Uğurcan rezaleti önledi

Haberin Devamı

Trabzonspor adına kabus, Göztepe’nin gurur maçıdır bu akşam. Neresinden tutsanız elinizde kalacak bir Trabzonspor’dan söz ediyorum. Şenol Güneş ne yapsa nafile. Aldığı miras değil enkaz adeta. Sorumluları belli. Abdullah Avcı’nın tercihleri ve onun her istediğini sorgusuz yerine getiren başkan Ertuğrul Doğan’dır.
Kusura bakmayın; bu ligin dört büyüğünden biri olarak gösterilen Trabzonspor’un düştüğü acınası durumun özeti budur. Sıradan olmak, futbol karakterini yitirmek ve lider kimliğinden uzaklaşmak böyle işte!
Maç mı? Göztepe’nin beşli orta saha kurgusuna karşı Ozan ve Okay ile bu bölgeyi kontrol etmeyi planlamak büyük riskti Trabzonspor için. İki kanat oyuncusu Visca ve Dragus, agresif kimliğe sahip rakibin en etkili olduğu alana set çekemez ise işi hayli zorlaşacaktı bordo-mavili ekibin. Neydi bu? Djalma ile Ogün’ün çizgiye yakın çıkışlarını engellemek. O vakit Trabzonspor’un hücum gücü zayıflayacaktı. Nitekim öyle oldu. İlk yarıda maçın kontrolü tamamen Göztepe’ye geçti.
Bu bölümde üç net gol pozisyonu ev sahibi takımdan geldi. İlki kaleci Uğurcan’ın boşa çıktığı topun ağlarla buluşmasına karşın hakem Cihan Aydın’un tuhaf iptal kararı, ikincisi 21. dakikada Isaac’nin çok uygun açıdan yaptığı vuruşta Uğurcan’ın hayati müdahalesi, en önemlisi yine kaptanın 40. dakikada Tijanic’in karşısında duvar gibi durduğu andı.
Ya ilk yarıda ne yapabildi Trabzonspor? Hücum anlamında kocaman bir hiç. Rakip kaleye şut atamayan, korner dahi kullanamayan bir takımın nesinden söz edeceğiz ki?
28. dakikada Dennis’in bana göre ağır bir kararla kırmızı kart görmesi dahi Göztepe’nin iştahını kıramadı. Eksik değilmiş gibi hakimiyetini sürdürmesi, Trabzonspor adına sorgulanması gereken vahim bir görüntü oluşturdu.
Şenol Güneş radikal bir kararla ikinci yarıya üç hamle birden yaparak başladı. Denswill, Cham ve Nwakaeme’yi sürdü sahaya.
Nafile. Ahh be Şenol hocam. Elinde sihirli değnek yok biliyorum. Bundan sonra yapacakların da sınırlı. Lakin Trabzonspor’un bu kadar sıradan olmasını seni üzse bile, birilerinin çıkıp hesap vermesi gerekiyor.
Neredeyse 70 dakika on kişi oynayan rakibe tepki gösteremeyen, kazanmak için yetersiz kalan oyuncu grubunu nasıl hizaya getireceksin  bilmiyorum.
Sahi; kaleci Uğurcan olmasa, olası rezaleti kim nasıl izah edecekti? O formayı giyen oyunculara söylüyorum; ayıp, çok ayıp!