FenerbahçeFenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı'dan Ali Koç'a saldırı hakkında ilk açıklama!

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı'dan Ali Koç'a saldırı hakkında ilk açıklama!

19.08.2024 - 09:02 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı, Göztepe maçında yaşanan olaylara dair konuştu.

Süper Lig'in 2'nci haftasında Fenerbahçe, Göztepe ile karşı karşıya geldi. İzmir'deki müsabakada Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a yönelik saldırı ön plana çıktı. Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı, İzmir'de yaşanan saldırının ardından suskunluğunu bozdu.

Haberin Devamı

Yaşanan olaylar hakkında Beyaz TV'ye konuşan Acun Ilıcalı, sarı-lacivertli ekibin gündemini şu şekilde değerlendirdi:

'YAŞANAN OLAYLAR ÜZÜCÜYDÜ'

Futbol birçok insanın tutkusu ve mutluluk kaynağı. Futbolun içindeyim ama yeni görev aldım Fenerbahçe'de. Gönül verdiğim takımın yöneticisi oldum. Amacım Türkiye'de futbol ikliminde tansiyonun düşmesi. Futbola giriş amacım da futbolun güzelliklerinin öne çıkması. Önceliğim Fenerbahçe. Adil bir sezonda güzellikler yaşamak istiyoruz. Hatalar olur, inşallah düzeltiriz. Yaşanan olaylar benim için üzücüydü.

Güzel bir şehrin, güzel bir takımıyla oynadık. Anlamsız şekilde düşmanca tavırlar sergilendi. Göztepe ile Fenerbahçe arasına ne gibi gerginlik var? İki takım arasında bugüne kadar gerilim, kan davası olmadı. Gündüz düşmanca tavırlar. Stada geldik, gerilim. Başka bir ülkede gibiydik.

Haberin Devamı

'HAKARETLER YEDİK'

50 kişi bir hareket yaptı. Holiganlar, Göztepe'yi, Fenerbahçe'yi, Galatasaray'a bağlamaz. Oturduğumuz yerde çok kötü enerji vardı. Sonra hakaretler yedik. Hemen yanımızdan adamlar 'Şerefsiz' diye bağırıyor. O küfür ediyor, bu küfür ediyor, hakaretler... Her hakem kararından sonra bir tepki bize. Benim önümde çok tatlı çocuklar da vardı.

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalıdan Ali Koça saldırı hakkında ilk açıklama

'KURAL İHLALİNİ TAKACAK DURUMDA DEĞİL'

Gol oldu, ben sevinerek insanları tahrik etmem. Biz hiç kımıldamadık. Başkana baktım, o da kımıldamadı. Sonra devre arasında taraftarlar yakarmaya başladı, isyan ettiler. Başkana bilgiler geldi, yaralananlar var, çok ciddi şiddet uygulanmış... Ali Koç'un taraftarlara ilişkisini biliyorsunuz. Olayı duyduğu an 'Nasıl olur?' dedi. Biletli taraftar dışarıda, bir taraftarın kafası patlamış. Kural ihlali olabilir, herhalde kural ihlalini takacak durumda değil.

'BİR ŞEYLER YAĞMAYA BAŞLADI'

Ali Koç'un yaptığı bir başkana yakışan harekettir. Taraftarı mağdur durumda. Şuna benziyor, arabada hasta var ama kırmızı ışıkta geçtim! Öncelik hastadır. Ali Koç o kenardan gitti ama üç yönetici içerden gitti. Sonra bir anda bir şeyler yağmaya bağladı. Ülke nereye gidiyor! Holiganizm normalleştirmesi olacaksa, ben buna karşı her şeyi yapmaya hazırım. Göztepe çok sevdiğim kulüptür, çok da sevdiğim dostlarım var.

Haberin Devamı

Bu olayları bizim üstümüze yıkmaya çalışıyorlar, yemezler. Acil durumda başkanımız sahaya indi. Başkan zaten tribünlerle muhatap olmadı. Başkan dönerken maç başlıyor. Taraftarımızın güvenliği sağlanmadı, mağdur oldu. Başkanımız da bunu gidermek için oraya gitti.

