FenerbahçeFenerbahçe'de Jose Mourinho'dan bir değil birçok sistem!

Fenerbahçe'de Jose Mourinho'dan bir değil birçok sistem!

12.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’de Teknik Direktör Jose Mourinho, alternatifli kadronun avantajını sezon boyunca kullanacak, her rakip karşısında sarı-lacivertliler farklı bir sistemle çıkacak. Daha önceki hocaların yaşadığı sıkıntılar ortadan kalkacak.

Fenerbahçede Jose Mourinhodan bir değil birçok sistem

Yaz transfer döneminin hızlı takımlarından Fenerbahçe’de geçtiğimiz dönemde yaşanan sıkıntılar yeni sezonda yaşanmayacak. Daha önce sarı-lacivertli takımda görev yapan hocalar ya 3’lü savunmada ısrar ediyordu ya da önde oyun olmasını istiyordu. Ancak Teknik Direktör Jose Mourinho döneminde bunlar ortadan kalkacak.

Haberin Devamı

Portekizli çalıştırıcıya bol alternatifli bir kadro teslim eden yönetim, özellikle Mourinho’nun istediği isimlere imza attırmıştı. Sarı-lacivertli takımın teknik patronu da hem ligde, hem Avrupa’da hem de kupada farklı sistemlerle sahaya çıkacak. Daha önce rakibi analiz ettikten sonra sistemine karar veren Mourinho, bundan sonra da aynı şekilde devam edecek.

Göztepe deplasmanında En Nesyri ile Edin Dzeko’ya aynı anda görev veren ve çift forvete dönen tecrübeli çalıştırıcı diğer Süper Lig maçlarında ise Dzeko’yu sahaya sürmüş ve tek forvetli sisteme geçmişti.

Alternatifli kadro sadece maç öncesinde karar verilecek sistemde işe yaramayacak. Karşılaşma sırasında da Jose Mourinho gidişata göre sistemi değiştirebilecek. Yeni dönemde böylece Fenerbahçe, her rakibe göre farklı taktikler geliştirecek.

Yazarlar