GalatasarayPFDK, Galatasaraylı Yunus Akgün için kararını açıkladı! Beşiktaş'tan tepki

PFDK, Galatasaraylı Yunus Akgün için kararını açıkladı! Beşiktaş'tan tepki

24.10.2024 - 20:10 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da PFDK'ya sevk edilen Yunus Akgün için verilen ceza resmen açıklandı. Konuyla ilgili paylaşım yapan Beşiktaş'tan tepki geldi.

PFDK, Galatasaraylı Yunus Akgün için kararını açıkladı Beşiktaştan tepki

PFDK, Yunus Akgün'e 117 bin TL para cezası verdi. Galatasaraylı milli futbolcu, Beşiktaş derbisinde oynayabilecek.

Haberin Devamı

İŞTE O AÇIKLAMA
"Yunus Akgün, FDT’nin 41. Maddesi nedeniyle sevk edilmiş ise de, bahse konu sosyal medya paylaşımının sevk maddesi kapsamında değerlendirilemeyecek sınırlı bir bölüm içerdiği ve paylaşım içeriğinin sevk maddesinin unsurlarını taşımadığı ancak eylemin bu haliyle de sportmenliğe aykırı hareket niteliğinde olduğu anlaşıldığından FDT’nin 36/2. ve 35/4. maddesi uyarınca 117.000 TL para cezasına çarptırılmıştır."

BEŞİKTAŞ'TAN TEPKİ
Yunus Akgün'ün Beşiktaş derbisinde oynayacağının kesinleşmesinin ardından siyah-beyazlı kulüpten alkışlı emoji geldi. Paylaşımda Yunus'un para cezasına gönderme olarak 117 tane alkış koyuldu.

PFDK, Galatasaraylı Yunus Akgün için kararını açıkladı Beşiktaştan tepki

YUNUS AKGÜN NE DEMİŞTİ?
"Yaptığın bir paylaşım nedeniyle PFDK'ya sevk edildin ve Beşiktaş derbisinde oynayamama ihtimalin var. Bu konu hakkında ne düşünüyorsun." sorusuna Yunus şu yanıtı verdi: Benim paylaşımlarımı sosyal medya ekibim yapıyor. Kimseye hakaret söz konusu değil. Kime sorarsanız sorun. Tanıyan herkes böyle karakterde olmadığımı bilir. Böyle anlaşıldıysa çok üzülüyorum. Hakaret etmeden şarkımızı paylaştım. Farklı yere çekilmesi üzücü.

Haberin Devamı

NELER OLMUŞTU?
Galatasaraylı futbolcu Yunus Akgün'ün kısa süre önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım dikkat çekmişti.

Yunus Akgün'ün paylaşımında yer alan ve taraftarların yaptığı tezahüratta Beşiktaş'a yönelik bölüm sonrası siyah-beyazlıların harekete geçtiği öne sürüldü.

Beşiktaş, Yunus Akgün'ün paylaşımı nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuruda bulunduğu iddia edilmişti.

PFDK, Galatasaraylı Yunus Akgün için kararını açıkladı Beşiktaştan tepki