İtalya Serie ASol şeridin tek hakimi Nicola Zalewski! Galatasaray'da sisteme muhtemel etkisi

Sol şeridin tek hakimi Nicola Zalewski! Galatasaray'da sisteme muhtemel etkisi

12.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İtalya’da doğup büyüyen Polonyalı futbolcu, mücadeleye girmekten çekinmeyen, cesur yanıyla dikkat çekiyor. Sürati ve adam eksiltme özelliği nedeniyle sık sık rakip savunmalar tarafından faulle durdurulan genç oyuncu, bulunduğu kanada enerji ve canlılık getirirken, defansif özelliğinin fazla olmadığı ifade edildi.

Sol şeridin tek hakimi Nicola Zalewski Galatasarayda sisteme muhtemel etkisi

Galatasaray’ın kadrosuna katmaya hazırlandığı Nicola Zalewski, İtalya’da yetişen bir Polonyalı futbolcu olmasından dolayı ‘Kalbi Leh, aklı İtalyan’ olarak nitelendiriliyor. Lehçesi pek akıcı olmayan 22 yaşındaki futbolcu buna karşın, Polonya Milli Takımı’nda oynamayı istedi.

Haberin Devamı

Sürati, çalımcılığı, mücadeleye girmekten çekinmeyen cesur yanıyla futbolcunun en önemli özelliği, bulunduğu kanada enerji ve canlılık getirmesi. Kolay adam eksilten oyuncu, rakip savunmalar tarafından sık sık da faulle durduruluyor. Yeni transferin varlığı yaş ortalamasını da aşağıya çekecek, hücuma dinamizm katacak.

Ofansif yönü kuvvetli bir kanat oyuncusu olan Zalewski’nin, defansif açıdan ise zaafları var ve kesicilik özelliğinde eksiklikleri bulunuyor. Bu yüzden genç isim dörtlü bir savunma formasyonunda sol bek olarak görev yapmıyor, sağ ayaklı bir sol kanat oyuncusu olarak ortanın solunda oynuyor.

Hem Roma hem de Polonya Milli Takımı, üçlü savunma oynayan ekipler olarak Zalewski’yi orta sahadaki beşlinin solunda oynatıyor ve bu durum Galatasaray’ı da bu sisteme geçmeye zorluyor. Sarı-kırmızılılarda Çizme kökenli oyuncu sayısının fazlalığı ise Zalewski’nin uyum sürecini hızlandıracak.

Haberin Devamı

İSKOÇYA'YI YIKTI

Nicola Zalewski genç yaşına karşın önemli bir Serie A tecrübesi edinmesinin ardından Galatasaray’a geliyor. Altyapısından yetiştiği Roma kulübünde İtalyan futbol mentalitesinin tüm özelliklerini edinen oyuncu, Polonya Milli Takımı ile EURO 2024’te de yer aldı. Polonya’nın geçtiğimiz günlerde İskoçya’yı 3-2 mağlup ettiği karşılaşmada maçın yıldızıydı. Zalewski’nin düşürülmesiyle Polonya bu maçta iki penaltı kazandı, birini Lewandowski birini oyuncunun kendisi filelere gönderdi.

Yazarlar