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalıdan Ali Koça saldırı hakkında ilk açıklama

'BAŞKAN EN FAZLA YOL HATASI YAPMIŞ'

Orada biber gazı kullanıldı. Birçok olay oldu. Başkan en fazla yol hatası yapmış. Stadı bilmiyor, içeriden nasıl gidilir bilmiyor. Stadın dışından gitse saldırıya uğrasaydı 'Sen dışarıda güvenlik dışında kaldın, bıçaklandın. Senin hatan' mı diyecektiniz? Nereden gidecekti? Adamın dışarıda üzerinden formayı aldılar ve yaktılar. Siz stat dışından gitseydiniz diyorsunuz! Yapma ya!

Taraftarın başına bir şey gelse, ben giderim. Başkan, bana 'Gel' demedi. Bu kulübün bir başkanı var, kararı kendi verir. Taraftarla ilgili yöneticiyi aldı, genel sekreteri aldı ve gitti. Ben de gitseydim, o şekilde oradan geçerdim. Stadın dışına adımımı atmam. Ne olacağı belli mi?

Haberin Devamı

Bu holiganizmle ilgili acil şekilde kanun çıkması lazım. Buradan devlet büyüklerimize sesleniyorum. Bu tip insanlara ömür boyu men vereceksin. Bu arada holigan her yerde olabilir. Göztepelilere sesleniyorum, 50-100 kişi onları temsil etmez.

'BAŞINIZA BELA OLUR'

Saldırıya uğradık, devamında saldıran şahıs normal şekilde hayatına devam ediyor. Neden ev hapsinde? Göztepe yönetimine sesleniyorum, siz demeçlerinizde bizi hedef göstermeye kalkarsanız, bu tip insanların arkasında durmaya kalkar ve emniyeti de yanınıza çekmeye çalışırsanız, bu tip şeyler yarın öbür gün başınıza bela olur.

'BU KAFA DOĞRU KAFA DEĞİL'

Göztepe'de olan olay, Göztepe'deki emniyette lokal sorun olabilir. Poliste de hata yapan olabilir mi? Doktor da hata yapabiliyor. Bizler televizyoncu olarak hatalar yaptık, polis de hata yapar. Polis de fahiş hata yaptı. Adamı yakalamışsınız, adam evine gidiyor sonra. Adamın fotoğrafı yayınlanınca tekrar alındı. Polisimiz bir şekilde lokal insanları üzmemeye çalıştı. Bu kafa doğru kafa değil.

Haberin Devamı

'ÖMÜR BOYU MEN ETMEK İSTEDİ'

Kadıköy'de su atan adam iki tribün değiştirmeye çalıştı. Kameralardan takip edildi. Başkan takip etti, ömür boyu men etmek istediklerini söyledi. Ancak bir sene maksimum ceza alabiliyor. Ayrıca adamı alkışlayanlara da ceza verilmesini istiyor.

Rencide olma falan yok. Başkanımıza her yerde saldırı olabilir. ABD'de başkan adayına kurşun sıktılar. Bu tip saldırılar her zaman ve her yerde olabilir. Yarın bana da olabilir. Neden saldırılıyoruz, belli, zaten! Neden biz hedefiz! Neden biz hedefiz? Büyüklüğümüz yüzünden. Neden herkes Fenerbahçe'den nefret ediyor? Soruyorum bunu. İnsan hep kendinden güçlüye kinlenir.

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalıdan Ali Koça saldırı hakkında ilk açıklama

'BU SEFER SUÇUMUZ NE'

Herhangi bir olayda, ilk hamleyi Fenerbahçe'nin yaptığını söyleyebilir misiniz? Trabzon'da bir şey yaptık mı? Galatasaray stadında benim de istemediğim şiddet olayları oldu. Bizim stadımızda insanlar sevindi. Biz de orada sevinmek istedik. Taraftar da yoktu Galatasaray'ın stadında. Bu sefer suçumuz ne?

Fenerbahçe'ye saldırı olduğu zaman hep yanlış bizde! Galatasaray'ın stadında Galatasaraylı yönetici saldırıyor ilk olarak. Bize oldu mu, hep onu yapmasaydı, etmeseydi. Galatasaraylı yönetici bayrak almaya kalkarken siz hiç 'Bu yanlış' demiyorsunuz. Ne güzel valla. Biz saldırmış olduk yani, ne güzel bir dünya!

