FenerbahçeFenerbahçe'de Ferdi Kadıoğlu ayrıldı, planlar bozuldu!

Fenerbahçe'de Ferdi Kadıoğlu ayrıldı, planlar bozuldu!

24.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Milli futbolcu, İngiliz ekibi Brighton ile anlaşırken, sarı-lacivertli kulübün kasasına bonuslarla beraber 40 milyon euronun gireceği öğrenildi. Fenerbahçe’nin tüm planları bozulurken, Türkiye için rekor ücret olan rakamın yeni transferler için harcanacağı bildirildi.

Fenerbahçede Ferdi Kadıoğlu ayrıldı, planlar bozuldu

Fenerbahçe’de ilk 11’in vazgeçilmez ismi olan Ferdi Kadıoğlu’nun, İngiliz ekibi Brighton ile anlaşması yeni sezon için yapılan her şeyi bozdu. Milli futbolcu dün akşam saatlerinde İstanbul’dan ayrılırken sarı-lacivertli takımda yeni bir sayfa açıldı.

Haberin Devamı

Teknik Direktör Mourinho’nun vazgeçilmezlerinden biri olan Ferdi’nin gidişi yeni transferlerin önünü açtı. Dış basında çıkan haberlerde Fenerbahçe’nin kasasına bonuslar ve gelecek satıştan pay ile 40 milyon euro gireceği bildirildi. Bu rakamın 30 milyonun peşin olacağı bildirildi.

1.4 MİLYONA GELDİ

Ferdi Kadıoğlu, Hollanda temsilcisi NEC Nijmegen’den Fenerbahçe’ye 1,4 milyon euro bonservis bedeliyle gelmişti. Hem sarı-lacivertli kulüpte hem de milli takımda gösterdiği performansla Avrupa’daki birçok kulübün dikkatini çeken yıldız futbolcu için İngiliz kulübünün ödeyeceği bonservis ise Türkiye adına bir rekor oldu.

Fenerbahçede Ferdi Kadıoğlu ayrıldı, planlar bozuldu

Fenerbahçe’de 204 resmi maça çıkan Ferdi Kadıoğlu, 18 kez rakip ağları havalandırırken, 22 kez de asist yaparak 40 gole doğrudan etki etti.

Haberin Devamı

ORTA SAHA ARANIYOR

Fenerbahçe’de gözler merkez orta saha için yapılacak transferlere çevrildi. Yönetim, Mourinho’nun Zajc ve Krunic’i bu bölgede değerlendirmek istemeyince altı numara arayışına girmişti. Bu hamlesi için listenin başına Boca Juniors’tan Cristian Medina’yı yazan sarı-lacivertli idareciler, Arjantin kulübünün istediği yüksek bonservisi aşağıya çekmek için pazarlıklara başlamıştı. Yönetimin, Jose Mourinho’nun da çok istediği Medina’yı kadroya katma adına tüm şartları zorlayacağı öğrenildi.

Altı numaranın ardından Fenerbahçe’nin bir de 8 numara transferi yapacağı ortaya çıktı. Bunun en önemli nedeni ise Fred’in sakatlığında takımın çok zorlanması. Brezilyalı yıldız geçen senede sakatlığı nedeniyle birden fazla maç kaçırmış, sarı-lacivertliler onun olmadığı karşılaşmalarda orta sahada büyük sorun yaşamış bu da puan kayıplarını beraberinde getirmişti. Yeni dönemde aynı sorunla karşı karşıya kalmak istemeyen Jose Mourinho’nun, Fred’in alternatifi olabilecek bir ismi yönetimden talep ettiği bildirildi.

KENT TAKIM BEĞENMİYOR

Sarı-lacivertli kulüpte adeta istenmeyen adam olan Ryan Kent, kendisini isteyen hiçbir takımı beğenmemeye devam ediyor. Daha önce de kendisini isteyen takım olmasına rağmen kalmak istediğini yönetime ileten tecrübeli futbolcu son olarak Dinamo Zagreb’e ‘hayır’ derken, adeta sarı-lacivertli kulübün başına bela oldu. Geçen sezon Fenerbahçe’ye transfer olan ve ilk yarıda beklenen performansı gösterememesinin ardından 2. devrede Süper Lig kadrosuna yazılmayan Kent, her şeye rağmen takım beğenmiyor.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli yönetim ise tüm bu gelişmelere rağmen, tecrübeli oyuncu ile yollarını ayırmak için her yolu deniyor. Yıllık iki milyon euro maaşı olan tecrübeli futbolcunun bunu kaybetmemek için de talip olan takımlara ‘hayır’ dediği öğrenildi.

Geçen sezon Süper Lig’de 8, Konferans Ligi’nde 10 maçta şans bulan Ryan Kent, 1 gol, 1 asistlik performans ortaya koyarken, bu sezon ise Şampiyonlar Ligi’nde 4-3 kazanılan Lugano mücadelesinde 68 dakika görev yaptı.