GalatasarayJohn Obi Mikel, Victor Osimhen'in yeni adresini açıkladı! '20 dakika konuştuk'

John Obi Mikel, Victor Osimhen'in yeni adresini açıkladı! '20 dakika konuştuk'

09.09.2024 - 19:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın Napoli'den kiralık olarak kadrosuna kattığı Victor Osimhen ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. John Obi Mikel, Victor Osimhen'in yeni adresini duyurdu.

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'ın Napoli'den kiraladığı Victor Osimhen ile ilgili çarpıcı bir açıklama geldi. Nijeryalı eski futbolcu John Obi Mikel, Victor Osimhen'in Galatasaray'a transferini değerlendirdi.

Haberin Devamı

John Obi Mikel, Victor Osimhen'in Galatasaray'dan sonraki muhtemel adresini açıkladı.

Victor Osimhen'in Galatasaray'a transfer olmadan önce Chelsea ile görüştüğünü belirten John Obi Mikel, "Osimhen'in ne istediğini biliyorum, Chelsea'nin ona ne teklif ettiğini biliyorum, nereye vardıklarını biliyorum, sonunda bir uzlaşmaya varıldı, her iki taraf da uzlaşmak zorundaydı, burada ve orada bazı küçük şeyler vardı, evrak işleri, sağlık gibi... Çizginin aşılamadığı birkaç konu vardı ve fazla zamanı yoktu. Her iki taraf da anlaşmanın sağlanması konusunda üzerine düşeni yaptı ve Chelsea'yi bu konuda takdir ediyorum çünkü hem kulübü nereye götürmek istedikleri konusundaki hırslarını hem de Osimhen'in kulübe gelmeyi ne kadar çok istediğini görebiliyordum" dedi.

Haberin Devamı

Osimhen'in Chelsea'ye transfer olmaması sebebiyle hayal kırıklığı yaşadığını vurgulayan John Obi Mikel, "Chelsea'ye transferinin gerçekleşmemesi Osimhen'i hayal kırıklığına uğrattı. Transfer penceresi kapandığında Osimhen ile konuştum, telefonla aradım, 20 dakika konuştuk, 'Dinle, ben her zaman senin yanındayım, kafanı dik tutmalısın, sıkı çalışmaya devam etmelisin, antrenmanlara devam etmelisin, şu anda durumunun iyi olmadığını ama güçlü olduğunu biliyorum' dedim" ifadelerini kullandı.

Victor Osimhen'i Didier Drogba ve Diego Costa'ya benzeten John Obi Mikel, "Osimhen güçlü bir karakter, biraz Didier Drogba ve Diego Costa'ya benziyor ve Chelsea'de eksikliğini hissettiğimiz bir şey de bu, savunmacıların gözünü korkutabilecek, o sertliğe sahip forvetler ve Osimhen'de kesinlikle bu özellik var. Transfer konusunda kesinlikle bir sorun yok" şeklinde konuştu.

Victor Osimhen'in Chelsea'ye transfer olacağını vurgulayan John Obi Mikel, "Bence dediğim gibi, Ocak ya da gelecek yaz ne zaman olursa olsun, bu konuyu tekrar ele almamız gerekirse, nerede olduğumuzu, nerede durduğumuzu biliyoruz ve sadece tamamlanması gereken küçük detaylar var ve Chelsea ile Osimhen arasında anlaşma yapılacak. Benim için Chelsea Osimhen'le, Osimhen de Chelsea ile çok iyi, çok mutlu bir noktada" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Nijeryalı futbolcuyu yeteneği nedeniyle Chelsea'de görmek istediğini belirten John Obi Mikel, "Emin olmak istiyorum, dinlenmeyeceğim, onu kulübe getirdiğimden emin olmak istiyorum çünkü biliyorum, arkadaşım olduğu için değil, küçük kardeşim gibi ya da Nijeryalı olduğu için değil, hayır, o şu anda dünyanın en iyi forvetlerinden biri, Afrika'nın en iyi oyuncusu, Chelsea'ye neler kazandırabileceğini biliyorum ve eminim ki pek çok Chelsea taraftarı Osimhen'in kulübe neler getirebileceğini biliyor" dedi.