'O SÖZ İFADE YANLIŞLIĞIDIR'

Ali Koç'un 'Bizimkiler de Riva'dakileri tokatlayacak' sözü tabii ki yanlış. Ahmet Çakar 2,5 dakika soru soruyor, cevabı verirken 'Heh yeter' diyor. Ali Koç'un o sözü ifade yanlışlığıdır. Siz de bunu yapıyorsunuz bunu yayınlarda değil mi? 'Ligi bitirtmeyiz' var mesela. Eski örneklerle olay analizi yapacağımıza, gelecekle ilgili güzel şeyler konuşsak daha iyi değil mi?

'BİR İSYANDIR'

Fenerbahçe'nin şampiyonluğu elinden alınmış, başkan da bir şey demiş. 'Kendimi kaybedeceğim' demiş. Mesela 'Cinnet geçireceğim' gibi bir isyandır.

Futbol sahada oynanan, güzel bir oyun olarak kalmalı. Oyunu değerlendirmeliyiz. Yorumcular olay değil, futbol konuşsun. Bunun için çaba harcıyorum. Düşmanlığa karşıyım, holiganizme karşıyım. Bizim stadımızda toplu, acayip bir olay olmadı. Bireyseler olaylarda da gerekeni yapıyoruz. Türk futbolu bu gerilimde uzaklaşmalı. Saldırıya uğradık ve üzgünüz. Bu konu başka yere çekilmesin.

'TFF'YE ŞU AN GÜVENİYORUZ'

TFF'den 'Bizi destekleyin' gibi beklentimiz yok. Adil olmalarını istiyoruz. Bir açıklama yapmışlar. Teknik olarak Ali Koç'un oraya girmesi yanlış, kabul ediyorum. TFF 'Acil bir işiniz varsa, kırmızıda geçin' diyemez zaten

Bizim konsantrasyonumuz şampiyon olmak. Holiganizme dikkat çekilip, önlem alınmasını istiyoruz. Bizim suçlu gösterilmemiz, yeni bir operasyon olarak değerlendiriyoruz. Türkiye'de ve futbolda birçok şey değişiyor. TFF'ye şu an güveniyoruz, gerekenleri yapacaklardır. Ne yapacaklarını takip edeceğiz. Bizim görmek istediğimiz tek şey şampiyonluk. Biz hakarete, saldırıya uğrayacağız. Daha da güzel bir takım olacağız ve şampiyonluk için yürüyeceğiz.

'FERDİ'NİN GİTMEMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

Lionel Messi'yi getirseydik, 'Messi dışında kimi aldınız?' mı diyecektiniz? Ferdi Kadıoğlu'nun gitmemesi için çalışıyoruz. Zaten bu takım rekor puan topladı. En-Nesyri geldi. Solda biri var yatırıyor, kaldırıyor. Bunları görmeyenler, kör olanlar varsa beklesin biraz. Allan Saint-Maximin yıldız, 1,5 ayda getirdik. Kylian Mbappe'yi getireceğimizi düşünmüyordunuz herhalde.

Alex, Pierre van Hooijdonk nereden geldi hatırlayın. Youssef En-Nesyri'yi ikna ettik, Suudi Arabistan'dan üç katı teklif aldı. Jose Mourinho dünyanın en büyük hocası, getirdik. Türkiye transfer rekorunu kırıyoruz 'Hani yıldızlar gelecekti?' diyorsunuz. Bizim işimiz de zor. Biz yıldız derken Alexleri, Van Hooijdonkları kastettik.

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalıdan Ali Koça saldırı hakkında ilk açıklama

'MOURINHO'YU MU TARTIŞACAĞIZ'

Orta saha transferi yapacağız. Taraftarların Jose Mourinho ile ilgili olumsuz bir şey düşündüğünü sanmıyorum. Şimdi yeni bir algı oluşturulmalı çabası var. 'Şu oyuncuyu sokmadı, ne kötü hoca' deniyor. Dünyanın en kariyerli teknik direktörü. Bir teknik direktör yeni geldiği ülkede, takımının yarısı milli takımdaydı. 2 milyon euroluk transfer uzun sürdü. 10 Temmuz'da ön elemeler başladı. İyi durumda olmaması için yeterli etkenler var mı? Lille maçını hak ettiğimizde hem fikir miyiz? Tartışmalı penaltı ile elendik, Jose Mourinho'yu mu tartışacağız? Ben tartışmıyorum. Aslanlar gibi oynadık. İki maçta teknik direktör infazına başlarsak, dünyada hoca kalmaz. Fenerbahçe yorumcuları 'Mourinho'dan memnun değiliz, olmasaydı' mı diyorlar? Böyle olduğunu sanmıyorum.

