAR incelemesi yapıldı.

Haberin Devamı

Yapılan VAR incelemesinin ardından verilen gol iptali kararı, Galatasaray cephesinin büyük tepkisini çekti.

76'ncı dakikada Danijel Aleksic, baskıda topu geriye dönmek istedi. Bu sırada Galatasaray'da Lucas Torreira araya girdi ve topu kazandı. Lucas Torreira'nın pasında Dries Mertens topla buluştu.

Dries Mertens'in pasında topla buluşan Mauro Icardi açısını düzelttikten sonra rakip fileleri havalandırdı. Konyasporlu futbolcular, Lucas Torreira'nın topu kazandığı pozisyonda faul yaptığına dair hakeme itirazlarda bulundu.

Karşılaşmanın hakemi Direnç Tonusluoğlu santra bölgesinde VAR incelemesini bekledi. VAR'da incelenen pozisyon sonrası Direnç Tonusluoğlu'na inceleme önerisi geldi.

Direnç Tonusluoğlu pozisyonu VAR'da inceledi. Direnç Tonusluoğlu incelemesinin ardından Lucas Torreira'nın Danijel Aleksic'e faul yaptığını işaret etti. Müsabaka Konyaspor'un serbest vuruş kullanmasıyla yeniden hareketlendi.

Haberin Devamı

Galatasaray resmi hesabı, Mauro Icardi'nin ağları havalandırdığı pozisyondaki iptal kararına tepki gösterdi. Sarı-kırmızılıların resmi hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

"Icardi’nin golü anlayamadığımız bir nedenden dolayı VAR tarafından iptal ediliyor."

HATİPOĞLU: VAR HAKEMLERİNİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ LAZIM

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Hatipoğlu, Konyaspor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

İbrahim Hatipoğlu şu sözleri dile getirdi:

"Çok genç bir hakemin iyi yönettiği maçta VAR'dan bir müdahaleyle performansına gölge düşürüldü. VAR'daki hakem kardeşimiz, bu sezon atletik performans testlerini geçemediği için VAR'a atanmış. Sadece atletik performans testlerini değil VAR ile ilgili teste tabi tutulsa onu da geçemez. Akıl almaz biçimde gol iptal edildi. VAR müdahalesi hiç gerekmediği pozisyon. Defalarca izledik. Fiziksel temas yok. Bizim oyuncumuzun temas ettiği topa VAR müdahalesiyle nasıl iptal edildi anlamış değiliz. TFF Başkanımız, VAR hakemlerinin hata yapma lüksü yok demişti. TFF Başkanımızın yaptırımları ve düşüncelerini merakla bekliyorum. Takipçisi olacağız.

Haberin Devamı

Maçı kazanırsınız kaybedersiniz, futbolun içinde olan şeyler. Maç berabere de bitebilirdi. O gol verilse bambaşka bir sonuçla buradan ayrılabilirdik. VAR juralları çok net. Hakemin görmediği bir pozisyon olması lazım. Hakemin çok önünde, çok net gördüğü pozisyon. Sezon başı hakemlerle ilgili konuşmak istemiyoruz ama fahiş bir hataydı. Sezonun kalan bölümünde problem yaşanmaması adına VAR hakemlerinin gözden geçirilmesi lazım. Sahada başarılı olmayan bir hakemin VAR'da da ne kadar hatalı bir karar verdiğini hepimiz izledik. Umarım hakemler atletik performans testlerine tabii tutulmaz, oyunun kurallarını daha iyi bilecek testlerden geçirilirler."

"ÇOK ENTERESAN"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Konyaspor maçında iptal edilen goldeki pozisyona dair şu sözleri dile getirdi:

"Rakibimiz uzun topu ve ikinci topu oynayan iyi bir takım. Onların da iyi bir oyun planı vardı ve doğru şekilde kullandılar. Attığımız gol çok tartışılacak bir gol. Kim kime faul yapıyor belli değil. Bu kadar belli olmayan müdahaleye VAR karışıyor. Çok enteresan. Belki ceza sahasında olsa Torreira'ya penaltı diyebilirsiniz. VAR'a çağrılması bence doğru değildi."