Haberin Devamı

İzmir’in ve Türk futbolunun efsane kulüplerinden Göztepe; adına, şanına, tarihine yakışır efsane bir galibiyet elde etti Trabzonspor karşısında.
Maça çok iyi başlayan, gerek oyun gerekse de fiziksel anlamda rakibine üstünlük kuran, 8. dakikada Solet ile bulduğu nizami gol sayılmayan ve üstüne bir de 28. dakikada on kişi kalan Göztepe; bir an için yılgınlık göstermedi, oyundan düşmedi. Hatta on kişi oynadığı 72 dakika boyunca eksik olduğunu fazla hissettirmedi. Aksine, on bir kişi oynayan ve ilk devreyi Göztepe kalesine şut çekemeden ve korner atışı kullanamadan tamamlayan Trabzonspor karşısında net pozisyonlar bulan taraftı sarı- kırmızılılar. Nitekim 60. dakikada öne geçmeyi başardı Göz Göz.
Bu golden kısa bir süre sonra savunmada yapılan bir hatanın neden olduğu penaltı ile Trabzonspor’un beraberliği yakalaması da oyundan düşürmedi Göztepe’yi. On kişi oynamanın ve ikinci yarıdaki değişikliklerle Trabzonspor’un hücumda biraz ivme kazanmasının etkisiyle topu rakibine bırakıp oyunu biraz daha kendi sahasında kabul etti sarı- kırmızılılar ve hızlı çıkışlarla gol aradılar. Bu bölümde kendi kalelerinde de pozisyonlar görseler de yine net gol fırsatları yakaladı Göztepeli futbolcular ve maçın uzatma dakikalarında Tijanic ile arzuladıkları gole ulaşarak sahadan 2-1 galip ayrılmayı başardılar.
Evet; iyi başladığı karşılaşmada bir nizami golü sayılmayan, ardından on kişi kalan, tüm bu olumsuzluklara rağmen öne geçmeyi başaran ancak kısa bir süre sonra kalesinde gol gören Göztepe düşmedi oyundan. İşte bu tam anlamıyla bir büyük takım refleksi. Bu refleksle oyunda kaldı Göz Göz ve de galibiyete ulaştı.
Elbette transferde seçilen oyuncuların fiziksel açıdan güçlü olmaları ve teknik direktör Stanimir Stoilov’un yine bu anlamda takıma yüklediği fiziksel güç önemli. Ancak bütün bu olumsuzluklardan sonra mental olarak da oyundan düşebilirlerdi Göztepeli futbolcular. Ancak düşmediler. İşte bu inanmışlık, güven, hırs ve kazanma isteği de yine bir büyük takım refleksi ve aynı zamanda Stoilov’un takıma işlediği bir ruh.
Trabzonspor, sezon başında yapılan yanlış transferlerin bedelini ödüyor. İlk yarıda, son yirmi dakikayı on kişi oynayan rakipleri karşısında hiçbir varlık gösteremediler. En iyi oyuncuları Okay Yokuşlu ve kaleci Uğurcan’dı. Zaten Uğurcan’ın kurtarışları oyunda tuttu bordo- mavilileri.
İkinci yarıda yapılan oyuncu değişikliklerinin de etkisiyle ileride biraz daha fazla gözükmeye başladılar. Ancak oyunun büyük bölümünü bir kişi eksik oynayan Göztepe karşısında oyunda da skorda da üstünlük sağlayamadılar ve maçı kaybettiler. Trabzonspor her ne kadar ligdeki ilk mağlubiyetini alsa da sezon başından beri iyi bir görüntü vermiyor. Nitekim oynadıkları dokuz maç sonunda henüz iki galibiyetleri var bordo- mavililerin.
Sonuç olarak Göztepe haklı bir galibiyet aldı ve gerek tribündeki gerekse de ülke çapındaki muhteşem taraftarlarını mutlu etti. Teknik direktör Stanimir Stoilov’a, inanılmaz bir mücadele örneği sergileyip 72 dakika boyunca bir kişi eksik oynamalarına rağmen bunu hissettirmeyerek sahadan galibiyetle ayrılan Göztepeli futbolculara ve tribündeki büyük Göztepe taraftarlarına tebrikler!