BeşiktaşBeşiktaş Genel Kurul Toplantısı'nda kavga! Ahmet Nur Çebi'ye tepki

CANLI | Beşiktaş Genel Kurul Toplantısı'nda kavga! Ahmet Nur Çebi'ye tepki

27.10.2024 - 11:10 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Kulübü'nün 01.06.2023-31.05.2024 Dönemi Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı gerçekleştiriliyor. Kongreye siyah-beyazlı ekibin eski başkanı Ahmet Nur Çebi'nin katılması sonrası ortalık karıştı. İşte detaylar...

Beşiktaş Kulübü’nün 2024 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı başladı. Kongrede yumruk yumruğa kavga çıktı. 

megaphone

Beşiktaş Genel Kurul Toplantısı

ESKİ YÖNETİME TRANSFER TEPKİSİ

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Ahmet Nur Çebi yönetiminin transferleriyle ilgili olarak şu sözleri dile getirdi:

Eski yönetim 'bu takım başarılı olursa bana pay verin' demişti. Peki, 23.59'da yemekli partide aldığınız Eric Bailly transferinden mi pay verelim? Ante Rebic transferinden mi pay verelim? Yüzde 50'sini nasıl aldığınızı anlamadığımız oyuncu için mi pay verelim? Bankadan kredi alıp 2.3 milyon euro ceza almaya mahkum ettiğimiz Ruiz için mi payı verelim? Afrika Kupası bilindiği halde 8 Afrikalı oyuncu aldınız.

'37 OYUNCU GÖNDERDİK'

Beşiktaş'ın son şampiyonluğundan sonra 3 sezonda 36 oyuncu alınmış. Biz göreve geldiğimiz dönemde gruplaşmanın olduğunu gördük takımda. Çözüm üretemiyorduk. Bunda Santos da yeterli olmadı. Daha sonra tam 37 oyuncu gönderdik ve 8 oyuncu aldık. Bronckhorst ile çok iyi bir uyum içindeyiz. Hocamıza güvenin. Bu takım iyi bir takım. 14 yabancı sınırı nedeniyle son gece ancak Amartey ile yolları ayırabildik. Hala düşünmediğimiz yabancı oyuncular da var. Kış transfer döneminde gerekli takviyeleri yapacağız.

BAŞKAN HASAN ARAT'TAN SERT SÖZLER

Kongrede konuşma yapan Beşiktaş Başkanı Hasan Arat şu sözleri dile getirdi:

Unutmayın, bize tüzüğümüz gereği yapılması gereken devir teslim yapılmadı. Görevi bırakıyorsanız devir teslim yapacaksınız. Kongrelere de böyle kalabalık, korumalarla gelmeyecektiniz. Ben 'Beşiktaş Başkanı'na kimse parmak sallayamaz' dedim. Kimse buraya gelip meydan okuyamaz. Beşiktaş ağır taştır altında kalırsınız.

'ARTIK RAHAT GİREMEYECEKSİNİZ'

Beşiktaş sana babamdan kalan miras değil, çocuğuma olan borcumsun. Beşiktaş şahısların kendini tatmin etme yeri değildir. Beşiktaş ticari menfaatlerinizi takip edeceğiniz yer hiç değildir. Toplu halde Beşiktaş'a üye yapılan bu insanlar buraya rahat girsinler diye yapıldı. Buraya artık rahat giremeyeceksiniz.

'HER GÜN YENİ ŞEYLER ORTAYA ÇIKIYOR'

Her gün yeni şeyler ortaya çıkıyor. Disiplinden kaçınca sevinen isimler ortaya çıkıyor. Hiç sevinmesinler. Kaan Bey bilgisayar şifrelerini çözmeye başladı. Hepsi bitsin huzurunuza hepsini getireceğiz. Geçtiğimiz pazar günü Ankara'dan bir mektup geldi. 'Beni zorla üye yaptılar, lütfen benim üyeliğimi silin' demiş. Niye Beşiktaşlı olmayan birini üye yapıyorsunuz bu kulübe. Artık olmayacak bu.

BEŞİKTAŞ'IN BORCU AÇIKLANDI

Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kaan Şakul, divan üyelerine mali konularda bilgi verdi. Şakul, siyah-beyazlı kulübün borcunun 31 Mayıs 2024 itibariyle 8 milyar 429 milyon TL olduğunu açıkladı.

 

Haberin Devamı
KONGRE DEVAM EDİYOR

Araya girenlerin müdahalesiyle güçlükle yatıştırılan kavganın ardından kongreye devam ediliyor. 

SİNİRLER GERİLDİ

 

'KONGREYİ Mİ İPTAL EDEYİM?'

Beşiktaş Divan Başkanı Ahmet Akpınar şu sözlerle olayları yatıştırmaya çalıştı:

Burası Dingo'nun ahırı değil, burası Beşiktaş kongresi. Oturun yerinize! Ne sanıyorsunuz siz kendinizi! Burası Beşiktaş, Uganda değil! Oturun yerinize. Salonu mu boşaltayım, kongreyi mi iptal edeyim? Buna ne hakkınız var. Hiçbir Beşiktaşlı Beşiktaşlıya el kaldıramaz. Biz büyüklerimizden böyle gördük.


Haberin Devamı
KONGRE KARIŞTI

Genel kurul, eski başkan Ahmet Nur Çebi ve yönetiminin kongre salonuna gelmesiyle karıştı. Bazı kongre üyeleri Ahmet Nur Çebi’yi salında alkışlarla karşılarken, bazı kongre üyeleri de bu harekete tepki gösterdi. Bu esnada kongre üyesi İsmail Cevahir’in kürsüye çıkıp, parmak sallayarak divan başkanlığı ve yönetime tepki göstermesinin ardından salonda kavgalar çıktı. Sinirlenen kongre üyeleri kürsüye yürüdü ve salonda arbedeler yaşandı. Yaklaşık 10 dakika süren kavgalar, bazı kongre üyelerinin ara girmesiyle güçlükle sakinleştirildi.

AHMET NUR ÇEBİ'YE TEPKİ

Beşiktaş'ın 2024 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı'na katılan siyah beyazlı takımın eski başkanı Ahmet Nur Çebi, genel kurul üyeleri tarafından ıslıklandı ve tepki gösterildi.


GENEL KURUL BAŞLADI

Beşiktaş Kulübü'nün Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı başladı. Beşiktaş Kulübü'nün 01.06.2023-31.05.2024 Dönemi Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı, İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Oditoryumu'nda yapılıyor. Toplantıya Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Beşiktaş yönetim kurulu üyeleri, divan üyeleri ve basın mensupları katıldı. Divan toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Haberin Devamı