GalatasarayGalatasaray'da Kerem Aktürkoğlu'nun parası buhar oldu uçtu!

Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu'nun parası buhar oldu uçtu!

09.09.2024 - 15:54 | Son Güncellenme:

Milli futbolcu 12 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Benfica'ya transfer olmuştu. Ancak bu para, Galatasaray yönetiminin elini rahatlatacağı düşünülürken adeta yok oldu.

Galatasarayda Kerem Aktürkoğlunun parası buhar oldu uçtu

Galatasaray'da sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken Kerem Aktürkoğlu, Portekiz devi Benfica'ya transfer oldu. Sarı-kırmızılı kulüp, yıldız ismin Benfica'ya transferinden 12 milyon Euro'luk bonservis geliri elde etti. Ancak elde edilen bu gelir adeta buharlaşıp, uçtu. Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray son olarak Victor Osimhen'i kadrosuna katmıştı. Yapılan açıklamada, Nijeryalı forvete 2024-2025 sezonu için yıllık 6 milyon Euro net ücret ödeneceği belirtildi.

Haberin Devamı

FESİH İÇİN HARCAMA 11.3 MİLYON EURO  

Sarı kırmızılılar, takımda düşünülmeyen isimlerle fesih yoluna giderken kadroda düşünülmeyen oyunculara ise harcanan toplam para 11.3 milyon Euro'yu buldu. Lyon'a kiralanan Zaha'nın da yıllık maliyetinin yarısını (4 milyon euro) Aslan karşılayacak. 2 yıl daha kontratı olan Zaha, sezon sonu yeniden Galatasaray'a dönecek. Sözleşmesinin bitimine 1 sezon kalan Leo Dubois için kasadan 1.5 milyon euro çıktı.

Geçen sezon şubat ayında köprülerin atıldığı ve Okan Buruk'un aylardır devam etmeyeceğini belirttiği Sergio Oliveira, tüm hazırlık dönemi boyunca takımla çalıştı. Ancak transferin son günlerinde tüm hakları karşılanarak (iki sezon için 5.5 milyon Euro) gönderildi.