Nijeryalı futbolseverlerin Victor Osimhen'e destek olması gerektiğini dile getiren John Obi Mikel, "Osimhen bu konuda çok fazla eleştiriye maruz kaldı çünkü insanlar ne olduğunu tam olarak bilmiyorlar. Çocuğu eleştirmeden önce bunu bilmeniz gerekir. Osimhen, Chelsea'ye gelmeyi gerçekten çok istiyordu ve bunun için çok fazla ödün vermek zorunda kaldı çünkü maaş konusunda, istediği şeyler konusunda bir anlaşmaya vardık, sadece birkaç küçük ayrıntı vardı ve bunları aşamadık. Bana göre Osimhen'in açgözlü olduğuna dair saçma sapan şeyler duymak, birçok insanın onun hakkında aşağılayıcı konuşması. Hayır, bence özellikle Nijeryalıların onu destekleme zamanı geldi, etrafındaki insanların, arkadaşlarının, Nijeryalı taraftarların onun arkasında durma ve onu destekleme zamanı geldi" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Tarafların anlaşmayı istemesi halinde ocak ayında transferin zor olmadığını dile getiren John Obi Mikel, "Eğer Ocak ayında Chelsea hala Osimhen'i istiyorsa ve Victor hala Chelsea'ye gelmek istiyorsa, tam olarak nerede olduğumuzu biliyoruz. Mesele zor olması değil, biz sadece anlaşmayı yapacağız" açıklamasını yaptı.

Victor Osimhen'in Chelsea'ye transfer sürecinde yaşananları anlatan efsane futbolcu şu sözleri kullandı:

"Her şeyin tam ortasındaki adam bendim. Birkaç gün uyumadım, Perşembe ve Cuma günleri uyumadım, açıkçası Dubai'deyim, yaklaşık üç saat fark var, telefon görüşmelerini beklemek zorunda kaldım, sabah 4'te uyudum çünkü Osimhen'in istediği her şeyi dahil etmeye çalıştığımızdan emin olmak için o taraftan ve bu taraftan bir telefon bekliyordum ve kulübün de sahibinden onay aldığından emin olması gerekiyordu. Chelsea Sportif Direktörü Paul Winstanley gerçekten ama gerçekten inanılmazdı. Sportif direktör olan bu adamın şu anda konuştuğum ve çok iyi tanıdığım biri olduğunu söyleyebilirim. Ondan duyduklarım inanılmazdı, kulübün, sahiplerinin, özellikle de Paul'ün kulübü nereye götürmek istediğini görmek çok ferahlatıcı, mutlu olacak çok şey var, çok heyecan var, bir vizyonları var ve bu çok büyük bir vizyon. Kulübe herhangi bir oyuncuyu getirmek istemiyorlar, önemli olan doğru oyuncuları, takımı ve kadroyu geliştirebilecek oyuncuları getirmek ve bence Paul bu konuda en iyisi ve bu transfer döneminden itibaren doğru oyuncuların kulübe geldiğini görmeye başlayacağız ve bunu görmek gerçekten çok güzel bir şey."

Haberin Devamı

Chelsea'nin Osimhen transferinde çok ısrarcı olduğunu belirten John Obi Mikel, "Chelsea anlaşmayı yapma konusunda çok ciddiydi. Sanırım Çarşamba günü Paul Winstanley ile konuştum ve 'Dinle, Victor'u görmesi için birini göndermeliyiz, bu onun olaylara bakış açısını değiştirecek ve o zaman kulübe gelmesini ne kadar istediklerini anlayacak' dedim. Kulüp hemen birini Napoli'ye göndererek Victor ve menajeriyle konuşmasını ve anlaşmayı sağlamasını istedi. Bu, kulübün oyuncuyu ne kadar istediğini ve Victor'un da kulübe gelmek için ne kadar istekli olduğunu gösteriyordu" dedi.

Osimhen'in çocukluktan itibaren Chelsea'ye tuttuğunu vurgulayan John Obi Mikel, "İnsanların 'gelmek istemedi' dediğini biliyorum, hayır bu doğru değil. Osimhen'in gerçekten kulübe gelmek istediğini biliyorum çünkü hala Avrupa'da kanıtlaması gereken çok şey olduğunu biliyor. Chelsea'ye gelmek istiyor, kulübün olması gereken yere geri dönmesine yardımcı olmak istiyor, Premier Lig'de çok gol atabileceğini biliyor ve bunu yapmak için çocukluk kulübü Chelsea'den daha iyi bir yer olabilir mi" diye konuştu.

Yazarlar