Galatasarayİbrahim Hatipoğlu: VAR hakemlerinin gözden geçirilmesi lazım!

İbrahim Hatipoğlu: VAR hakemlerinin gözden geçirilmesi lazım!

16.08.2024 - 23:36 | Son Güncellenme:

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Hatipoğlu, Konyaspor maçının ardından konuştu.

İbrahim Hatipoğlu: VAR hakemlerinin gözden geçirilmesi lazım

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Hatipoğlu, Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında konuk oldukları TÜMOSAN Konyaspor'u 2-1 yendikleri maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Sezon başındaki maçların her zaman zor olduğunu ifade eden Hatipoğlu, "Güzel bir lig maçı izledik. Ben takımımızı ve taraftarımızı aldıkları galibiyetten dolayı kutluyorum. Konyaspor da iyi takım, çok iyi mücadele ettiler. Geçen sene buradan şampiyon dönmüştük. Bu gün de galibiyetle ayrıldığımız için mutluyuz." dedi.

Hatipoğlu, Galatasaray'ın attığı golün, VAR hakemi kararıyla iptal edilmesini eleştirdi.

Hakemin iyi maç yönettiğini ancak VAR'dan gelen müdahaleyle performansına gölge düşürüldüğünü dile getiren Hatipoğlu, "Hiç akıl almayacak şekilde bu pozisyon iptal edildi. VAR'ın müdahalesinin gerekmediği bir pozisyon. Defalarca izledik. Fiziksel tamasın bile olmadığı, çok net bir şekilde oyuncumuzun temas ettiği bir topa nasıl oldu da VAR çağırmasıyla gol iptal edildi anlamış değiliz. Sezon başında federasyon başkanı, 'VAR hakemlerinin hata yapma lüksü yok.' demişti. Dolayısıyla federasyon başkanının VAR hakemiyle ilgili yaptırımlarını ve düşüncelerini merakla bekliyorum." diye konuştu.

Haberin Devamı

Hatipoğlu, önlerinde çok önemli bir Avrupa haftası olduğunu anımsatarak Türk takımlarının gruplarda yer almasının önemine dikkati çekti.

"ZAHA ANTRENMANLARDA OLACAK"

Lig maçlarının ertelenmesini doğru bulduğunu vurgulayan Hatipoğlu, şöyle devam etti:

"Bizim için lig maçının ertelenme kararı uygun bir karardı. Tüm takımlar için sezon başında uygun bir karar oldu. İki eleme çamından da güzel skorlarla ayrılacağımıza ve Şampiyonlar Ligi müziğini bir kez daha stadımızda çaldıracağımıza inanıyoruz. Zaha şu anda bizim oyuncumuz. Transfer döneminde bazen bu tip şeyler olabiliyor. Şartlar nasıl gelişir bilmiyoruz ama yarından itibaren takımımızla antrenmanlarda olacak."