BeşiktaşBeşiktaş maçı sonrası Bilal Meşe'den hakem kararlarına tepki! 'Buz gibi gol çöpe gitti'

Beşiktaş maçı sonrası Bilal Meşe'den hakem kararlarına tepki! 'Buz gibi gol çöpe gitti'

19.08.2024 - 07:44 | Son Güncellenme:

Süper Lig’in 2’nci haftasında Beşiktaş, sahasında Antalyaspor’u 4-2 mağlup etti. Heyecan dolu mücadeleyi ve siyah-beyazlı ekibi Milliyet Gazetesi yazarları değerlendirdi.

Trendyol Süper Lig’in 2. haftasında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı Antalyaspor’u 4-2 mağlup etti. Mücadele sonrası Milliyet Gazetesi yazarları, siyah-beyazlı ekibi ve maçı değerlendirdi.

Haberin Devamı

Yepyeni... Atletik, dinamik ve golcü! / Attila Gökçe

Skor tabelası kenarda dursun. Orada sayılar var. Önce sayılamayanları, ama hissedilenleri, düşündürenleri, güven ve endişe verenlere bakalım.
Süper Lig’de geçen sezon dökülen haliyle taraftarları karamsarlığa ve kuşkuya düşüren Beşiktaş, kendini yenilemiş… Ruhunu tazelemiş. Aktif, dinamik, canlı ve heyecanlı kimliğiyle kuşkuyu coşkuya çevirmiş.
Temel nedenler var tabii…  

Çok koşuyorlar. Yardımlaşıyorlar. Oyun alanını küçülterek, takım boyunu kısaltarak oynuyorlar. Savunmanın santra yuvarlağına kadar çıkması, yenilenmenin en somut göstergesi.
Elbette çabuk oyunda arızalar çıkıyor. Topu kaptırıyorlar... Ama kaybettikleri topu çok çabuk geri kazanıyorlar.

Haberin Devamı

Savunmada zaman zaman pozisyon yanlışları yaparak açık veriyorlar. Antalyaspor, Samudio ile iki golü böyle attı.

Beşiktaş maçı sonrası Bilal Meşeden hakem kararlarına tepki Buz gibi gol çöpe gitti

'DÜN İNADINA HÜCUM OYNADILAR'

Beşiktaş’ın öne çıkan karakteri savunma değil elbet. Onlar kendi tarihlerini hücumla yazmışlar. Dün inadına hücum oynadılar. Antalyaspor’un attığı goller de onları buna zorladı. Burada ayrıca kutlanması gereken, Beşiktaş’ın yediği her gole çok beklemeden, bekletmeden reaksiyon göstermesi. Geçen yılın süklüm püklüm hali kolayca unutulabilir artık.

'GÜNÜN ŞOVALYESİ IMMOBİLE'

Günün şövalyesi Immobile… Hareketsiz, sakin ve durgun anlamına geliyor. Ama uslu çocuk adı, “usta” golcüye çıkmış. İstanbul’a gol kralı olarak geldi, krallığa yürümeye başladı.

Beşiktaş maçı sonrası Bilal Meşeden hakem kararlarına tepki Buz gibi gol çöpe gitti

Bronckhorst’un dünkü oyununda tek kahraman yoktu. En başta iki asistli Rasicha… Gedson, Al Musrati, Semih, Emirhan… Anlaşılan o ki Hollandalı teknik adam sadece yeni bir oyun anlayışı teknik ve taktik dokunuşlar yapmamış… Bazı futbolcuların değerini yükseltmiş. Golcülere de bakalım: Immobile’yi anlattık… Rafa Silva ve Muçi, beleşçi golleri atmadılar, topa dokunup caka yapmadılar. Koşarak, yardımlaşarak skor ürettiler. Takdir etmek gerekiyor.

'RAKİPLERİNE GELİYORUM DİYEN BİR BEŞİKTAŞ' 

Bu Beşiktaş, bütünüyle farklı, kendine yakışan oyunu oynayan, rakiplerine “geliyorum” diyen bir Beşiktaş… İkili rekabetin sınırlarını genişletecek. Haberiniz olsun.
Antalyaspor ve Alex’e de başarı dileyelim. Kırmızı kartlı Güray’a geçmiş olsun. Ligimizin eski kahramanı Alex şimdi teknik adam yüzüyle çok ciddi, efendi ve dikkatliydi. Kenardan gergin itirazlar sergileyen adamlar yoktu dün iki hocayı da kutlayalım. 

Haberin Devamı

Son düdüğe kadar ciddiyet / Bilal Meşe

Yeni TFF, yeni kurullar... Geçtiğimiz sezonu unutalım, beyaz sayfa açalım dedik... Hani yeni federasyon geçmişten dersler çıkarır, kurullar daha titiz olurlar dedik.
Öyle umduk, umutlandık... Gelin görün ki, daha ligin ikinci tuhaf atamalar oluyor! Örnek Beşiktaş - Antalya maçı... Mehmet Türkmen, tanımam etmem, yenilerden... Daha dördüncü maçı imiş...
Böylesi bir fotoğrafı nasıl atarsınız bu maça, eyyy MHK?

'BUZ GİBİ GOL ÇÖPE GİTTİ'

Çıkardığı, çıkarmadığı kartlara girmeyeceğim... Emirhan’ın 40’ta attığı golü faul gerekçesiyle iptal etti.. Neymiş Colley faul yapmış, faul falan yok, buz gibi gol çöpe gitti çöpe!

Artı İzmir’deki olaylar... Daha ligin ikinci haftası, neler oluyor? Eyvahhh ki eyvahhh!

Haberin Devamı

Dönelim bol gollü mücadeleye... Gördük ki ne kadar güçlü olursanız, olun, rakip kim olursa olsun, hafife almayacaksınız! Örnek Samudio’nun 23. saniyede attığı gol, yetmez mi?

Neyse ki Beşiktaş’ın İtalya’dan renklerine bağladığı Immobile’si var. Adam durağan golcü değil, sahanın her yerinde onu görebilirsiniz. Top kazanıyor, indiriyor, boş kaldığı anda da asli görevini iyi yapıyor. İlk yarıda attığı iki golle Kartal’ı olası bir iş kazasından çekip aldı. Tabii ki bu iki golde Rashica ve Semih’in asistlerini de anımsatalım.

'FATURASI AĞIR OLUYOR'

Dedik ya, hafife almayın, faturası ağır oluyor! Nitekim 51’de Samudio, nefis bir gol daha attı, skoru eşitledi...
Tribünlerde yine şok! Neyse ki Kartal’ın bir de Rafa Silva’sı var, tutabilene aşk olsun, sağdan indi, engelleri tek tek geçti, gitti, topu filelere bıraktı Kartal’ı bir kez daha öne geçirdi.

Tek farklı galibiyetler sıkıntılıdır, örnek çok var! Kartal farkı açma adına vites yükseltti, sayısız pozisyonlar üretti, ne yazık ki, topu filelerle buluşturamadılar. Tabi ki konuk takım da boş durmadı, kritik pozisyonlar buldular, ya savunmaya ya da Mert’e takıldılar. 88’de oyuna giren Muçi, 90+5’te sağdan indi, kaleciye rağmen maçın skorunu belirledi.

Haberin Devamı

İşin özeti biraz ciddiyet! Lafım Beşiktaş’a! Rakibi hafife alırsanız, böylesi tablodan sıkıntılı üç puan alırsınız!
Tabii ki Van Bronckhorst buna dahildir! Hamlelerine eyvallah, ancak Rafa Silva sahada kalacak, mazereti olan Masuaku’nun da yeri asla yedek değildir!