FenerbahçeFenerbahçe'nin Mourinho'ya kırmızı kart: İtiraz edersem 6 ay ceza alırım

Fenerbahçe'nin Mourinho'ya kırmızı kart: İtiraz edersem 6 ay ceza alırım

24.10.2024 - 23:16 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe evinde Manchester United'ı konuk etti. Müsabakanın özellikle ilk yarısında kaçan goller sonrası Mourinho büyük şaşkınlık yaşadı. Kırmızı kart gören Portekizli teknik adam maçtan sonra açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçenin Mourinhoya kırmızı kart: İtiraz edersem 6 ay ceza alırım

UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe evinde Manchester United'ı konuk etti. İlk yarıyı 1-0 geride tamamlayan Fenerbahçe'nin En-Nesyri ile kaçırdığı gole Mourinho kulübede inanamadı. Portekizli teknik adam ikinci yarı kırmızı kart gördü

Haberin Devamı

İLK ÖNCE TADIC KAÇIRDI
23. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Szymanski'nin çevirdiği topta Tadic altıpas önünde vuruşunu yaptı; top savunmada kaldı.

ONANA'DAN 5 SANİYEDE 2 KURTARIŞ
37. dakikada Fenerbahçe iki kez gole çok yaklaştı. En-Nesyri'nin iki kafa vuruşunda Onana, inanılmaz iki kurtarış yaptı.

Fenerbahçenin Mourinhoya kırmızı kart: İtiraz edersem 6 ay ceza alırım

MOURINHO İNANAMADI
Bu kaçan pozisyon sonrasında canlı yayına gelen Fenerbahçe Teknik Direktör Jose Mourinho şaşkınlığını gizleyemedi. O anlar özellikle sosyal medyada gündem oldu.

Fenerbahçenin Mourinhoya kırmızı kart: İtiraz edersem 6 ay ceza alırım

KIRMIZI KART GÖRDÜ
57. dakikada Fenerbahçe'de tedavisi sonrası oyuna devam eden Osayi-Samuel, ceza sahasında yerde kaldı. Fenerbahçe, penaltı bekledi. Tepki gösteren Jose Mourinho hakemden kırmızı kart gördü. Portekizli teknik adam maçın geri kalanını tribünde izledi.

Haberin Devamı

MOURINHO'DAN MAÇ SONU TEPKİ
Maç sonunda konuşan Mourinho tribüne gönderilmesiyle ilgili şunları söyledi: "Kırmızı kartla ilgili söyleyebileceğim tek şey Avrupa'da oynamayan bir takıma gideceğim herhalde. Takımım 1. dakikadan itibaren harika bir performans sergiledi. Daha iyi olan taraf bizdik. Onana harika kurtarışlar yaptı. Kaleyi bulan 1 şutları vardı ilk yarıda. United kısmında bir şeyler oldu, ne olduğunu söyleyemem ama Bright'ı kaybettik. UEFA listesinde bazı oyuncuları dışarıda bırakmak zorunda kalmıştık. Bu şartlar altında harika bir oyun oynadık. Normal şartlarda Manchester United'dan 1 puan almak iyidir ama bu şartlar altında 2 puan kaybettik."

6 AY CEZA ALIRIM
Gördüğüm kırmızı karta itiraz edersem 6 ay ceza alırım, bu durumla ilgili yapacak bir şey yok

TÜRK BASINI BELKİ MUTLU DEĞİLDİR
Samsun'da son dakikada yediğimiz golü bu ligde sadece biz yeriz. Başkası yeseydi iptal edilirdi. Belki de Türk basını bugün çok iyi oynadığımız için mutlu değildir.

OSAYI'NİN SAKATLIĞI
"Bright yaklaşık 3 hafta bir sakatlık yaşadı. Daha sonra milli takıma gitti, oynamadı ama havalimanında mahsur kaldı, garip bir durum yaşadı. Zor şartlardan geldiği için hafta sonunda oynatmadım. Daha sonra Jayden'ın sakatlığı nedeniyle oynattık. Sahada kaldığı süreçte iyi performans sergiledi ama yaşamış olduğu bir sakatlık değil"

Haberin Devamı

Fenerbahçenin Mourinhoya kırmızı kart: İtiraz edersem 6 ay ceza alırım

SONUCU ONANA BELİRLEDİ
"Olağaüstü bir performans sergiledik. United gol atabileceklerini bildiğimiz şekilde bir gol attı. Kanat oyuncularının hızı ve merkez oyuncularının bindirmeleriyle gol atabileceklerini zaten biliyorduk. Onana iki inanılmaz kurtarış yaptı. Kalecim o ana kadar kurtarış yapmamıştı ama Onana 10 saniye içinde iki imkansız kurtarış yaptı. Sonucu belirleyen Onana oldu. Yirmi kurtarış yapmadı ama inanılmaz iki kurtarış yaptı.

"BİR GÖZÜ BENDE BİR GÖZÜ MAÇTA"
"Hakem bana inanılmaz bir şey söyledi. Aynı anda hem ceza sahası içindeki pozisyonu hem de benim kenardaki hareketlerimi izliyormuş. Onu tebrik ediyorum. Bu inanılmaz bir şey. 360 derece görebiliyor. Bir gözü penaltı pozisyonunda bir gözü bendeymiş. Bana böyle anlattı. Bana yaptığı açıklama buydu. Bu nedenle dünyanın en iyi hakemi. Penaltı pozisyonunu izledim. Bu konu hakkında konuşmak istemiyorum."

SOL BEKTE TERCİH MERT MÜLDÜR
Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, sol bek pozisyonunda Mert Müldür'ü tercih etti.

Haberin Devamı

Mourinho, Jayden Oosterwolde'nin sakatlığı, Filip Kostic ve Levent Mercan'ın da UEFA listesinde yer almaması nedeniyle oluşan sol bek eksikliğinde Mert Müldür'ü bu pozisyona kaydırdı.

OSAYİ 3 MAÇ SONRA KADRODA
Fenerbahçe'nin deneyimli sağ beki Bright Osayi-Samuel, 3 maç sonra kadroya dahil edildi. Antalyaspor maçında sakatlığı Twente karşılaşmasında ise cezası nedeniyle yer alamayan tecrübeli oyuncu, Samsunspor mücadelesinde de yabancı kontenjanına takılmıştı.

Osayi-Samuel, Manchester United maçına ise ilk 11'de başladı.

İSMAİL YÜKSEK 1 MAÇ SONRA
Fenerbahçeli İsmail Yüksek, 1 maç aranın ardından kadroda yer aldı. Sakatlığı nedeniyle Samsunspor maçında kadroda yer almayan İsmail, Manchester United müsabakasına yedekler arasında başladı.

KALECİ İRFAN CAN 4 MAÇ SONRA KADRODA
Fenerbahçe'nin kalecilerinden İrfan Can Eğribayat, 4 maç sonra kadroda yer aldı. Uzun süreli sakatlığı nedeniyle Antalyaspor, Samsunspor, Union Saint-Gilloise ve Twente maçlarını kaçıran İrfan Can, Manchester United maçına kulübede başladı.