'EN İYİSİNİ ARIYORUZ'

Dünyada kendini ispat etmiş teknik direktörü getirdik. Teknik direktör kararları tartışılabilir. Önemli olan uzun koşudur. Türkiye'nin en güçlü ve pahalı kadrosunu kuracağımızı söyledik. Şu an 250 milyon euro değerimiz var, Galatasaray 200 milyon euro, Beşiktaş'ın 160 milyon euro. Biz övgü istemiyoruz, bunları yapmamız görevimiz. Orta sahada eksiğimiz var gibi gözüküyor çünkü Fred sakatlandı. Birini almamız lazım. Niye gecikiyor? En iyisini arıyoruz.

Orta saha için bekleyelim, görelim ve karar verelim dedik. Teknik bir konu. 6 mı olacak, 6-8 mi olacak? Bunları düşünüyoruz. Yabancı sınırı var. Mourinho, Ferdi Kadıoğlu'nu beğeniyor. Kulübün menfaatlerine göre gidecekse, yerine birini alacağımızı biliyor. Eleştirilere açığız ama düşmanlığı kabul etmiyoruz. Fenerbahçeliler kendi ayağına sıkmasın. Birlik olacağız, güç olacağız. İyi günlere beraber erişeceğiz. Şu an lider olsak, 6 puan fark açsam ne olacak? Bugünü değil, geleceği konuşalım.

'100 MİLYON EURO PARA TOPLARIZ'

Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek gibi oyuncuları yarın satsak, 100 milyon euro para toplarız. Fenerbahçe taraftarı olanlar düşmanlık yapmasın! Kendi takımıza ben hiçbir zaman zarar vermedim. Ben bugüne kadar onu yaptım. Taraftarımızdan beklentim bu.

Yakında bir proje ile geliyorum. Herkes Fenerbahçe'nin büyüklüğünü görecek.

'ORTA SAHA ALACAĞIZ'

Orta saha alacağız. Hepimizi mutlu edecek bir şeyin peşindeyiz. Jose Mourinho 'Kimi istediyseniz aldınız, orta saha için de çabalarınız takdir ediyorum' dedi. Burada artık birlik olarak yürüyeceğiz.

'TUZAĞA DÜŞENLER KULÜPSÜZ KALACAK'

Galatasaray'la ilgili yorum yapmadım, saygı duyuyorum o tarafa. Her takımda problemler olabilir. Fenerbahçe'nin kötülüğünden beslenen ve içinde Fenerbahçeli olanlar da var. Fenerbahçe'ye savaş açmış, Fenerbahçeli bir dostumla konuştum. İsmini söylemeyeceğim. 'Yanlış yoldasın, her gün Fenerbahçe düştüğünde geçireyim, onlara saldırayım' düşüncesinin yanlış olduğunu belirttim. Ben bugüne kadar kimseyi üzmedim. Bu tuzağa düşenler yarın kulüpsüz kalacak, bu yolda gidenlerin varabileceği bir yer yok. Fenerbahçe'yi galeyana getirme çabası sizi bir yere getirmeyecek. Taraftar da size uymayacak. Takıma ve hocaya nasıl destek vereceklerini göreceksiniz. Ben sosyal medyadan gelmedim, tribünden geldim. Kenetlendiğimizde stat yıkılıyor. Ben de Galatasaraylıyım diyelim mesela ve çıkıp Galatasaray için kötü şeyler söylersem, herkes bunu konuşur. Fenerbahçe içinde karalama kampanyaları yapıldı ama taraftar bizi seçti ve görevdeyiz.

'MOURINHO'YU GETİRDİK DİYE KUPA MI VERECEKLER'

Türkiye'ye gelen en başarılı hocalar, başarılı oldu gibi bir durum yok. Jose Mourinho'yu getirdik diye kupa mı verecekler? Türk futbolunu holiganizmden inşallah hep beraber kurtaracağız. Güzel günler hep birlikte görürüz.

Yazarlar